Gevel

Sorteer op sort-descending
lariksdouglas-halfhoutsrabat.jpg
Onze Lariks/Douglas halfhoutsrabat - fijnbezaagd en glad met een afmeting van 19x175 mm, is de perfecte keuze voor duurzaamheid. Dit houtproduct biedt talloze mogelijkheden voor het bekleden van gevels, schuttingen en meer.Lariks/Douglas staat bekend om de natuurlijke weerstand tegen rot en insecten wat zorgt voor een langere levensduur. Het fijnbezaagde oppervlak geeft een prachtige uitstraling en maakt installatie een fluitje van een cent.Bestel vandaag nog en creëer een tijdloze en aantrekkelijke uitstraling voor uw project.

Vanaf € 14,25

thermo-ayous-rhombus-triple-20x130.jpg
Gethermonificeerd Ayous, ook bekend als Thermowood of Thermo Ayous, is een duurzame keuze voor gevelbekleding. De triple rhombus gevelbekleding met een werkende afmeting van 20x130 biedt niet alleen een esthetische uitstraling, maar heeft ook een levensduur van 15 tot 20 jaar, mits op de juiste manier toegepast en vrij van direct grondcontact. Dit thermowood is uniek en eigentijds. Het hout is behandeld om bestand te zijn tegen slijtage en veroudering, waardoor het ideaal is voor een buitentoepassing. Als u opzoek bent naar een opvallend ontwerpaccent, langdurige schoonheid en bescherming. Dan is onze Thermo Ayous Rhombus Triple precies wat u nodig heeft!

Vanaf € 19,17

vuren-bevelsiding-zwart-gespoten.jpg
Deze vuren bevelsiding zwart gespoten planken zijn zwart gespoten zweeds rabat oftewel potdekselplank. Dit vuren rabat heeft een geïmpregneerd onderlaag voor een langere levensduur en is vervolgens zwart gespoten. De werkende breedte is 180 millimeter. Dit is de berekeningsmaat. Een voordeel van deze planken is dat ze zwart gespoten zijn en niet gedompeld. Er zitten relatief weinig kwasten en noesten en de planken zijn geschikt voor bijvoorbeeld een schutting of om wanden voor een overkapping van te maken.

Vanaf € 13,79

bangkirai-rabat-enkelzijdig.jpg
Bestel uw bangkirai rabat enkelzijdig hout hier. De werkende breedte is 135 millimeter. Dit is de berekeningsmaat. Het bangkirai rabat hout is onbehandeld. Bangkirai hout is, met zijn goede mechanische eigenschappen en duurzaamheid, een geschikte houtsoort voor toepassingen buiten, in zware constructies. Het hout heeft een levensduur van 25 tot wel 30 jaar. Het hout is glad geschaafd, heeft sierlijke V-groeven en is onbehandeld. De Bangkirai planken zijn gemaakt van loofbomen en is goed bewerkbaar.

Vanaf € 19,67

ipe-rhombus-lat (1).jpg
Ipé rhombusplanken met vier gladde zijdes. Het rhombusprofiel zorgt ervoor dat deze Ipe planken uiterst geschikt zijn voor gevelbekleding of schutting. De Ipé planken zijn, met goed gereedschap, eenvoudig te verwerken.Ipé staat bekend als sterkste hardhoutsoort ter wereld. De kleur van Ipé is van nature erg divers. Van groenachtig bruin tot licht- en roodbruin. Na verloop van tijd verkleurt het Ipé hardhout naar een mooie, egaal lichtgrijze kleur.

Vanaf € 16,99

vuren-blokhutdeel.jpg
Vurenhout is afkomstig uit Noord-Europa, waardoor het hout van een mooie kwaliteit is. Hier kan het hout namelijk rustig groeien, wat uiteindelijk een rustige en stabiele plank oplevert. Het hout is groen geïmpregneerd, waardoor het een langere levensduur heeft. De plank heeft een natuurlijke uitstraling en is geschikt om buiten te gebruiken. We hebben diverse lengtes beschikbaar, de kopmaat is netto 28x135 mm. Uiteraard zagen we ook houten planken op maat. Beide zijden van deze plank zijn geschikt als ‘zichtzijde’.

