EPDM

Sorteer op sort-descending
epdm.jpg
Bestel hier uw EPDM dakbedekking van 1,14 mm dik. EPDM rubber is bij ons in meerdere breedtematen verkrijgbaar en de lengte is tot op de 10 cm nauwkeurig te bestellen. Het is brandwerend, vlamvrij en zeer eenvoudig toepasbaar. EPDM is direct uit voorraad leverbaar, inclusief alle benodigde (bevestigings)materialen. Het rubber heeft een zeer lange levensduur wat het ook geschikt maakt voor dakkapellen, et cetera. Het rubber is wel erg zwaar door de hoge kwaliteit, dus moeilijk alleen te tillen. Daarbij: vast = vast. EPDM is niet toepasbaar in combinatie met andere merken lijm en bevestigingsmaterialen.
€ 0,06
EPDM zelfklevend 45x45 cm tbv stadsuitloop
De zelfklevende EPDM stroken worden o.a. toegepast om lekkende zinken dakgoten te repareren. Gebruik EPDM zelfklevende stroken bijvoorbeeld ten behoeven van de stadsuitloop.
€ 39,05
epdm-gereedschapskist.jpg
Gereedschapskist nodig? Wij zorgen graag voor de juiste producten in uw werkomgeving. Bestel uw EPDM gereedschapskist.
€ 172,50
bosscover-roof-manchet.jpg
De BossCover Roof EPDM manchet is een zelfklevende EPDM manchet voor over uw BossCover Roof montage anker. Op deze manier kunt u uw montage anker mooi en waterdicht afwerken en blijft uw EPDM dak beschermd.
€ 23,75
daktrim-standaard.jpg
Wat is een daktrim? Een daktrim is een randafwerking voor boeiboord, dakgoot, opstaande rand, etc. Deze dient als afwerking en afscherming, maar ook als een zichtbare design afwerking. Wordt vaak toegepast op een plat dak met EPDM-dakbedekking, bitumen of PVC-dakbedekking. Bestel direct uw daktrim.
€ 16,46
Bosscover
Het BossCover Roof montage anker is het montage anker voor het verankeren van alle constructies op uw dak. Het montage anker is geschikt voor uw platte dak. Om uw dak na installatie weer waterdicht af te maken heeft u nog een EPDM of Bitumen manchet nodig, deze dient u los te bestellen.
€ 49,85
bosscover-ontluchting.jpg
Deze dubbelwandige aluminium/kunststof ontluchting van BossCover is voorzien van een plakplaat met zelfklevende EPDM. Het kapje is in kunststof uitgevoerd. Door middel van de mechanische fixatie wordt de plakplaat waterdicht in het systeem opgenomen.
€ 107,80
EPDM dakbedekking leggen | DOE DAT NOU NIET
BossCover Roof Flexible Tube Cleaner 500ml.
€ 17,15
daktrim-met-kraal.jpg
Een daktrim met kraal wordt gebruikt om platte daken en dakgoten af te werken, deze kan worden toegepast in combinatie met EPDM en Bitumen. Het daktrim zorgt voor een goede regenafvoer aan de onderzijde van het profiel, hierdoor blijft het dakhout in goede conditie en kan er geen water onder de dakbedekking komen.
€ 47,40
epdm-mes.jpg
Een EPDM mes is te gebruiken bij het gladstrijken en/of het verwijderen van kitnaden zoals acrylaatkit en siliconenkit, maar zeer zeker ook bij het snijden van EPDM-materiaal. Het geïntegreerde mesje is te gebruiken voor het afsnijden van de spuitmondjes en het openen van kitkokers. Geschikt voor gebruik bij alle voegkitten zoals siliconenkit, acrylaatkit.
€ 46,10
epdm-stadsuitloop-45.jpg
Een EPDM hemelwaterafvoer - of ook wel EPDM stadsuitloop genoemd - is speciaal gemaakt om te monteren in combinatie met EPDM dakbedekking. De opstaande dakrand is aan de dakzijde 45 graden, voor de verwerking van de EPDM hemelwaterafvoer maakt het niet uit om welke hoek het gaat.
€ 25,75
epdm-stadsuitloop-met-pvc.jpg
Een EPDM hemelwaterafvoer - of ook wel EPDM stadsuitloop genoemd - is speciaal gemaakt om te monteren in combinatie met EPDM dakbedekking. De opstaande dakrand is aan de dakzijde 45 graden, voor de verwerking van de EPDM hemelwaterafvoer maakt het niet uit om welke hoek het gaat. Deze uitvoering is met PVC.
€ 13,85

