Beschoeiing

Sorteer op sort-descending
hardhouten-schotten-hoogte-40-cm.jpg
Angelim Vermelho hout is een tropisch hardhout soort, duurzaamheidsklasse 1. Dit houdt in dat het hout een levensduur heeft van ongeveer 25 jaar. Deze houtsoort is minder bekend, maar heeft veel kwalitatieve eigenschappen. Dit sterke hout kan namelijk zeer goed tegen direct contact met water. De schotten zijn uit voorraad leverbaar in verschillende hoogtes en lengtes en voorzien van een doek. Ook mogelijk op maat.
ruler-horizontal
2500, 3000 mm

Vanaf € 67,38

hardhouten-schotten-hoogte-1-m.jpg
Angelim Vermelho hout is een tropisch hardhout soort en valt in duurzaamheidsklasse 1. Dit houdt in dat het hout een levensduur heeft van ongeveer 25 jaar. Deze houtsoort is minder bekend, maar heeft veel kwalitatieve eigenschappen. Dit sterke hout kan namelijk zeer goed tegen direct contact met water. Deze schotten zijn uit voorraad leverbaar in verschillende hoogten en lengtes en voorzien van doek. Wij kunnen deze ook voor u op de gewenste maat produceren.
ruler-horizontal
2500, 3000 mm

Vanaf € 159,50

hardhouten-schotten-hoogte-80-cm.jpg
Angelim Vermelho hout is een tropisch hardhout soort, duurzaamheidsklasse 1. Dit houdt in dat het hout een levensduur heeft van ongeveer 25 jaar. Deze houtsoort is minder bekend, maar heeft veel kwalitatieve eigenschappen. Dit sterke hout kan namelijk zeer goed tegen direct contact met water.De schotten zijn uit voorraad leverbaar in verschillende hoogtes en lengtes en voorzien van een doek. Ook mogelijk op maat.
ruler-horizontal
2500, 3000 mm

Vanaf € 128,74

hardhouten-schotten-hoogte-60-cm.jpg
Angelim Vermelho hout is een tropisch hardhout soort en valt in duurzaamheidsklasse 1. Dit houdt in dat het hout een levensduur heeft van ongeveer 25 jaar. Deze houtsoort is minder bekend, maar heeft veel kwalitatieve eigenschappen. Dit sterke hout kan namelijk zeer goed tegen direct contact met water. Deze schotten zijn uit voorraad leverbaar in verschillende hoogten en lengtes en voorzien van doek.Wij kunnen deze ook voor u op de gewenste maat produceren
ruler-horizontal
2500, 3000 mm

Vanaf € 96,26

293100.jpg
Hardhouten damwandplanken. Uiterst geschikt voor beschoeiingen of grondkeringen. Azobé en Angelim Vermelho hout zijn tropische hardhoutsoorten en vallen in duurzaamheidsklasse 1. Dit houdt in dat het hout een levensduur heeft van ongeveer 25 jaar. Angelim Vermelho is minder bekend van de twee, maar heeft dezelfde kwalitatieve eigenschappen als Azobé. Dit sterke hardhout kan namelijk zeer goed tegen direct contact met water. Het hout heeft een fijne gelijkmatige structuur met een sterke kruisdraad, weinig draadverloop en onvolkomenheden als noesten en kwasten. Door de goede sterkte-eigenschappen en hoge duurzaamheid wordt dit hout vaak gebruikt voor toepassingen in combinatie met grond en/of water.
ruler-horizontal
1000, 1500, 2000, 2500, 3000, 4000, 5000 mm

Vanaf € 14,45

281200.jpg
Angelim Vermelho hout is een tropisch hardhout soort en valt in duurzaamheidsklasse 1. Dit houdt in dat het hout een levensduur heeft van ongeveer 25 jaar. Deze houtsoort is minder bekend, maar heeft veel kwalitatieve eigenschappen. Dit sterke hout kan namelijk zeer goed tegen direct contact met water. Deze schotten zijn uit voorraad leverbaar in verschillende hoogten en lengtes en voorzien van doek. Wij kunnen deze ook voor u op de gewenste maat produceren.
ruler-horizontal
2500, 3000 mm

Vanaf € 195,25

Damwand Azobe 40  vallende breedte
Maak uw damwand met ons Azobe hout met een 40 vallende breedte. Azobé is een stevige hardhoutsoort en heeft een lange levensduur. Azobé hout is ingedeeld in duurzaamheids klasse 1. Hierdoor is Azobé hout zeer geschikt in aanraking met grond en water, perfect voor de waterbouw! 