Vanaf € 10,50

vuren-channelsiding-zwart.jpg
Twee keer zwart gespoten Vuren channelsiding planken zijn geschikt voor gevelbekleding en schuttingen en worden voornamelijk staand, of verticaal toegepast. Dit vuren rabat heeft een geïmpregneerd onderlaag voor een langere levensduur en is vervolgens twee keer zwart gespoten zodat ze ècht zwart zijn en blijven. De werkende breedte is 127 millimeter.

Vanaf € 13,95

lariksdouglas-blokhutdeel.jpg
Lariks/Douglas blokhutdeel is onbehandeld en heeft een robuuste uitstraling. Lariks/douglas hout heeft een natuurlijke uitstraling en is bij ons in meerdere lengtes verkrijgbaar. Hoewel het Lariks/douglas hout onbehandeld is, is het toch geschikt als tuinhout. Deze blokhutdelen zijn zeer geschikt voor uw overkapping, veranda of erfafscheiding. De werkende hoogte is 132mm. 

Vanaf € 14,70

Thermo tmt grenen Enduro S rhombus enkel 26x132
Thermo grenen, of officieel thermisch gemodificeerd grenen, is een milieuvriendelijke zachthoutsoort. Door een speciale warmtebehandeling is het van nature niet duurzame grenen verduurzaamd tot een product vergelijkbaar met hardhout. De behandeling geeft het hout een mooie bruine kleur wat binnen twee jaar vergrijst naar een egale kleur grijs. Daarnaast is thermo grenen erg licht van gewicht en werkt het nagenoeg niet. Met duurzaamheidsklasse 2 is deze houtsoort uiterst geschikt voor gevelbekleding.

Vanaf € 29,71

western-red-cedar-rhombus.jpg
Western Red Cedar, ook wel WRC genoemd, is een zachte houtsoort met de eigenschappen van hardhout. Red Cedar is erg populair en wordt veel gebruikt als gevelbekleding, schutting, boeideel of andere exclusieve afwerking. De eigenschappen van Red Cedar zijn: duurzaam (ook onbehandeld), veel kleurvariatie, een mooie tekening in het hout, licht van gewicht en bestand tegen houtrot. Red Ceder hoeft niet te worden behandeld en gaat in de loop van de tijd vergrijzen. Dit kan worden voorkomen door het WRC te behandelen met een olie of beits.

Vanaf € 23,52

vuren-rhombus.jpg
Vurenhout is afkomstig uit Noord-Europa en heeft een mooie, egale uitstraling. Het is geïmpregneerd voor een langere levensduur. Enkele rhombus delen zijn goed te gebruiken voor open gevelbekleding of om een moderne schutting van te maken.

Vanaf € 3,75

vuren-geimpr-bevelsiding-zweeds-rabat.jpg
Deze vuren bevelsiding planken zijn (groen) geïmpregneerd voor een langere levensduur. De werkende breedte is 170 millimeter. Dit is de berekeningsmaat. De dikte varieert van 12 tot 30 millimeter. De planken hebben een robuuste uitstraling. Vurenhout komt van de fijnspar en is in Nederland de meest gebruikte naaldhoutsoort. Het is makkelijk bewerkbaar hout en relatief goedkoop. Vuren is niet een heel duurzaam soort hout, maar is wel een relatief makkelijk te impregneren, verven, beitsen en af te lakken houtsoort wat het weer erg eenvoudig bewerkbaar maakt. Uiteraard kunnen we planken voor u op maat zagen als de gewenste maat er niet tussen staat.

Vanaf € 8,25

Producten 1-12 van 64

per pagina

Kies jij ook voor prachtige gevelbekleding van hout?

