Bangkirai hout: sterk & met fijne structuur

Bekijk ons assortiment

Bangkirai vlonderplanken

Wilt u Bangkirai vlonderplanken kopen? Dan zit u goed bij Van Dorp Hout. Bangkirai hout is zeer veelzijdig en heeft een extra lange levensduur. Daarnaast staan het bekend om zijn goede mechanische eigenschappen, hoge duurzaamheid en is het van nature goed bestand tegen schimmeld. Bangkirai hout heeft een sterke kruisdraad en wordt vaak gebruikt in zware constructies, omdat de toepassing van tropisch hardhout vaak buiten ligt. Dit maakt het hout onder andere zeer geschikt voor een toepassing in de tuin, zoals vlonderplanken en pergola’s. Meer weten over de eigenschappen van en mogelijkheden met Bankirai hout? Lees dan verder of neem direct vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Eigenschappen en verkleuring voorkomen

Wat maakt Bangkirai hout zo geschikt om te gebruiken voor Bankirai vlonderplanken? Bankirai hout heeft een fijne, gelijkmatige structuur en een sterke kruisdraad.Het hout kent weinig afwijkingen, zoals kwasten en noesten. Bovendien is de houtsoort goed bestand tegen schimmels, aantastigen door insecten en chemicaliën. De combinatie van deze kenmerken maakt dat het hout ideaal is voor buitentoepassingen.

Naast het feit dat het bangkirai hout erg sterk en tegen veel bestand is, is het ook zeer populair door de geel-grijsbruine kleur. Het hout zal door weeromstandiheden snel vergrijzen, maar ook dit doet de unieke uitstraling van het hout niets af. Wilt u toch liever de natuurlijke kleur behouden? Dan kunt u ervoor kiezen om Bangkirai olie te gebruiken. Dit voorkomt vergrijzing en beschermt het hout.

Bangkirai vlonderplanken bewerken

Bangkirai hout heeft sierlijke V-groeven en is in principe onbehandeld. Dankzij het duurzame karakter van de houtsoort bangkirai is behandeling en afwerking ook in principe niet nodig. Het hout wordt dan ook niet gekozen vanwege de afwerkmogelijkheden. Hoewel het hiervoor niet per se gekozen wordt, is het hout wel eenvoudig te bewerken. We raden wel altijd aan voor te boren en allen hardmetalen snijgereedschappen te gebruiken.

Bankirai vlonderplanken hebben een gladde zijde en een zijde met groeven en kunnen tweezijdig gebruikt worden. Het is maar net voor uw voorkeur naar uitgaat: een gladde zijde om op te lopen of een met groeven. Vaak wordt overigens gedacht dat de zijde met groeven minder glad is als het regent en minder gauw vies wordt, maar het tegendeel is waar. Juist in de groeven gaat dikwijls het meeste vuil zitten en blijft er water staan.

Eerder regel dan uitzondering

Wist je dat ‘Bangkirai’ eigenlijk niets meer dan een verzamelnaam is voor verschillende houtsoorten? Een andere naam is ook wel Balau of Selangan Batu. Het hardhout groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië, en wordt dus vaak gebruikt om Bankirai vlonderplanken van te maken. Hoewel u het hout ook vaak terug kunt vinden in schuttingplanken, tuinschermen of een toepassing in een zware constructie. Dit is eerder regel dan uitzondering dankzij de hoge sterkte van het hout. Omdat het hout goed bestand is tegen water, is het tropsich hardhout uitstekend te gebruiken in de Nederlandse tuin.

Van Dorp Hout is uw houtspecialist

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. We zijn sterk in advies en maatwerk en kunnen snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Wilt u meer weten over Bankirai vlonderplanken of heeft u een vraag over onze producten of over Van Dorp Hout? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder bij het vinden van een passende oplossing.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...