Schutting & afscheiding

Sorteer op sort-descending
matveld.jpg
Tuinscherm van betonstaalmat omlijst met lariks/douglas balk van 45x70 mm. De betonstaalmat is van gegalvaneerd staal met een maaswijdte van 10 cm. Wij kunnen deze schermen ook voor u op maat maken.
€ 54,50
boomschorsmat.jpg
Dubbelzijdig Boomschorsmat, gemaakt van repen boomschors die verbonden zijn door middel van ijzerdraad. Verkrijgbaar in twee afmetingen. 
€ 79,94
boomschorsmat.jpg
Creëer een prachtige schutting met behulp van de Dopheidemat classic. De Heidemat is gemaakt van jonge dopheide. Meerdere takken zijn samengebonden met een gegalvaniseerd ijzerdraad. De matten zijn ca. 10mm dik en verkrijgbaar in 2000x5000mm.
€ 94,50
rietland-geimpr-grenen-aanbieding.jpg
Dit stevige tuinscherm van geïmpregneerd grenenhout is RVS geschroefd en een goede kandidaat voor uw project! Het tuinscherm heeft 15 planken van 16x140 mm en 3 tussenregel/liggers van 16x40 voor extra stevigheid. Doordat het scherm is geïmpregneerd, is het bestand tegen: vocht, schimmel en rot. 
€ 54,99
red-class-wood-tuinscherm-larsdorp.jpg
Dit stevige tuinscherm lijkt op lariks/douglas, maar is gemaakt van geïmpregneerd Noord-Europees vuren, ook wel vurenhout genoemd. Vurenhout komt van de fijnspar en is in Nederland de meest gebruikte naaldhoutsoort. Het is makkelijk bewerkbaar hout en relatief goedkoop. De kleur van vuren is bleek tot witachtig met een zachte tekening. Na langdurige blootstelling aan licht wordt het hout geelbruin van kleur. Vuren is niet een heel duurzaam soort hout, maar is wel een relatief makkelijk te impregneren, verven, beitsen en af te lakken houtsoort wat het weer erg eenvoudig bewerkbaar maakt. Onze planken zijn 18 x 145 millimeter (ook de dwarsliggers) en RVS geschroefd. We kunnen deze schermen uiteraard ook voor u op maat maken.
€ 88,31
632710 ∙ Louvrepolder 900x1800 keruing.jpg
Ons Louvrescherm is geproduceerd uit het duurzame houtsoort Keruing. Dit scherm heeft een afmeting van 900x1800 mm en biedt de perfecte oplossing voor uw privacy! Keruing hout staat bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid, waardoor het de perfecte kandidaat is voor een buitentoepassing. Het scherm zorgt voor een aangename uitstraling en zorgt voor schaduw en een mooi afgewerkt aanzicht. Of u nu opzoek bent naar privacy, schaduw op uw terras of een mooie buitenafscheiding. Ons Louvrescherm biedt de kwaliteit die u zoekt. Bestel vandaag en geniet van uw Louvrescherm!
€ 199,00
larsveld.jpg
Dit stevige tuinscherm is gemaakt van lariks. Lariks hout heeft een natuurlijke uitstraling. Hoewel het Lariks hout onbehandeld is, is het toch geschikt als tuinhout. U kunt de planken namelijk zelf zeer goed met beits, lazuur of olie behandelen. Het hout is relatief goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld eikenhout. Het is daarnaast eenvoudig bewerkbaar hout en heeft een mooie warme kleur en egale vergrijzing. Er is een kleurverschil tussen de palen en schermen, maar dit zorgt juist voor een eigen uitstraling. De planken zijn geschaafd netto 16 x 140 millimeter (ook de 3 dwarsliggers), RVS geschroefd en verhogen met hun unieke maat de duurzaamheid. Wij kunnen deze schermen uiteraard ook voor u op maat maken.
€ 147,50
kastanje-hekwerk.jpg
Afrastering gemaakt van gekloofd Kastanjehout, die verbonden zijn door een gevlochten ijzerdraad. In combinatie met onze kastanje palen goed geschikt om te gebruiken als natuurlijke afrastering voor dierenweide of tuin. Op rollen van verschillende lengtes en in diverse hoogtes leverbaar.
€ 87,50
hoofddorp-type-privacy.jpg
Stevig tuinscherm van geïmpregneerd Noord-Europees vurenhout. De planken zijn 18x145 mm (ook de dwarsliggers) en RVS geschroefd. Wij kunnen deze schermen ook voor u op maat maken.
€ 108,50
hoofddorp-type-privacy.jpg
Stevig tuinscherm van geïmpregneerd Noord-Europees vurenhout. De planken zijn 18x145 mm (ook de dwarsliggers) en RVS geschroefd. Wij kunnen deze schermen ook voor u op maat maken.
€ 108,50
larsveld-tbv-betonpalen.jpg
Dit stevige tuinscherm is gemaakt van lariks. Lariks hout heeft een natuurlijke uitstraling. Hoewel het Lariks hout onbehandeld is, is het toch geschikt als tuinhout. U kunt de planken namelijk zelf zeer goed met beits, lazuur of olie behandelen. Het hout is relatief goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld eikenhout. Het is daarnaast eenvoudig bewerkbaar hout en heeft een mooie warme kleur en egale vergrijzing. Er is een kleurverschil tussen de palen en schermen, maar dit zorgt juist voor een eigen uitstraling. De planken zijn geschaafd netto 16 x 140 millimeter (ook de 3 dwarsliggers), RVS geschroefd en verhogen met hun unieke maat de duurzaamheid. Wij kunnen deze schermen uiteraard ook voor u op maat maken.
€ 164,50
bamboe-rolscherm-dalian.jpg
Prachtig bamboerolscherm, gemaakt van ca. 20mm dikke bamboe stokken. Per stengel gebonden en verbonden door middel van ijzerdraad. Geschikt voor tuin en balkon.
€ 74,95

