Geschiedenis

Dienstverlener in Hout

Palen, balken en planken voor boeren uit de buurt van Zoetermeer: zo begon het ooit. In 1995 nam de familie Van Dorp deze lokale houthandel over en bouwde die uit tot volwassen leverancier van hout voor buitentoepassingen. Eerst voor particulieren en later steeds meer voor de zakelijke markt. Met een terrein vol voorraadloodsen en vaklui in dienst die kopmaten op het oog herkennen en de mooiste zwaluwstaarverbindingen frezen. Inmiddels is Van Dorp Hout een begrip: een dienstverlener in hout met klanten uit de weide omtrek.

1930

In 1930 richt de heer A.J. van Eck uit Zoetermeer Houthandel Van Eck op. Als lokale houtleverancier verkoopt hij hout voor boerentoepassingen zoals heiningpalen en varkens- en buitenhokken.

1995

Na drie generaties Van Eck neemt de familie Van Dorp in april 1995 de houthandel over.

2005

In 2005 wordt de oorspronkelijke naam veranderd in Van Dorp Hout.

2010

In 2010 worden vier nieuwe loodsen gebouwd. Door de toenemende vraag naar maatwerk wordt een loods ingericht als werkplaats. De andere drie worden ingezet voor houtopslag.

2013

2013 is het jaar dat het kantoor en winkel wordt gebouwd. Na jaren vanuit twee units de klanten te hebben bediend, zijn deze te klein geworden. Het nieuwe pand biedt ruimte voor een winkel en voldoende kantoorruimte voor verdere groei.

2017

Juli 2017 wordt gestart met de bouw van 1200 m2 loods. De helft van deze nieuwe loods is ter uitbreiding van de in 2010 gebouwde werkplaats. De andere helft dient als opslag voor het gedroogde Lariks/douglas.

2018

Begin 2018 kiest Van Dorp Hout voor een nieuwe, herkenbare uitstraling. Het groen en creme wordt vervangen voor okergeel en wit en de oude jaarringen maken plaats voor het huidige wapen.

2018

April 2018 wordt het wagenpark uitgebreid met een BE-combinatie. Hiermee verdubbelt de levercapaciteit waardoor het transport meer kan worden toegespitst op de wensen van de klant.

2019

Om de ruimte optimaal te benutten schaft Van Dorp Hout begin 2019 verschillende draagarmstellingen aan.

2019

Vanwege de groei is de kantine van het huidige kantoor te klein geworden. Vanaf september 2019 wordt de gerestaureerde stal als nieuwe kantine ingezet. Deze ruimte wordt ook gebruikt voor trainingsdoeleinden en branchebijeenkomsten.

2019

September 2019 heeft Van Dorp Hout de 3e volledig elektrische heftruck in gebruik genomen. Er is gekozen voor een gele vier-weg zijlader van het merk CombiLift vanwege de flexibiliteit en duurzaamheid.

2020

Eind 2020 is er 138 meter Ohra-draagarmstelling geplaatst. Met in totaal meer dan 250 meter aan draagarmstellingen, heeft Van Dorp Hout de opslagcapaciteit op het buitenterrein weten uit te breiden met ruim 40%.

2021

Met gepaste trots presenteert Van Dorp Hout begin 2021 de nieuwe, volledig geautomatiseerde CNC-zaag van Essetre. Want bij Van Dorp Hout houden we gewoon van die mooie, ambachtelijke verbindingen. Zwaluwstaart, pen-gat, halfhouts: onze vakmannen scheppen eer in elke millimeter. Mooi inderdaad. En bovendien ook nog eens oersterk in constructies.

Ontvang ons laatste nieuws en aanbiedingen

U kunt op elk gewenst moment weer uitschrijven. Hiervoor kunt u de contactgegevens gebruiken uit de algemene voorwaarden.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag. Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

                  Vraag naar onze FSC® of PEFC gecertificeerde producten.
© 2023 Van Dorp Hout - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Copyright & Disclaimer - Disclaimer
Webdesign: G2O - Realisatie T100