Medite Tricoya

Referentie: 887518-TRICOYA

Medite Tricoya Extreme is een extreem duurzame en veelzijdige MDF exterieur plaat, met een garantie van maar liefst 50 jaar! Deze platen zijn perfect voor verschillende toepassingen voor zowel binnen- als buitenshuis. Zo is Tricoya zeer geschikt om te beplakken, lamineren en schilderen. Door de minimale werking van de plaat is deze minder snel toe aan een onderhoudsschilderbeurt dan andere soorten MDF. Daarnaast kan Medite Tricoya Extreme ook onbehandeld en onbewerkt buiten worden toegepast. Door de manier waarop Medite Tricoya is behandelt is het duurzaam en bestendig tegen vocht, rot en verval, Verder kun je Medite Tricoya Extreme op dezelfde manier bewerken als ander MDF plaatmateriaal.

Selecteer producttype

Voor- en nadelen

 • Buiten en binnen toepasbaar
 • Zonder bewerking een duurzaamheid van 50 jaar (boven de grond)
 • Prijzig

Productdetails

Materiaalsoort Accoya
MDF
Toepassing plaatmateriaal Platen met buitentoepassing

Selecteer afmetingen

Selecteer de gewenste afmeting
Prijs p/s incl. btw.
Voorraad
Aantal
Medite Tricoya Extreme 18 mm 2440x1220
Prijs: € 356,63
Voorraad: 1
Medite Tricoya Extreme 18 mm 3050x1220
Prijs: € 445,78
Voorraad: 3

Gratis verzenden vanaf 1.000,- euro

Productomschrijving

Medite Tricoya Extreme is een extreem duurzame MDF exterieur plaat, met een garantie van maar liefst 50 jaar! Deze platen zijn perfect om te beplakken, lamineren en schilderen. Door de minimale werking van de plaat is deze minder snel toe aan een onderhouds schilderbeurt dan andere soorten MDF. Maar Medite Tricoya Extreme kan ook onbehandeld en onbewerkt buiten worden toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toepassingen zoals gevelbekleding, terrassen, tuinmeubilair en overkappingen. Medite Tricoya is namelijk zeer goed bestand tegen vocht, rot en verval. Verder is Medite Tricoya Extreme hetzelfde te bewerken als MDF.

De extreme duurzaamheid van Medite Tricoya Extreme (evenals Accoya) wordt verkregen door houtacelytatie. Tijdens dit proces verandert de structuur van het hout, waardoor deze nauwelijks meer reageert op contact met water. Testen tonen aan dat het materiaal niet barst of splijt en in alle richtingen een zeer hoge dimensionale stabiliteit heeft. Dit maakt Medite Tricoya Extreme ideaal materiaal voor extreme (buiten)toepassingen.

Toepassingsmogelijkheden van Tricoya

Medite Tricoya Extreme kan onbehandeld en onbewerkt buiten worden toegepast. De platen hebben van zichzelf een gladde afwerking en behoeven geen randcoating, dit in tegenstelling tot het veelgebruikte multiplex. Handelingen zoals schuren en plamuren zijn dus niet nodig. De levensduur voor ondergrondse toepassingen is gegarandeerd 25 jaar, en bovengronds zelfs 50 jaar! Dit maakt Tricoya extreem duurzaam.
Medite Tricoya Extreme is in vrijwel alle denkbare toepassingen inzetbaar waaronder:

 • Gevelbekleding
 • Terrassen
 • Tuinmeubelen
 • Dakbeschot
 • Overkappingen
 • Keukencomponenten
 • Deur Componenten en reliëf deuren
 • Natte binnentoepassingen, waaronder als wandbekleding in zwembaden, badkamers, kleedkamers
 • Gespecialiseerd meubilair, waaronder kluisjes, kleedhokjes, stoelen en tafels
 • Speeltoestellen, boomhutten en tuinmeubelen
 • Verkeersborden
 • Auto-onderdelen
 • Geluidswallen

Uiterlijke kenmerken

Medite Tricoya Extreme heeft de kenmerkende, egale MDF kleur en textuur welke niet veranderd na verloop van tijd. Dit omdat het goed bestand is tegen vocht, rot en verval. Door het gladde oppervlak is Tricoya makkelijk te bewerken, schilderen of te bekleden. Daarnaast is deze duurzame MDF exterieur plaat zeer goed bestand tegen vervorming. Het is, bij het verwerken van Medite Tricoya Extreme, belangrijk om gebruik te maken van het juiste bevestigingsmateriaal en afdichtmiddelen om zo de duurzaamheid ervan te waarborgen. Bekijk alle toebehoren zoals gereedschap en verf en beits.