Producten 1-12 van 130

per pagina

Prachtige tuinafscheiding van hout

Een mooie tuinafscheiding van hout maakt je tuin helemaal af. In ons ruime assortiment vind je allerlei soorten en maten tuinafscheidingen. Past een houten schutting of hekwerk goed bij jouw tuin, of ga je liever voor een natuurlijke afscheiding? Lees meer over de mogelijkheden en bestel de producten eenvoudig online. Bij vragen staan onze specialisten graag voor jou klaar. 

Houten schutting

Een houten schutting past prachtig bij de natuurlijke elementen in je tuin én biedt veiligheid en privacy. Een schutting houdt ongewenste gasten buiten de tuin, terwijl kinderen en huisdieren juist veilig binnen de tuin gehouden worden. Hoe fijn is dat? Bovendien kan een goede schutting de waarde van je woning verhogen. In ons assortiment vind je allerlei soorten houten schuttingen. Ga bijvoorbeeld voor de schutting Nootdorp, Rietland of Hoofddorp zwart. Kies je favoriete schutting en geef daarmee de finishing touch aan je tuin. 

Houten hekwerk

Wil jij wel een mooie tuinafscheiding van hout, maar geen dichte schutting? Dan kan een houten hekwerk de perfecte oplossing zijn. Hiermee profiteer je van veiligheid en privacy, terwijl je nog steeds kunt genieten van een wijds uitzicht. Een prachtig kastanje hekwerk geeft een gezellige, landelijke en natuurlijke uitstraling aan je tuin. Een andere optie is ons tuinhek Binnenpolder. Dit tuinhek is beschikbaar in verschillende formaten, zodat je altijd iets kunt vinden wat bij jouw tuin past. 

Kastanje hekwerk

Een kastanje hekwerk is gemaakt van gekloofd kastanjehout. De houten paaltjes zijn met elkaar verbonden door gevlochten ijzerdraad. Kastanje is een duurzame houtsoort en wordt vaak gebruikt als hekwerk. Het hout heeft een natuurlijke uitstraling en hoeft niet behandeld te worden, ook niet wanneer je het in de grond plaatst. Het hout lijkt wat op eikenhout, maar is lichter van gewicht en laat zich makkelijker bewerken. Gebruik kastanje hekwerk bijvoorbeeld als een natuurlijke afscheiding in je tuin. Ga je een mooie dierenweide maken? Ook dan is kastanje hekwerk een uitstekende keuze. Het is een veilige afrastering voor je dieren en ziet er ook nog eens prachtig uit. 

