Constructieplaten

Sorteer op sort-descending
spaanplaat-v313.jpg
Vochtwerend spaanplaat is samengesteld uit houtspanen en een vochtwerend lijmtype. De plaat is niet watervast, maar is wel bestand tegen een vochtig klimaat. Om de plaat te onderscheiden van niet-vochtwerend spaanplaat, is een groene pigmentering toegevoegd. Technisch gesproken voegt deze groene kleur niets toe aan de plaat.
€ 16,95
underlayment.jpg
Bestel hier uw underlayment triplexplaat van Fins vurenhout. De mooie vlakke plaat heeft een grote stabiliteit en is licht van gewicht waardoor het makkelijk te hanteren is. De triplexplaat is geschikt voor permanente bouwtoepassingen zoals vloeren, daken en wanden. Het hout heeft mes en groef, geen kieren en is geschikt voor binnentoepassingen. Deze kwaliteitsplaat is op technische, hoogwaardige wijze geproduceerd en biedt een stevige ondersteuning, maar met eenvoudig hanteerbaar gewicht.
€ 57,66
Hardboard 3,0 mm 800x1200
Hardboard 3,0 mm 800x1200. Het juiste product voor uw project!
€ 0,00
image.jpeg
Rhinoprime is verduurzaamd Europees multiplex voorzien van een vernieuwde extra dikke toplaag van ca. 210 gram/m2 die je na licht opschuren direct kunt afwerken in de gewenste eindkleur.
€ 218,44

4 producten

per pagina

Ruime keuze aan constructieplaten

Ben je op zoek naar hoogwaardige constructieplaten? Bij Van Dorp Hout kun je terecht voor een ruim assortiment. Je kunt kiezen voor spaanplaten, triplex platen of multiplex platen. Zodra je de perfecte houten plaat gevonden hebt, wordt het tijd om te bestellen. Dit kan eenvoudig en voordelig online in onze webshop. 

Alles over constructieplaten

Constructieplaten zijn grote platen die gebruikt worden in de bouw. Het gaat vaak om houten platen, maar soms zijn ze ook van andere materialen gemaakt. Dit soort plaatmateriaal is ontworpen om structurele ondersteuning te bieden. Constructieplaten vormen de basis voor verschillende bouwprojecten. Ieder type constructieplaat heeft zijn eigen kwaliteiten. Multiplex en triplex zijn bijvoorbeeld ideaal voor vloeren, daken, wanden en bekisting. Spaanplaat wordt veel gebruikt voor meubels en interieurafwerking. In onze webshop vind je verschillende soorten constructieplaten waar we graag meer over vertellen. 

Spaanplaten voor jouw klus

Spaanplaten worden veel gebruikt voor bouwprojecten en meubels. Deze constructieplaten worden vervaardigd door houtsnippers of zaagsel te vermengen met harsen en vervolgens onder druk te persen. Het resultaat is een sterk en veelzijdig materiaal dat gemakkelijk te bewerken is. Spaanplaten vinden hun toepassing in diverse constructies, zoals meubels, vloeren, wanden en plafonds. Door hun betaalbaarheid en duurzaamheid zijn spaanplaten populair geworden bij zowel professionals als doe-het-zelvers. Het materiaal is ook milieuvriendelijk, omdat het vaak wordt vervaardigd uit gerecycled houtafval, waardoor het een duurzaam alternatief is voor massief houten platen. 

Handige triplex platen

Triplex platen zijn samengestelde houten platen die bestaan uit meerdere dunne lagen fineer die onder hoge druk en met lijm zijn samengeperst. Deze lagen worden kruislings op elkaar geplaatst, wat resulteert in een sterk en stabiel materiaal met uitstekende eigenschappen. Triplex wordt vaak gebruikt in de bouw- en meubelindustrie vanwege zijn duurzaamheid, buigzaamheid en veelzijdigheid. Het materiaal is ideaal voor toepassingen waar stevigheid en vormvastheid essentieel zijn, zoals bij de constructie van meubels, vloeren, wanden en daken. De verschillende houtlagen zorgen voor een evenwichtige structuur, waardoor triplex platen zowel lichtgewicht als sterk zijn. 

Multiplex plaat nodig?

Multiplex platen hebben ook veel voordelen. Deze constructieplaten bestaan uit verschillende dunne lagen houtfineer die onder hoge druk en temperaturen met lijm worden samengeperst. Hierdoor ontstaat een sterk en duurzaam plaatmateriaal met uitstekende eigenschappen, zoals stabiliteit en weerstand tegen kromtrekken. Multiplex wordt vaak gebruikt voor de constructie van meubels, vloeren, wanden en dakbedekking. Door de gelaagde structuur is multiplex ook minder gevoelig voor krimp en uitzetting als gevolg van temperatuur- en vochtigheidsveranderingen, wat het een populair en veelzijdig materiaal maakt in de bouw. 

Houten platen online bestellen

Heb je in onze webshop de juiste constructieplaten voor jouw klus gevonden? Bestel ze dan eenvoudig en voordelig online. Je kunt de constructieplaten vervolgens ophalen in Zoetermeer of je kunt kiezen voor bezorging. Bij grote bestellingen komen we de platen dan met ons eigen vervoer afleveren op locatie. Goede service, toch? Wanneer je vragen hebt, mag je altijd contact opnemen met onze specialisten. Zij helpen je graag verder. 

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...