EPDM voor een hoge kwaliteit dak

Vind hier alles voor uw EPDM dak

EPDM voor een hoge kwaliteit dak

EPDM dakbedekking is ideaal voor het bouwen voor het vervangen en verbeteren van uw huidige dakbedekking of bijvoorbeeld het bouwen van een dak voor een overkapping. Hoewel we bij Van Dorp Hout ons voornamelijk focussen op hout beschikken we over gespecialiseerde kennis over EPDM. We hebben een ruim assortiment en leveren -zoals u van ons gewend bent- alleen maar hoge kwaliteit. Ontdek de vele voordelen van dit type dakbedekking en eigenschappen en profiteer jarenlang van een dak van uitstekende kwaliteit.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking bestaat uit ethyleen-propyleen-dieen monomeer. Een aantal van de positieve eigenschappen hiervan zijn dat het een hoge elasticiteit en een goede bestendigheid tegen basen, zuren, zouten, ozon en uv-stralen heeft. Een hoge elasticiteit houdt in dat het product niet-permanent vervormbaar is, maar dus wel ‘meerekt’ als er kracht op uitgeoefend wordt. Daarnaast heeft het een zeer lange levensduur van minimaal 50 jaar. U legt het dak dus één keer en hoeft er daarna lange tijd niet meer naar om te kijken.

Voordelen en eigenschappen

Bitumen is ook een veelgebruikt product bij het bouwen van een dak. EPDM is lichter in gewicht. Dat maakt het praktischer en eenvoudiger om het te plaatsen. Vanzelfsprekend is dat een dak waterdicht moet zijn, ongeacht welk materiaal u gebruikt. EPDM dakbedekking is echter meer dan waterdicht. Het is namelijk ook weers- en temperatuurbestening en kan goed tegen ozon en uv-straling. Dit materiaal zal dus niet snel breken of scheuren. Zoals genoemd heeft het een lange levensduur van minimaal 50 jaar, maar het is ook nog eens recyclebaar en milieuvriendelijk.

Weten wat je vooral niet moet doen bij het zelf bouwen van een dak? Bekijk dan dit filmpje van ons.

Firestone RubberCover EPDM

Bij Van Dorp Hout zijn we dealer van Firestone dakbedekking. Firestone RubberCover is een 100% gevulkaniseerd dakbedekkingsmembraan uit één laag op basis van ethyleen-propyleen-dieen monomeer. Het product heeft zich meer dan bewezen dankzij de miljarden m2 referenties wereldwijd. EPDM dakbedekking is verkrijgbaar in grote, naadloze membranen waardoor de meeste daken bedekt kunnen worden met één membraan zonder naden.

We noemden al dat onze EPDM dakbedekking recyclebaar en duurzaam is, maar dankzij de structuur en samenstelling kunt u ook hemelwater opvangen en gebruiken voor huishoudelijke doeleinden. Dit is getest door Eurofins, een geaccrediteerd labo voor milieuanalyses. De dakfolie wordt aan de ondergrond verlijmd in plaats van geplaatst met open vuur. Hierdoor verloopt de installatie eenvoudig en veilig zonder enig brandrisico. Daarnaast is het dakoppervlak vliegvuurbestendig zoals vereist in het bouwbesluit 2012.

Kwaliteitsgarantie

Bij Van Dorp Hout kunnen we de hoge kwaliteit van onze producten garanderen door juiste manier van aanbrengen. Zorg er dus voor dat u weet wat u doet of kies ervoor om een professionele dakdekker het te laten aanbrengen. Niet is zo vervelend als het achteraf niet helemaal goed gedaan blijkt te zijn en er ergens scheuren, breuken of lekken komen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we geven u graag advies over materiaalgebruik en tips om efficiënt en kostenbesparend te werken.

Meer weten over EPDM dakbedekking, een van onze andere producten of over Van Dorp Hout? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van een geschikt oplossing.

"De samenwerking met Van Dorp Hout loopt naar volle tevredenheid. Je kan met alle vragen bij ze terecht, ook bij ingewikkelde projecten denken ze met je mee. De materialen worden altijd op tijd geleverd."
Richard Neeleman - Hoveniersbedrijf Neeleman
"Al jaren kom ik bij Van Dorp Hout voor de hoge kwaliteit aan hout in alle soorten en maten. Zeer tevreden over de service en het meedenken bij verschillende projecten! Ik zie graag nog een jarenlange samenwerking tegemoet!"
Gerwin Reijm - Reijm Tuinaanleg
'Van Dorp Hout denkt in oplossingen. Als het niet linksom kan, gaan ze kijken of het rechtsom kan. Die nuchterheid komt terug in serieus advies. Nee is ook een antwoord. Ze onderbouwen dat dan en komen altijd met een werkend alternatief.'
Henk Zandee - Allure Tuinen
"Wij hebben schuttingdelen besteld bij Van Dorp Hout. Deze zijn prima van kwaliteit en keurig op tijd geleverd. Ik heb een aantal malen telefonisch contact gehad, en er werd altijd snel opgenomen en klantgericht te woord gestaan. De medewerkers hebben kennis van zaken en denken mee in oplossingen. Absoluut een topper, dit bedrijf!"
Hans Sommer - Particuliere klant

Ontvang ons laatste nieuws en aanbiedingen

U kunt op elk gewenst moment weer uitschrijven. Hiervoor kunt u de contactgegevens gebruiken uit de algemene voorwaarden.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag. Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

              Vraag naar onze FSC® of PEFC gecertificeerde producten.
© 2022 Van Dorp Hout - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Copyright & Disclaimer - Disclaimer
Webdesign: G2O - Realisatie T100