Producten 1-12 van 48

per pagina

EPDM dakbedekking aanbrengen? Bekijk ons assortiment

EPDM dakbedekking is niet voor niets erg populair, het aanbrengen van EPDM heeft veel verschillende voordelen. Wij vertellen graag meer over deze voordelen en leggen je uit hoe je EPDM dakbedekking eenvoudig zelf kunt aanbrengen en plakken. Bekijk ons ruime assortiment met EPDM folie en benodigdheden en bestel voordelig online. In onze webshop kun je EPDM folie op maat bestellen, zodat je nooit te veel betaalt. Voor je het weet ben jij EPDM op je dak aan het leggen en kun je genieten van het prachtige eindresultaat! 

EPDM dakbedekking: de voordelen

Het aanbrengen van EPDM folie biedt verschillende voordelen waardoor het een populaire keuze is voor dakbedekking. Een van de belangrijkste voordelen is de duurzaamheid van het materiaal. EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) staat bekend om zijn lange levensduur en weerstand tegen extreme weersomstandigheden, zoals UV-straling en temperatuurschommelingen. Daarnaast is EPDM eenvoudig te leggen, omdat het flexibel is en zich goed aanpast aan de vorm van het dakoppervlak. Bovendien is het een kosteneffectieve keuze op de lange termijn, omdat het de noodzaak van regelmatig onderhoud en vroegtijdige vervanging vermindert. EPDM dakbedekking is ook nog eens milieuvriendelijk, omdat het recyclebaar is en weinig impact heeft op het milieu tijdens de productie. Kortom, het aanbrengen van EPDM dakbedekking is een betrouwbare en duurzame oplossing voor je dak! 

EPDM folie

Wanneer je EPDM dakbedekking wil aanbrengen, is het belangrijk om je dak goed op te meten. Verdeel je dak in rechthoeken en meet vervolgens de maten daarvan op. Hiermee kun je het totale oppervlak berekenen. Tel er bij de lengte én de breedte 20 cm bij op. Nu weet je precies hoeveel EPDM folie je moet aanschaffen. Door de folie op maat te bestellen bespaar je geld!

EPDM folie op maat bestellen

Bij Van Dorp Hout vind je EPDM folie van 1,14 mm dik en 305, 366, 457 of 610 cm breed. De lengte van de folie kun je tot op de 10 cm nauwkeurig bestellen. De EPDM folie is van hoge kwaliteit, gaat lang mee en is brandwerend. Omdat je onze EPDM folie op maat kunt bestellen, zul je nooit te veel betalen! 

Alle benodigdheden bij de hand

Met alleen EPDM folie kun je natuurlijk nog geen dakbedekking leggen. Gelukkig kun je in onze webshop meteen alle benodigdheden voor het aanbrengen van EPDM bestellen. Het juiste gereedschap is cruciaal wanneer je dakbedekking gaat aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan een drukvat, pistool, lijm spuitbus of spuittank, en nog veel meer. Om je dak netjes af te werken kun je ook een mooie daktrim of stadsuitloop bestellen. Wil jij het direct goed aanpakken? Ga dan voor onze EPDM gereedschapskist. Met deze startersset begin je meteen goed!  

EPDM dakbedekking plakken

Heb je EPDM folie op maat en alle benodigdheden gekocht? Dan is het tijd om de EPDM dakbedekking te gaan leggen. Afschot in je dak is wenselijk, maar niet noodzakelijk. In tegenstelling tot bitumen dakbedekking kan er namelijk prima vocht op EPDM staan. Je kunt de dakbedekking het beste uit één stuk folie halen, zonder naden. EPDM plakken doe je op een droge dag waarop het minimaal 5 graden is. Bij het aanbrengen van EPDM is het belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken. Breng dakprimer aan over de oude dakbedekking of verwijder deze en bekleed het dak met een plak-spijkerrol. Rol vervolgens de EPDM folie uit en leg het op de juiste plaats. Nadat de folie een uur uitgezakt is kun je het voor de helft dubbelvouwen. Breng om de 50 cm een rechte lijn met EPDM lijm aan. Daarna kun je de folie terugvouwen en het proces aan de andere kant herhalen. Zorg ervoor dat de contactlijm droog genoeg is, anders ontstaan er luchtbellen na het plakken. 

