Betonmatten 8mm

Direct online bestellen

Betonmatten van 8mm is een veel gehanteerde maat voor bouwstaalmatten. Uiteraard hebben we meer veel voorkomende maten in ons assortiment bij Van Dorp Hout. Dankzij onze kennis, kunde en jarenlange ervaring kunnen we u van gedegen advies voorzien. We leggen dan ook graag uit waar betonstaalmatten precies uit bestaan, waar ze voor toegepast worden, hoe u ze plaatst en welke betonmat het beste bij uw klus past. Meer weten? Lees verder, ontdek het zelf en ga aan de slag!

Wat zijn betonstaalmatten?

Betonmatten, betonstaalmatten, betonnetten of bouwstaalmatten: één product met verschillende benamingen. Betonmatten zijn netten van aan elkaar gelast geribd rondstaal. Ze zijn erg belangrijk in betonconstructies, omdat door de samenwerking tussen beton en staal gewapend beton ontstaat. Daarmee zorgen ze voor stevigheid en wordt scheurvorming voorkomen. Deze stevigheid is erg belangrijk in verband met de functie van betonwapening. Beton vangt immers de druk- en trekkrachten op die een gebouw uitoefent. De kracht wordt gewaarborgd door de juiste dikte en grootte van de wapening. Maar welke dikte en hoeveel matten heeft ú nodig? We zetten een aantal veel voorkomende mogelijkheden op een rij.

Hoeveel betonmatten van 8mm nodig?

Welke dikte betonmatten u precies nodig heeft, is sterk afhankelijk van de uiteindelijke druk- en trekkrachten die het gebouw uit zal oefenen. Voor het creëren van een standaard werkvloer hebt u aan dikte van 6 of 8mm voldoende. Heeft u een uitzonderlijk geval of wilt u persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. Nadat u of wij samen de dikte hebben bepaald is ook de hoeveelheid betonmatten van 8mm (of een andere dikte) van belang. Dit staat in verband met de vloeroppervlakte. Er zijn online verschillende calculators te vinden, maar het beste kunt u ook hiervoor contact opnemen met onze specialisten. Zij hebben ruime ervaring om een goede berekening te kunnen maken.

Zelf betonmatten plaatsen

Belangrijk bij het zelf plaatsen van betonmatten is dat de netten zwevend geplaatst worden, zodat deze in het beton komen te liggen in plaats van erop of eronder. Dit kan gerealiseerd worden met behulp van bijvoorbeeld afstandhouders. Zodra de betonstaalmatten correct zijn gemonteerd, is een essentiële volgende stap om de stevigheid van de wapening te bewaren. Hiervoor moeten de netten elkaar 40 maal per diameter van het draad overlappen. Hierdoor wordt de uiteindelijke vloer steviger én vlakker.

Laat bezorgen of kom langs

Van Dorp Hout is gespecialiseerd als houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. We zijn sterk in advies en maatwerk en kunnen snel leveren. Zowel thuis als op de werklocatie. Uiteraard bent u ook van harte welkom bij onze houthandel in Zoetermeer om uw bestelling op te komen halen. Bestel online uw producten en kies voor de optie die het beste bij u past. Heeft u een andere vraag, bijvoorbeeld over betonmatten van 8mm? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder bij het vinden van een 100% passende oplossing.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...