Waarom zou je kiezen voor houten gevelbekleding? Wat zijn de voordelen? Welke houtsoorten zijn geschikt voor je gevel? Moet je de planken verticaal of horizontaal monteren? Wij geven antwoord op al deze vragen. Lees alles over gevelbekleding van hout, bestel je hout eenvoudig online in onze webshop en ga aan de slag! 

Je gevel bekleden met hout

Kies jij ook voor houten gevelbekleding? Wanneer je jouw gevel gaat bekleden met hout profiteer je van veel verschillende voordelen. Als eerste ziet houten gevelbekleding er prachtig uit. Het kan je gevel een compleet nieuwe, natuurlijke uitstraling geven waardoor het perfect in de omgeving past. Een ander voordeel is dat je de gevel compleet kan aanpassen naar je eigen smaak. Kies je favoriete houtsoort, afwerking en montage (horizontaal of verticaal). Hout is lichtgewicht, duurzaam en biedt goede isolerende eigenschappen. Kortom, genoeg redenen om voor gevelbekleding van hout te gaan! 

De montage van Zweeds rabat op je gevel

Kies jij voor Zweeds rabat op je gevel? Bij de montage hiervan is ventilatie erg belangrijk. Achter het hout hoor je 28mm ruimte te houden. Aan de boven- en onderkant hoort ook 25mm open te blijven. Dat zorgt voor voldoende luchtcirculatie. Voor het regelwerk geldt bij Zweeds rabat een minimale afmeting van 28 x 45mm. De afstand tussen de regels is 40 tot 60 cm. Op de zonnige kant van de gevels is de regelafstand maximaal 40 cm. De montage van Zweeds rabat hout kun je het beste doen met bol/lenskop schroeven of ringnagels die 2,5 keer de dikte van het rabatdeel zijn. 

De montage van het Zweeds rabat hout begint 20 cm boven de grond. Tussen de planken houd je 3mm ruimte vanwege de werking van het hout. Per steunpunt bevestig je de planken met een schroef of ringnagel 30mm uit de onderzijde. Op de kopse kant houd je 50mm afstand van de kant om de kans op scheuren te verkleinen. Ga zo door met de montage van het Zweeds rabat hout tot je kunt genieten van een prachtig eindresultaat! 

Accoya gevelbekleding

Accoya hout is zeer geschikt om voor gevelbekleding te gebruiken. Het is een duurzame en hoogwaardige houtsoort. Het hout heeft een uitzonderlijke dimensiestabiliteit en een lange levensduur, waardoor het ideaal is voor gevelbekleding, terrassen en tuinmeubilair. Accoya hout is goed bestand tegen schimmels en insecten, waardoor het weinig onderhoud nodig heeft. Ga bijvoorbeeld voor mooie accoya halfhoutsrabat planken als gevelbekleding. Ook bevelsiding planken zullen een prachtige uitstraling geven aan je gevel. 

Bankirai gevelbekleding

Ook bankirai hout is tegenwoordig erg populair. Dat is niet voor niets, dit hout kenmerkt zich namelijk door zijn natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en weersbestendigheid. Het hout is zeer geschikt voor gebruik buiten, vanwege de hoge weerstand tegen schimmels, insecten en rot. De warme houtkleur geeft een bijzondere uitstraling aan je gevel. Dankzij de dichtheid en hardheid van bankirai hout is het goed bestand tegen slijtage. Bekijk eens onze rabatplanken enkel, rhombusplanken triple en andere soorten bankirai gevelbekleding. 

Andere houtsoorten voor je gevel

Je kunt bij ons ook terecht voor andere soorten houten gevelbekleding. Misschien is vuren, douglas of ayous hout precies wat je zoekt? Ook Western Red Cedar, Europees grenen en keruing hout hebben wij in ons assortiment. In onze webshop vind je zowel onbehandeld, geïmpregneerd en thermisch gemodificeerd hout voor je gevel. Kies je favoriete houtsoort, bestel eenvoudig online en ga aan de slag met het monteren van je gevelbekleding. 