Natuurlijke tuinafscheiding

Als je op zoek bent naar een tuinafscheiding die helemaal opgaat in de omgeving, is een natuurlijke tuinafscheiding een goed idee. Bij Van Dorp Hout vind je verschillende opties. Is een boomschorsmat, dopheidemat, rietmat of wilgenmat misschien iets voor jou? Wanneer je voor bamboe wil gaan zijn onze bamboe rolschermen perfect. Je kunt ook kiezen voor een mooie natuurlijke rietplaat. Een mooi natuurlijk tuinscherm is ons wilgenscherm, beschikbaar in de opties Elegance of Stingray.

Ga je voor een wilgenscherm?

Een wilgenscherm in je tuin biedt veel voordelen. Het natuurlijke materiaal geeft je tuin een warme en gezellige uitstraling, waardoor je echt kunt genieten van je buitenruimte. Bovendien is een wilgenscherm milieuvriendelijk en duurzaam, omdat ze gemaakt zijn van snelgroeiende wilgentakken die steeds opnieuw geoogst kunnen worden. Een wilgenscherm zorgt ook voor de nodige privacy en beschutting tegen de wind, terwijl ze toch genoeg lucht en licht doorlaten voor je planten. Daarnaast is een wilgenscherm onderhoudsarm en past het perfect bij allerlei soorten tuinontwerpen. Klinkt goed, toch? Bekijk ons wilgenscherm Elegance of Stingray bijvoorbeeld eens. 

Schuttingpalen plaatsen

De basis voor een stevige schutting zijn hardhouten schuttingpalen of betonpalen. Het is dus extra belangrijk om deze stevig in de grond te plaatsen. Minimaal één derde van de paal moet in de grond geplaatst worden. Kies je voor betonpalen? Zoek dan eerst uit of de grond niet te zwak is voor het gewicht van deze palen. Aangezien de schuttingpalen zowel grond- als luchtcontact hebben, zitten ze in een kwetsbare positie. De paal blijft vochtig en is dus relatief gevoelig voor schimmels en bacteriën. Kies voor hardhouten palen zodat je schuttingpalen, ondanks de kwetsbare positie, een hoge duurzaamheid hebben. Houd er bij het plaatsen van de palen rekening mee dat de hardhouten palen een andere kleur hebben dan de douglas of vuren tuinschermen. Dit kleurverschil geeft een leuk accent in de schutting. Als je geen olie gebruikt wordt het kleurverschil snel minder. Voeg eventueel sneldrogend cement toe voor extra stevigheid bij het plaatsen van je schuttingpalen. 

Wil je meer weten over hoe het plaatsen van schuttingpalen werkt? Bekijk onze video

Hoe moet je een schutting plaatsen?

Nu de palen stevig in de grond staan, wordt het tijd om de rest van de schutting te gaan bevestigen. Maar hoe werkt dit precies? Als je voor één van onze tuinschermen kiest is het plaatsen van de schutting een eitje. Meet L-beslag uit en plaats dit nadat je de palen in de grond hebt gezet. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven of speciale bevestigingsbeugels. Zorg ervoor dat de schermen waterpas zijn en goed aan de palen zijn bevestigd voor een strakke en mooie uitstraling van je schutting. 

Potdeksel schutting maken

Wil je een potdeksel schutting maken? Kies dan bijvoorbeeld voor traditionele ruwe potdekselplanken, rabatdelen of bevelsiding. Dit geeft een prachtige natuurlijke uitstraling met een Scandinavische look. Maar hoe kun je zelf eenvoudig een potdeksel schutting maken? Zorg als eerste voor stevige palen die diep genoeg in de grond geplaatst worden op zo’n 50 cm afstand van elkaar. De eerste van de potdekselplanken kun je onderaan horizontaal bevestigen. Schroef deze stevig vast voor je de tweede plank erboven gaat bevestigen, met een overlap van ongeveer één vijfde deel. Bedenk ook goed of je de potdeksel schutting aan één of twee kanten wil bedekken met planken. Voor een gelijkmatig resultaat is het aan te raden om aan twee kanten potdekselplanken te bevestigen. Schroef de planken vast met RVS schroeven, ongeveer op één derde van de onderkant van de plank (iedere 600 mm). Je kunt een verticale lat tussen de palen bevestigen zodat alle planken netjes bij elkaar vastgehouden worden. Wist je trouwens dat de ideale h.o.h. afstand van de palen 1200 tot 1500 mm is? Ga snel aan de slag en geniet van het eindresultaat! 