Druk de folie stevig aan met een EPDM aandrukrol en werk het dak netjes af met daktrimmen, hoekstukken, knelprofielen en hemelwaterafvoer. Deze afwerkingen zijn niet alleen handig voor hemelwaterafvoer, maar ook voor ventilatie of bijvoorbeeld elektriciteitskabels voor zonnepanelen. Wij raden aan om dit soort verbindingen met primer te maken in plaats van met kit. Je mag trots zijn op het eindresultaat! Wist je dat je 25 jaar garantie hebt als de EPDM folie goed aangebracht is? 

Tip! Bekijk onze handige video over het bevestigen van een daktrim op EPDM. 

EPDM aanbrengen op hout

Kun je EPDM ook aanbrengen op hout? Dat is geen enkel probleem! Hiervoor zijn onze Mawipex producten erg handig. Deze contactlijm kun je zowel op het hout als op de EPDM folie aanbrengen. Zodra de lijm droog is, kun je de EPDM folie op het hout aanbrengen. Doe dit zorgvuldig, zodat er geen vouwen in de folie ontstaan. Wanneer je EPDM op hout gaat aanbrengen moet de lijm goed droog zijn, anders ontstaan er luchtbellen onder de folie. Het aanbrengen van EPDM op hout wordt een stuk eenvoudiger als je bij Van Dorp Hout EPDM folie op maat bestelt! 

EPDM lijmen op kunststof

Het lijmen van EPDM op kunststof kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak is het goed te doen. Niet alle lijmen werken even goed voor zowel EPDM als kunststof. Daarom is het belangrijk om een contactlijm te kiezen die geschikt is voor zowel EPDM als kunststof. Zorg er als eerste voor dat de oppervlakken goed schoon en vetvrij zijn voordat je gaat lijmen. Dit helpt de lijm om beter te hechten. Breng de lijm gelijkmatig aan op beide oppervlakken en druk de EPDM stevig op de kunststof, zodat er geen luchtbellen ontstaan tijdens het lijmen. Geef de lijm de tijd om goed uit te harden volgens de instructies van de fabrikant. Met wat geduld krijg je zo een sterke en waterdichte verbinding tussen het EPDM en de kunststof.

EPDM dakbedekking laat los

EPDM dakbedekking staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Als je toch merkt dat je EPDM dakbedekking los laat, kan dit verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerde installatie, oude lijm die na verloop van tijd zijn hechting verliest, extreme temperaturen en weersomstandigheden of een slechte ondergrond waarop de EPDM is aangebracht (vies of vochtig). Pak waar mogelijk de oorzaak van het probleem aan zodat de EPDM dakbedekking niet meer los laat. Herstel de EPDM dakbedekking volgens ons stappenplan: 

  1. Inspectie: controleer het dak grondig om te bepalen waar de EPDM dakbedekking los laat en om de omvang van het probleem vast te stellen. 
  2. Reiniging: maak de losgelaten delen en de ondergrond grondig schoon. Verwijder vuil, stof en losse deeltjes. 
  3. Herbevestiging: gebruik een EPDM-lijm die geschikt is voor jouw type dakbedekking. Breng de lijm gelijkmatig aan op zowel de ondergrond als de achterkant van de EPDM folie. Druk de EPDM folie stevig aan en zorg ervoor dat er geen luchtbellen ontstaan. 
  4. Afwerking: zorg ervoor dat de randen goed zijn afgedicht. Gebruik eventueel EPDM tape om naden en randen extra te beschermen. 
  5. Onderhoud: voer regelmatig inspecties uit, zo kun je goed in de gaten houden of de EPDM folie eventueel weer los laat. 

Online bestellen

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan met het leggen van EPDM dakbedekking? Bestel EPDM folie op maat en alle benodigdheden dan eenvoudig online in onze webshop. Natuurlijk ben je ook welkom op onze locatie in Zoetermeer, dan kun je de producten zelf uitzoeken. Haal de producten op of kies voor bezorging. Bij grote bestellingen leveren wij de producten op locatie af met ons eigen vervoer. Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze specialisten. Zij staan graag voor jou klaar en zorgen ervoor dat je snel verder kunt met het aanbrengen en plakken van je EPDM dakbedekking! 

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...