Verf & behandeling

Sorteer op sort-descending
bangkirai-olie.jpg
Speciaal ontwikkeld voor bangkirai om het natuurlijke karakter en de kleur van het hout te behouden. Watergedragen en bladdert niet. Het geeft een langdurige waterafstotende bescherming en voorkomt vergrijzing.Verbruik: ca 1 liter per 8 m2.
ruler-horizontal
0, 0 mm

Vanaf € 19,25

betoncoating.jpg
Antraciet beton vergrijst naar een lichtere kleur door weersinvloeden. Door antraciete betonpalen en platen te behandelen met deze speciale betoncoating kan het beton weer op kleur worden gebracht. De betoncoating is uitsluitend geschikt voor betonpalen en onderplaten die antraciet van kleur zijn, of al eerder gecoat.Verbruik ca 1 liter voor 6 m2 (3 palen en 3 platen).
ruler-horizontal
230 mm

Vanaf € 37,95

topline-bamboo-bamboe-olie.jpg
Na het testen van vele merken olie, is gebleken dat deze olie de beste bescherming biedt voor uw kostbare bamboe planken. Door uw planken regelmatig - 1 maal (liefst 2 maal) per jaar – met deze watergedragen olie te behandelen voorkomt uw vergrijzing en alg aangroei. Daarnaast biedt deze olie een extra bescherming tegen blauwschimmel en zullen de planken jaren langer mee gaan. Het gemiddelde gebruik van de olie is ongeveer 1 liter per 6-8 m2.Onderhoud van bamboeBamboe is een duurzaam materiaal wat lang meegaat maar daar is het juiste onderhoud wel van belang. Deze caramel kleurige olie zorgt er voor dat uw planken nog langer meegaan en dat de mooie kleur behouden blijft. U kunt de olie makkelijk aanbrengen met een kwast.
ruler-horizontal
0 mm

Vanaf € 0,00

paalbeschermer-postsaver.jpg
Postsaver verdubbelt de levensduur van uw palen, doordat deze beschermt op de meest kwetsbare plek, namelijk de overgang van de paal boven de grond naar onder de grond.  Beschikbare maten: Q007: voor ronde palen met een diameter van 150 mm, vierkante palen van 125x125 mmPro Wrap 1 Q01PW: voor ronde palen met een diameter van 165 tot 180 mm, vierkante palen van 150x150 mm.Pro Wrap 2 Q02PW: voor ronde palen met een diameter van 200 tot 250 mm, vierkante palen van 175x175 tot 200x200 mm.
€ 8,80
paalbeschermer-postsaver.jpg
Postsaver verdubbelt de levensduur van uw palen, doordat deze beschermt op de meest kwetsbare plek, namelijk de overgang van de paal boven de grond naar onder de grond.  Beschikbare maten: Q007: voor ronde palen met een diameter van 150 mm, vierkante palen van 125x125 mmPro Wrap 1 Q01PW: voor ronde palen met een diameter van 165 tot 180 mm, vierkante palen van 150x150 mm.Pro Wrap 2 Q02PW: voor ronde palen met een diameter van 200 tot 250 mm, vierkante palen van 175x175 tot 200x200 mm.
€ 11,14
impraline-carbeauleum.jpg
Impraline Carbeauleum is een impregnerend product, zeer geschikt voor het overschilderen van oude carbolineumlagen op bijvoorbeeld hekken, steigers en schuren. Oude carbolineumlagen dienen minimaal 5 jaar oud te zijn. Ook geschikt voor ruw (evt. geïmpregneerd) zachthout.Bladdert niet, geeft een zijdematte, zwartbruine eindlaag. Dringt diep door in het hout. Buitengebruik.Verbruik: ca 2,5 liter per 25-30 m2.
ruler-horizontal
0, 0 mm

Vanaf € 15,20

impraline-zwarte-teer.jpg
Impraline Zwarte teer is een impregnerend product, zeer geschikt voor het onderhoud en bescherming van houten schuren, loodsen, steigers e.d. Kan direct aangebracht worden op nieuw hout, of eerder met teer behandeld hout, geïmpregneerd hout, bielzen en rolborders.Bladdert niet, geeft een zijdematte, zwarte eindlaag. Dringt diep door in het hout. Kan ook over oude teerlagen worden aangebracht. Voor buitengebruik, minder geschikt voor oppervlakken waarop gezeten wordt.Verbruik: ca 2,5 liter per 25-30 m2.
ruler-horizontal
0, 0 mm

