Zelf EPDM dakbedekking aanbrengen: de voordelen

Bekijk ons assortiment

EPDM dakbedekking is erg populair en wordt veel gebruikt op schuren, dakkapellen, overkappingen, tuinhuisjes, garages en nog veel meer. Lijkt EPDM dakbedekking jou ook zo mooi? Bestel het eenvoudig online bij Van Dorp Hout en koop direct alle benodigdheden. Het aanbrengen van EPDM folie is eenvoudig zelf te doen. Benieuwd hoe dat werkt? Wij vertellen jou er graag meer over.

De voordelen van het zelf aanbrengen van EPDM

Het zelf aanbrengen van EPDM dakbedekking biedt verschillende voordelen ten opzichte van het inschakelen van een professionele dakdekker. Ten eerste bespaar je op de kosten van arbeid en materialen. Bovendien heb je de volledige controle over het project en kun je het precies zo uitvoeren zoals je het voor ogen hebt. Daarnaast is het aanbrengen van EPDM relatief eenvoudig en hoef je geen ervaren klusser te zijn om het goed te kunnen doen. Met de benodigde materialen en een goede voorbereiding kun je zelf jouw dak bedekken met EPDM.

Kwaliteit van EPDM

EPDM staat bekend om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het is een synthetisch rubber dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden, zoals UV-straling, vorst en hitte. Hierdoor heeft het een levensduur van 50 jaar of meer en blijft het in goede conditie. Daarnaast is EPDM ook nog eens milieuvriendelijk, omdat het geen schadelijke stoffen bevat.

Vergelijking met andere dakbedekkingen

EPDM is een uitstekend alternatief voor traditionele dakbedekkingen, zoals bitumen en PVC. Bitumen is bijvoorbeeld minder duurzaam en heeft een kortere levensduur. PVC is daarentegen minder geschikt voor grote oppervlakken en heeft meer onderhoud nodig dan EPDM. Daarnaast is EPDM ook nog eens beter bestand tegen chemicaliën en zuren dan PVC.

Tips voor het aanbrengen van EPDM

  • Zorg voor een goede voorbereiding en maak het dakoppervlak goed schoon.
  • Snijd de EPDM folie op maat voordat je begint met het aanbrengen.
  • Gebruik EPDM lijm en kit voor een goede hechting en waterdichte afwerking.
  • Werk vanaf één kant van het dak naar de andere kant toe.
  • Laat de EPDM minimaal 10 cm over de randen van het dak hangen.
  • Breng afplaktape aan over de kitranden om het overtollige kit eenvoudig te verwijderen.

Tip! Lees ook eens ons uitgebreide stappenplan voor het aanbrengen van EPDM

EPDM dakbedekking en benodigdheden kopen

Het aanbrengen van EPDM is een relatief eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren. Door de juiste voorbereiding en benodigdheden te treffen, kun je jouw dak bedekken met EPDM en besparen op de kosten van arbeid en materialen. Bovendien heb je volledige controle over het project en profiteer je van de voordelen van EPDM, zoals hoge kwaliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Wil jij zelf EPDM gaan aanbrengen? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatieve EPDM dakbedekking en benodigdheden. Wij bieden verschillende soorten EPDM aan, waaronder EPDM op maat gesneden voor jouw dak. Daarnaast hebben wij ook een ruim assortiment aan EPDM lijm, kit en andere benodigdheden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...