De montage van Zweeds rabat als schutting

Wanneer je Zweeds rabat wil gebruiken bij de montage van je schutting heb je veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld hardhouten palen of palen van beton gebruiken tussen de schuttingdelen. Daarnaast is het ook mogelijk om de palen zo te verwerken dat ze onzichtbaar zijn. Ook verticale rabatdelen zijn een optie. Je kunt met onze rabatdelen zo creatief zijn als je zelf wilt! In alle gevallen is er regelwerk nodig voor de montage van Zweeds rabat planken. Zolang het regelwerk goed is zal de montage van Zweeds rabat gemakkelijk zijn. Het is aan te raden om een betonband van 20 cm te gebruiken onderaan je schutting. Gebruik RVS schroeven voor het bevestigen van de rabatdelen. De lengte van de schroef moet minimaal 2 keer de dikte van het hout zijn. Vergeet ook niet om de 60 cm de rabatdelen te bevestigen op een frame of lat. Bovenop de schutting kun je een deklat plaatsen. Dit zorgt voor een mooie afwerking en beschermt je rabatdelen tegen vocht. Voor je het weet kun jij genieten van een tuin met een prachtige Zweedse uitstraling. 

Ga je voor een dubbel rhombusprofiel van douglas hout?

Een dubbel rhombusprofiel schutting van douglas hout bestaat uit horizontaal geplaatste houten douglas planken van 26 mm dik die elkaar overlappen om een eigentijdse en speelse schutting te creëren. Het unieke ruitvormige dubbel rhombusprofiel geeft de schutting een modern en elegant uiterlijk dat perfect past in zowel moderne als traditionele tuinontwerpen. Het dubbel rhombusprofiel kan van verschillende houtsoorten gemaakt worden, maar douglas hout is één van de populairste opties. Je kunt een dubbel rhombusprofiel zowel horizontaal als verticaal bevestigen. Gebruik hiervoor RVS schroeven en bevestig ze in de groef, zodat ze niet opvallen. Plaats iedere 600 mm een schroef voor een stevig resultaat. Wist je dat het dubbel rhombusprofiel ook zwart leverbaar is in geimpregneerd vuren? 

Beton schutting plaatsen

Een beton schutting is een duurzame schutting waarbij de palen van beton zijn. De palen zijn verkrijgbaar in de kleur grijs beton of antraciet. De antraciet kleur moet wel bijgehouden worden om dezelfde kleur te behouden. Wanneer je een beton schutting gaat plaatsen, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zoek eerst goed uit of de ondergrond niet te zacht is, zodat je zeker weet dat de schutting van beton niet zal verzakken na het plaatsen. Komt de schutting op een plek waar het vaak hard waait? Houd er dan rekening mee dat de beton palen uiteindelijk kunnen scheuren door windbelasting. Zorg ervoor dat de palen van beton 2,80m lang zijn bij een schutting van 1,80m hoog. Zet de palen goed vast met sneldrogend cement. De onderplaten zijn wat langer dan de tuinschermen en worden meestal iets hoger geplaatst, omdat deze in de standaard gaten in de palen van beton hangen. De tuinschermen kun je plaatsen met speciaal beslag voor palen van beton. 

Tuinafscheiding van hout online bestellen

Heb jij de perfecte tuinafscheiding van hout gevonden in ons assortiment? We verkopen zowel complete schuttingen als losse planken. Je kunt de producten eenvoudig online bestellen in onze webshop. Natuurlijk mag je ook langskomen in onze winkel om alle producten met eigen ogen te bekijken. Je kunt je schutting, hekwerk of natuurlijke tuinafscheiding bij ons ophalen in Zoetermeer. Wanneer je het liever laat bezorgen is dat ook mogelijk. Bij grote bestellingen leveren wij de producten op locatie af met ons eigen vervoer. Heb je vragen? Onze experts vertellen jou graag hoe alles werkt. Neem gerust contact op om al je vragen te stellen. 

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...