Vanaf € 17,70

impraline-bangkirai-olie.jpg
Impraline Bangkirai olie is een impregnerend product ter bescherming en verfraaiing van bangkirai hout. Het is zeer geschikt voor het onderhouden beschermen van donkere hardhouten meubels, schuttingen, vlonders en rolborders in de tuin. Vooral ook geschikt voor al vergrijsd bangkirai hout. Bladdert niet, geeft een matte natuurlijke uitstraling. Dringt diep in het hout. Kan ook over oude olie lagen worden aangebracht.Bangkirai olie kan eenvoudig met de kwast worden aangebracht en kan zowel op nieuw als vergrijsd bangkirai- en ander hardhout worden toegepast.Verbruik: ca 2,5 liter per 20-25 m2.
ruler-horizontal
0, 0 mm

Vanaf € 22,95

toff.jpg
Toff is een olie van het merk Hermadix. Deze olie is speciaal ontwikkeld voor teakhouten tuinmeubelen. Toff zorgt dat de originele kleur van het hout niet (of minder snel) gaat vergrijzen.
ruler-horizontal
0 mm

Vanaf € 29,15

endseal.jpg
EndSeal is een beschermingsmiddel op waterbasis dat bedoelt is voor onbehandelde zaagsneden en gaten. Zo beschermd End Seal tegen Uv-straling, vocht en vergrijzing. U kunt dit bruine houtbeschermingsmiddel aanbrengen in twee stappen: Zorg ervoor dat het houtoppervlak droog en stofvrij is. Breng daarna de End Seal aan met een kwast of roller. Indien nodig kunt u na 2 uur nog een tweede laag aanbrengen. Bestel vandaag uw End Seal groen, behandel uw hout, en geniet van een duurzaam project dat vele jaren meegaat!
ruler-horizontal
0 mm

Vanaf € 0,00

induline-gw-310.jpg
Watergedragen induline, geschikt voor het beschermen van buitenhout zonder bodemcontact. Bijvoorbeeld gevelbetimmeringen, schuttingen, tuinhuizen en kozijnen. Per liter heb je genoeg voor ongeveer 8-12 m2.
ruler-horizontal
0 mm

Vanaf € 23,00

induline-sw-910-randsealer.jpg
Om gezaagde kanten van plaatmateriaal, bamboe of vuren te beschermen tegen vocht, kunt u het beste Induline SW-910 gebruiken. Dit product van Remmers is watergedragen en van uitstekende kwaliteit. Voordat u dit product aanbrengt bevelen wij u aan eerst de scherpe randen lichtjes op te schuren. Dit voorkomt dat de randsealer op de hoeken openbarst of scheurt, en het daarmee de toegevoegde waarde verliest.
ruler-horizontal
0 mm

Vanaf € 16,50

Producten 1-12 van 80

per pagina

Ontdek onze verf, beits en andere behandeling voor jouw klus 

Heb jij een prachtige schuur, schutting, tuintafel, overkapping of ander houten project afgerond? Vergeet dan niet om het hout te beitsen of schilderen voor een langere levensduur. Dit is ook mogelijk bij geïmpregneerd hout. Bij Van Dorp Hout kun je terecht voor een ruim assortiment verf en beits. Er zijn allerlei soorten en kleuren beschikbaar. Lees alles over beitsen en verven, bekijk op je gemak ons assortiment en bestel je favoriete producten eenvoudig online.

Alles over verf en beits

Verf en beits zijn beide afwerkingsproducten voor hout, maar ze verschillen aanzienlijk in hun eigenschappen en toepassingen. Verf vormt een dekkende laag op het oppervlak van het hout, waardoor de natuurlijke houtnerf volledig wordt verborgen. Het biedt uitstekende bescherming tegen weersinvloeden en slijtage, en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Beits daarentegen dringt door in het hout en behoudt de natuurlijke uitstraling van de houtnerf, terwijl het het hout beschermt tegen vocht en uv-straling. Een voordeel van verf is dat het een langdurige en duurzame bescherming biedt, ideaal voor hout dat intensief wordt gebruikt of aan zware weersomstandigheden wordt blootgesteld. Beits heeft als voordeel dat het gemakkelijker aan te brengen en bij te werken is, en het laat het hout ademen, wat het minder gevoelig maakt voor scheuren en bladderen.

Kun je geïmpregneerd hout schilderen of beitsen?

Geïmpregneerd hout kun je gewoon verven of beitsen. Let er wel op dat het hout goed droog is voordat je begint met schilderen of beitsen. Wanneer je voor verven kiest kun je geïmpregneerd hout iedere gewenste kleur geven. Bij transparante beits is de eindkleur afhankelijk van de kleur van het impregneren. Pas bij voorkeur minimaal 2 lagen beits toe, maar houd er wel rekening mee dat de intensiteit van de kleur toeneemt als er meerdere lagen worden aangebracht op geïmpregneerd hout. Geïmpregneerd hout kun je bijvoorbeeld goed beitsen met Tuindecoratiebeits van Hermadix (zowel kleurloos als in verschillende kleuren verkrijgbaar). Afhankelijk van de kleur beits en de hoeveelheid zon raden wij aan om het beitsen om de 2 à 3 jaar te herhalen.