Accoya en Tricoya

Accoya en Tricoya zijn beide merknamen voor geengineerde houtvezelplaten maar ze zijn niet hetzelfde. Het grootste verschil zit hem in de samenstelling van het materiaal en de toepassing waarvoor ze ontwikkelt zijn. Accoya hout is niet alleen zeer duurzaam, het heeft ook een minimalistische structuur en is een verantwoord alternatief voor hardhout met unieke eigenschappen. Accoya is zachthout, maar heeft alle voordelen van hardhout. De planken hebben een lange levensduur door de azijn-behandeling; boven de grond zijn ze na 50 jaar nog steeds mooi. Accoya is niet goedkoop, maar is dan wel uitsluitend gekweekt in duurzame bossen, altijd in EUTR bossen. De planken zijn glad geschaafd, zijn uiterst stabiel, dus kennen nagenoeg geen krimp en uitzetting. Medite Tricoya wordt daarentegen gemaakt van MDF en is ontwikkelt voor toepassingen zowel binnen- als buitenhuis. Bekijk ons volledige assortiment plaatmateriaal of bekijk ons advies voor een passend plaatmateriaal bij jouw klus. Tricoya wordt daarentegen gemaakt van MDF en is ontwikkelt voor toepassingen zowel binnen- als buitenhuis. Bekijk ons volledige assortiment plaatmateriaal of ga naar advies voor een passend plaatmateriaal bij jouw klus

Bestel Medite Tricoya extreme bij Van Dorp Hout

We zijn een gespecialiseerde houtleverancier voor particulieren, hoveniers en verschillende sectoren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Wilt u meer weten over Medite Tricoya Extreme of een van onze andere producten? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij zorgen voor een passend advies.

Accoya | Het verhaal van de houtnerf

"Al jaren kom ik bij Van Dorp Hout voor de hoge kwaliteit aan hout in alle soorten en maten. Zeer tevreden over de service en het meedenken bij verschillende projecten! Ik zie graag nog een jarenlange samenwerking tegemoet!"
Gerwin Reijm - Reijm Tuinaanleg
'Complimenten voor de leveringen. Keurig op tijd, alles pal voor de deur gelost. Heerlijk van dat soort leveranciers!'
Perry Landman - GroenGroep Hoveniers Boskoop
"Sinds kort (2020, red) ben ik met mijn Hoveniersbedrijf klant bij van Dorp hout. Naast een goede service hebben ze voor mij een buitenverblijf met zadeldak ontworpen, geproduceerd en als prefab pakket geleverd (Heb zelfs tijdens het productie proces in de werkplaats kunnen kijken). Ik ben blij verrast met de hoge kwaliteit die zij hebben geleverd."
Ed Kleinvelderman - Hoveniers- en Klussenbedrijf Ed
"Wat een fantastisch bedrijf. Wij van Houtbouw Maatwerk zaten omhoog. Wij hadden met spoed 5 douglashouten schuttingen nodig. Na een telefoontje waren wij welkom. Ik moet zeggen zeer welkom. Onze aanhanger bleek te klein voor de schermen, dat was geen probleem. Zonder enige moeite stond er voor ons een aanhanger klaar van van Dorp Hout. De schuttingen zijn van een super kwaliteit. Mooie dikke schermen. Allerminst rommel, echte mooie geschaafde planken. Iets wat wij als bedrijf erg belangrijk vinden. De klus liep wat uit en konden hierdoor de aanhanger niet voor sluitingstijd afleveren. Ook dit was geen enkel probleem. Voor ons is dit service van de bovenste plank. Wij zijn daarom ook vanaf nu zonder na te denken klant en hopen in de toekomst heel veel zaken te kunnen doen met het team van Van Dorp Hout."
Patrick en Marco - Houtbouw Maatwerk V.O.F.

Ontvang ons laatste nieuws en aanbiedingen

U kunt op elk gewenst moment weer uitschrijven. Hiervoor kunt u de contactgegevens gebruiken uit de algemene voorwaarden.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag. Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

                  Vraag naar onze FSC® of PEFC gecertificeerde producten.
© 2023 Van Dorp Hout - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Copyright & Disclaimer - Disclaimer
Webdesign: G2O - Realisatie T100