Vanaf € 0,21

7 producten

per pagina

Hardhouten beschoeiingsschotten bestellen en plaatsen

Wil je zelf hardhouten beschoeiing gaan plaatsen? Dan komen de damwandplanken en beschoeiingsschotten van Van Dorp Hout goed van pas. Lees alles over de voordelen van beschoeiing en ontdek de toepassingsmogelijkheden. Wij vertellen graag meer over onze producten en het plaatsen van beschoeiingsschotten. Bestel alle benodigdheden eenvoudig online in onze webshop en ga aan de slag. 

Waarom kiezen voor beschoeiing?

Beschoeiing biedt diverse voordelen, met name in waterrijke gebieden. Een belangrijk voordeel is de bescherming van oevers tegen erosie door golfslag en stroming. Door de aanwezigheid van beschoeiing wordt de grond aan de waterkant gestabiliseerd, waardoor afkalving wordt voorkomen. Dit draagt niet alleen bij aan het behoud van het landschap, maar ook aan de bescherming van aangrenzende gebouwen en wegen tegen de negatieve impact van watererosie. Beschoeiing kan ingezet worden bij het creëren van steigers, kades, vijvers en meer. 

Hardhouten beschoeiingsschotten

Bij Van Dorp Hout kun je terecht voor een ruim assortiment hardhouten beschoeiing. Je kunt voor hardhouten damwandplanken of beschoeiingsschotten gaan. De damwandplanken zijn beschikbaar in Azobé en Angelim Vermelho hout, beide oersterke hardhoutsoorten met een lange levensduur. Ook onze hardhouten beschoeiingsschotten zijn gemaakt van Angelim Vemelho hardhout. Ga voor een schot van 20 x 400, 600, 800, 1000 of 1200 inclusief doek. Hoe je zelf beschoeiingsschotten kunt plaatsen? Daar vertellen wij graag meer over. 

Zelf een damwand plaatsen

Het correct plaatsen van beschoeiingsschotten is een belangrijke stap om de stabiliteit van waterkanten te waarborgen en erosie te voorkomen. Als eerste is het belangrijk om de juiste locatie te bepalen en de bodemgesteldheid grondig te onderzoeken. Houd ook rekening met de belasting. Heb je bijvoorbeeld te maken met een grasveld of een parkeerplaats? 

Vervolgens moet de benodigde lengte van de beschoeiingsschotten worden berekend, rekening houdend met de diepte van het water en de mate van golfslag. Je kunt de schotten verticaal losstaand bevestigen, of horizontaal op een constructie van palen. Houd bij horizontaal plaatsen rekening met de hoogte en belasting. De lengte van je damwand hoort ⅓ boven de grond en ⅔ in de grond te zijn. Bij verankering kun je rekening houden met ½ boven en in de grond. 

Bij het plaatsen van de hardhouten beschoeiingsschotten is het van belang om ervoor te zorgen dat ze stevig in de grond verankerd zijn en op een gelijkmatige afstand van elkaar geplaatst worden. Als je zelf een damwand gaat plaatsen is het belangrijk om goede gordingen toe te passen, zodat de krachten verdeeld worden over de damwand. Je kunt eventueel nog een dekplank plaatsen voor de afwerking. 

Meer weten over het zelf plaatsen van een damwand? Bekijk onze handige video

Bestel online bij Van Dorp Hout

Ben je van plan om hardhouten beschoeiing te gaan plaatsen? Kies dan voor onze damwandplanken of beschoeiingsschotten. Hiermee creëer je een oersterke en duurzame waterkant. Bestel alle benodigdheden eenvoudig online in onze webshop. Bij grote bestellingen komen wij de producten afleveren met ons eigen vervoer, bij jou op locatie. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten geven jou graag antwoord op al je vragen. 

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...