Schuur beitsen of schilderen

Het beitsen of schilderen van een houten schuur is een belangrijke stap in het onderhoud ervan. Het beschermt het hout tegen weersinvloeden zoals regen, zon en vorst, waardoor de levensduur van de schuur aanzienlijk wordt verlengd. Bij het beitsen van de schuur dringt de beits diep in het hout door, waardoor het van binnenuit beschermd wordt. Schilderen daarentegen legt een laag over het hout van de schuur heen die een sterke barrière biedt tegen vocht en UV-stralen. Voor beide methoden is een goede voorbereiding van belang: het hout moet schoon, droog en vrij van oude verflagen of vuil zijn. Het gebruik van kwalitatieve producten en het aanbrengen van meerdere lagen zorgen voor een langdurige bescherming en een mooie uitstraling van de schuur.

Kun je gebeitst hout opnieuw beitsen?

Gebeitst hout kun je zeker opnieuw beitsen! Maak het houtoppervlak eerst goed schoon met een ontvetter of een mild schoonmaakmiddel om vuil, stof en vet te verwijderen. Laat het hout volledig drogen voordat je gebeitst hout opnieuw gaat beitsen. Schuur gebeitst hout lichtjes met fijn schuurpapier (korrel 180-220). Dit helpt om de oude beitslaag enigszins op te ruwen en zorgt voor een betere hechting als je opnieuw beitst. Veeg het schuurstof weg met een vochtige doek en laat het gebeitst hout drogen. Breng daarna de nieuwe beits gelijkmatig aan met een kwast, roller of doek, afhankelijk van de grootte van het oppervlak en het type beits dat je gebruikt. Werk in lange, gelijkmatige stroken en zorg ervoor dat je overtollige beits afveegt om een egale afwerking te krijgen. Vergeet niet om de beits goed te laten drogen. Met onze tips is het opnieuw beitsen van hout een fluitje van een cent!

Kun je hout ook beitsen zonder te schuren?

Het is mogelijk om hout te beitsen zonder te schuren, maar het resultaat kan variëren afhankelijk van de staat van het hout en het type beits dat je gebruikt. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat beitsen zonder te schuren: 

  • Reiniging: Zorg ervoor dat het hout grondig gereinigd is voordat je begint met beitsen. Vuil, vet en oude afwerkingen kunnen voorkomen dat de beits goed hecht. Gebruik een houtreiniger of een oplossing van water en mild reinigingsmiddel om het hout schoon te maken.
  • Staat van het hout: Als het hout ruw is of al eerder gebeitst of geverfd is, kan het eindresultaat minder egaal zijn zonder schuren. Schuren helpt om een glad oppervlak te creëren en oude lagen te verwijderen.
  • Type beits: Sommige beitsen zijn ontworpen om direct op onbehandeld hout te worden aangebracht, terwijl andere beter werken op geschuurd hout. Lees de instructies van de beits die je gebruikt zorgvuldig door om te zien of schuren nodig is.
  • Voorbehandeling: In sommige gevallen kan het helpen om een primer of een speciale houtconditioner aan te brengen om de absorptie van de beits te verbeteren en een gelijkmatiger resultaat te krijgen.

Hoewel het technisch mogelijk is om te beitsen zonder te schuren, levert schuren vaak een beter en duurzamer resultaat op. Schuren helpt om de poriën van het hout te openen, waardoor de beits dieper kan doordringen en gelijkmatiger kan opdrogen.

Andere behandeling van hout

Naast verf en beits vind je in ons assortiment ook andere producten voor de behandeling van hout en andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan betoncoating, algenverwijderaar, houtbeschermingscreme, ontgrijzer, bleekmiddel, kopkantsealer, schimmel stop, en meer. Voor de behandeling van hout zijn kwasten natuurlijk onmisbaar. Daarom vind je in ons assortiment ook allerlei soorten en maten kwasten, zoals onze wegwerp verniskwast 40 mm.

Bestel verf en beits online bij Van Dorp Hout

Heb jij je favoriete beits, verf of andere behandeling gekozen uit ons ruime assortiment? Bestel de producten dan eenvoudig online in onze webshop. Haal je bestelling op in Zoetermeer of kies voor bezorging. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze specialisten. Zij geven jou graag alle informatie die je nodig hebt. 

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...