Douglas potdekselplank

Bekijk ons assortiment

Wat zijn Douglas potdekselplanken? Douglas potdekselplanken (ook wel rabatdelen genoemd) zijn houten planken die worden toegepast voor het afdekken van de buitenmuren van een huis of gebouw. Ze worden vaak gebruikt als een esthetische toevoeging aan de gevel van een gebouw, maar hebben ook praktische doeleinden, zoals het beschermen van de muur tegen weersinvloeden en het verminderen van het energieverbruik van het gebouw door het isoleren van de muur.

Oorsprong van van Douglas potdekselplanken

Douglas potdekselplanken zijn gemaakt van hout van de Douglas-den. Dit is een naaldboom die veel voorkomt in Noord-Amerika en Europa. Het hout van de Douglas-den is sterk, duurzaam en bestand tegen rotting, wat het ideaal maakt voor het gebruik als potdekselplanken. Douglas potdekselplanken zijn ook gemakkelijk te bewerken en te onderhouden, en kunnen geverfd of gebeitst worden om de gewenste kleur te krijgen.

Bij Van Dorp Hout hebben we zowel onbehandelde als behandelde Douglas potdekselplanken. De onbehandelde planken hebben een robuuste uitstraling en zijn vaak iets goedkoper. Behandelde planken daarentegen kunnen bijvoorbeeld zwart gespoten zijn en daardoor wellicht beter aansluiten op de stijl van uw tuin als deze relatief modern is. Omdat deze planken behandeld zijn, zijn ze vaak dus iets duurder dan onbehandelde planken.

Douglas potdekselplanken kopen

Er zijn verschillende soorten Douglas potdekselplanken beschikbaar, met verschillende diktes en afmetingen om aan de behoeften van verschillende bouwprojecten te voldoen. Ze kunnen worden geïnstalleerd met behulp van spijkers of schroeven, en worden vaak aangebracht op een onderlaag van dakleer om de muur te beschermen en de levensduur van de potdekselplanken te verlengen.

Potdekselplanken monteren

Gaat u zelf aan de slag met het monteren van de Douglas potdekselplanken? Plaats altijd het dikste gedeelte aan de onderkant en plaats de eerste plank bij voorkeur op een betonband. Zo voorkom je contact met de grond en eventueel water, waardoor het hout langer meegaat. Stapel de volgende plank met ongeveer 3 á 4 mm tussen de profielen op elkaar. Stapel niet strak op elkaar, zodat het hout de ruimte krijgt om te werken. Zet vervolgens de planken met 2 spijkers of schroeven vast. Zorg voor een raamwerk met palen of balken om de 40 á 50 cm voor een stevig geheel.

Tip: de zichtzijde van de potdekselplanken zijn altijd fijnbezaagd, zodat deze goed te schilderen zijn met beits of verf!

Kies voor Van Dorp Hout

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over Douglas potdekselplanken? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...