EPDM voor een hoog kwaliteit dak

Bekijk ons assortiment

EPDM dakbedekking is ideaal voor het bouwen voor het vervangen en verbeteren van uw huidige dakbedekking of bijvoorbeeld het bouwen van een dak voor een overkapping. Hoewel we bij Van Dorp Hout ons voornamelijk focussen op hout beschikken we over gespecialiseerde kennis over EPDM. We hebben een ruim assortiment en leveren -zoals u van ons gewend bent- alleen maar hoge kwaliteit. Ontdek de vele voordelen van dit type dakbedekking en eigenschappen en profiteer jarenlang van een dak van uitstekende kwaliteit.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking bestaat uit ethyleen-propyleen-dieen monomeer. Een aantal van de positieve eigenschappen hiervan zijn dat het een hoge elasticiteit en een goede bestendigheid tegen basen, zuren, zouten, ozon en uv-stralen heeft. Een hoge elasticiteit houdt in dat het product niet-permanent vervormbaar is, maar dus wel ‘meerekt’ als er kracht op uitgeoefend wordt. Daarnaast heeft het een zeer lange levensduur van minimaal 50 jaar. U legt het dak dus één keer en hoeft er daarna lange tijd niet meer naar om te kijken.

Voordelen en eigenschappen

Bitumen is ook een veelgebruikt product bij het bouwen van een dak. EPDM is lichter in gewicht. Dat maakt het praktischer en eenvoudiger om het te plaatsen. Vanzelfsprekend is dat een dak waterdicht moet zijn, ongeacht welk materiaal u gebruikt. EPDM dakbedekking is echter meer dan waterdicht. Het is namelijk ook weers- en temperatuurbestening en kan goed tegen ozon en uv-straling. Dit materiaal zal dus niet snel breken of scheuren. Zoals genoemd heeft het een lange levensduur van minimaal 50 jaar, maar het is ook nog eens recyclebaar en milieuvriendelijk.

Weten wat je vooral niet moet doen bij het zelf bouwen van een dak? Bekijk dan deze video van ons.

Firestone RubberCover EPDM

Bij Van Dorp Hout zijn we dealer van Firestone dakbedekking. Firestone RubberCover is een 100% gevulkaniseerd dakbedekkingsmembraan uit één laag op basis van ethyleen-propyleen-dieen monomeer. Het product heeft zich meer dan bewezen dankzij de miljarden m2 referenties wereldwijd. EPDM dakbedekking is verkrijgbaar in grote, naadloze membranen waardoor de meeste daken bedekt kunnen worden met één membraan zonder naden.

We noemden al dat onze EPDM dakbedekking recyclebaar en duurzaam is, maar dankzij de structuur en samenstelling kunt u ook hemelwater opvangen en gebruiken voor huishoudelijke doeleinden. Dit is getest door Eurofins, een geaccrediteerd labo voor milieuanalyses. De dakfolie wordt aan de ondergrond verlijmd in plaats van geplaatst met open vuur. Hierdoor verloopt de installatie eenvoudig en veilig zonder enig brandrisico. Daarnaast is het dakoppervlak vliegvuurbestendig zoals vereist in het bouwbesluit 2012.

Kwaliteitsgarantie

Bij Van Dorp Hout kunnen we de hoge kwaliteit van onze producten garanderen door juiste manier van aanbrengen. Zorg er dus voor dat u weet wat u doet of kies ervoor om een professionele dakdekker het te laten aanbrengen. Niet is zo vervelend als het achteraf niet helemaal goed gedaan blijkt te zijn en er ergens scheuren, breuken of lekken komen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we geven u graag advies over materiaalgebruik en tips om efficiënt en kostenbesparend te werken.

Meer weten over EPDM dakbedekking, een van onze andere producten of over Van Dorp Hout? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van een geschikt oplossing.

 

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...