Is een rhombus profiel van vuren hout iets voor jou?

Een rhombus profiel van vuren hout, ook wel bekend als rhombus plank, zijn horizontaal geplaatste vuren planken die elkaar overlappen om een eigentijdse en aantrekkelijke gevel te creëren. Het unieke ruitvormige rhombus profiel van vuren hout geeft je gevel een elegant uiterlijk dat perfect past bij zowel moderne als traditionele gebouwen. Een rhombus profiel kan van verschillende soorten hout gemaakt worden, maar vuren hout wordt doorgaans veel gebruikt als gevelbekleding. 

Horizontaal of verticaal?

Het monteren van je houten gevelbekleding kan zowel verticaal als horizontaal. Bij horizontale montage creëer je een rustieke uitstraling. De breedte van de gevel wordt benadrukt en er ontstaat een gevoel van stabiliteit en evenwicht. Wanneer je voor verticale montage kiest wordt de hoogte van het gebouw benadrukt. Deze stijl zorgt voor een elegante en moderne uitstraling. De manier van monteren is geheel afhankelijk van je eigen voorkeur. Je kunt daarnaast ook rekening houden met de waterafvoer. 

Bij verticale montage wordt het water vanzelf afgevoerd, terwijl daar bij horizontale montage over nagedacht moet worden. Denk bijvoorbeeld aan achterluchting, een licht hellende installatie, overlap van de planken, of andere oplossingen voor een soepele waterafvoer. Wanneer je hier rekening mee houdt is het geen enkel probleem. Kies dus vooral het type montage wat jij het mooist vindt! 

Buitengevel isoleren en bekleden

Ga je aan de slag met het isoleren en bekleden van je buitengevel? Houd dan altijd deze volgorde van materialen aan (van buiten naar binnen): buitengevel, ventilatieruimte, dampopen folie, constructie met isolatiemateriaal, dampdichte folie en ten slotte de binnenbekleding. Bij het bepalen van de hart-op-hart afstand van de constructie is het essentieel om rekening te houden met de lengte van zowel de buiten- als binnenbekleding, en deze aan te passen aan de breedte van de isolatie. De gebruikelijke hart-op-hart afstand is meestal 605 of 400 mm, waarmee een goede ventilatie wordt gegarandeerd. 

Om een effectieve ventilatie van de buitengevel te realiseren, is het belangrijk om ventilatielatten op de juiste manier toe te passen. Bij horizontale gevelbekleding dienen verticale latten te worden geplaatst tussen de isolatie en de dampopen folie. Deze latten zorgen voor verticale ventilatie, waardoor vocht uit de gevel kan circuleren. Bij verticale gevelbekleding moeten juist horizontale geventileerde latten worden gebruikt om een verticale ventilatie mogelijk te maken. Kun je wel wat extra tips over isoleren en bekleden gebruiken? Onze medewerkers vertellen je graag meer over het isoleren en bekleden van je buitengevel. 

Bestel houten gevelbekleding online en ga aan de slag!

Kun je niet wachten om houten gevelbekleding te gaan plaatsen? Kies je favoriete houtsoort, bepaal welk type montage je mooi vindt, en bestel het hout eenvoudig online in onze webshop. Bij grote bestellingen komen wij de producten op locatie afleveren met ons eigen vervoer. Heb je vragen over gevelbekleding van hout? Neem gerust contact op met onze experts. Zij beantwoorden al jouw vragen en helpen je graag verder. Natuurlijk ben je ook altijd welkom op onze locatie in Zoetermeer. Daar kun je alle producten op je gemak vasthouden en bekijken. Zo weet je zeker dat je de juiste producten kiest voor het isoleren en bekleden van je buitengevel. 

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...