Accoya vlonder: zeer sterk en duurzaam

Bekijk ons assortiment

Bent u op zoek naar een Accoya vlonder? Bekijk direct het online assortiment van Van Dorp Hout of bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met onze specialisten. Accoya hout is een duurzaam zachthout met een extreem lange levensduur. Door deze eigenschappen doet het niet onder voor tropisch hardhout en wordt het vaak gebruikt in zware constructies. Het hout is daarnaast niet giftig en recyclebaar. De levensduur is bovengronds maar liefst 50 jaar en in grondwater gaat het hout minimaal 25 jaar mee. Door deze eigenschappen is Accoya hout ideaal om in te zetten in een buitentoepassing, bijvoorbeeld voor vlonders op uw terras. Meer weten? Ontdek de vele mogelijkheden.

Mogelijkheden met een Accoya vlonder

De Accoya boom groeit in duurzaam beheerde EUTR, FSC, PEFC en Controlled Wood gecertificeerde bossen en wordt in Nederland tot bruikbaar Accoya hout verwerkt. Het hout an sich levert al uitzonderlijke prestaties. Na een gedeponeerd, niet-toxisch acetylatieproces wordt het gewijzigd tot in de kern, zodat de unieke eigenschappen behouden en versterkt worden.

Uit deze behandeling komt milieuvriendelijk, massief hout voort met een hoge duurzaamheid en dimensionale stabiliteit. Opvallend is ook dat Accoya zeker niet onder doet voor het beste tropische hardhout. De kwaliteit van het hout wordt gecheckt door middel van twee laboratoriumonderzoeken. Gebruikers van Accoya hout - en dus ook Accoya vlonders - krijgen daardoor absolute zekerheid wat betreft duurzaamheid.

Als enige ter wereld: Cradle to Cradle Gold certificering

We noemden het al even, maar wist je dat een Accoya vlonder bovengronds tot wel 50 jaar meegaat en grondwater minimaal 25 jaar? Daarnaast groeit de Accoya boom sneller dan de levensduur van het hout. Het gehele behandelingsproces is milieuvriendelijk en het hout heeft als enige ter wereld de Cradle to Cradle Gold certificering. Deze certificering geeft aan dat het hout recyclebaar en niet giftig is. Bovendien is 50% van de gebruikte energie voor het productieproces van duurzame herkomst.

Al met al zijn er dus best wel wat voordelen als u kiest voor een Accoya vlonder. Van Dorp Hout licht uiteraard graag nog even een en ander voor u toe, maar we hebben alvast de belangrijkste punten op een rij gezet.

  1. Hoge mate van duurzaamheid & lange levensduur (bovengrond minimaal 50 jaar en minimaal 25 jaar in contact met de grond of (grond)water;
  2. De boom groeit sneller dan de levensduur van het hout;
  3. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen, namelijk EUTR, FSC, PEFC en Controlled Wood;
  4. Het behandelingsproces is milieuvriendelijk;
  5. Accoya heeft de Cradle to Cradle Gold certificering, dus is recyclebaar en niet giftig.

Vergrijzing van Accoya vlonders

Bijna iedere houtsoort vergrijst na verloop van tijd zonder goed onderhoud - zo ook de Accoya vlonder. Het hout zal op termijn vergrijzen naar een rustige, egale kleur grijs. Dit proces duurt ongeveer negen maanden en is te voorkomen door het hout te behandelen met beits, coating of olie met kleurpigment. Vanwege de fijne structuur is Accoya ook geschikt om te schilderen of af te lakken. Bekijk ons assortiment onderhoudsproducten of vraag onze specialisten om vrijblijvend advies.

Door het speciale behandelingsproces is Accoya de enige houtsoort ter wereld die nagenoeg niet werkt. Hierdoor is het hout uiterst geschikt voor bijvoorbeeld deuren- en raamkozijnen, maar ook als Accoya vlonder. Vanwege de minimale werking wordt de levensduur van coatings drie tot vier keer langer dan gewoonlijk. Daarnaast hechten coatings, lakken, lazuren en oliën beter, waardoor schuren nauwelijks tot niet noodzakelijk is.

Alles over de bewerkbaarheid

Het bevestigen en verwerken van Accoya vlonders kan op dezelfde manier als bij andere zachte houtsoorten. Voorboren is niet noodzakelijk, maar om splijten tegen te gaan, bevelen we dit wel aan. Gebruik bij Accoya altijd bevestigingsmaterialen van roestvrij staal. Vanwege het behandelingsproces bevat Accoya hardnekkige zuren, die zorgen dat ijzer gaat roesten. Naast dat dit vlekken op het hout geeft, wordt ook de duurzaamheid van de bevestigingsmaterialen aangetast. RVS bevestigingsmaterialen zijn hier niet gevoelig voor.

Uw houtspecialist

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren.Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over duurzame Accoya vlonders? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...