Wil jij EPDM dakbedekking kopen? Goed nieuws, dit kun je eenvoudig zelf leggen met onze tips!

Bekijk ons assortiment

EPDM dakbedekking is niet voor niets erg populair. Het heeft veel verschillende voordelen. Zo is het bestand tegen weersinvloeden en gaat het wel 40 jaar mee. Bovendien is het eenvoudig zelf te leggen. Hoe dat precies werkt? Wij vertellen jou graag stap voor stap hoe je EPDM zelf kan leggen. Bestel alle benodigdheden online om snel aan de slag te kunnen. Voor je het weet kun je genieten van een prachtig strak eindresultaat!

De voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking wordt veel gebruikt. Je kunt het op platte daken leggen, bijvoorbeeld van je schuur, dakkapel, overkapping, tuinhuisje, garage en meer. EPDM heeft veel verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking zoals bitumen. EPDM folie is volledig waterdicht en bestand tegen weersinvloeden. Het gaat meer dan 40 jaar mee. Bovendien is het een milieuvriendelijk en onderhoudsvriendelijk materiaal. Ook niet onbelangrijk, EPDM dakbedekking is eenvoudig zelf te leggen omdat het verlijmd wordt op je dak. Andere soorten dakbedekking moeten vaak met branders aangebracht worden waardoor er ook nog eens brandgevaar kan ontstaan. Ben jij overtuigd en ga je zelf EPDM dakbedekking leggen? Wij vertellen jou graag hoe dat werkt.

Zelf EPDM leggen

Wanneer je zelf EPDM dakbedekking gaat leggen komt een handig stappenplan goed van pas. Lees verder om alles te weten te komen over het plaatsen van EPDM.

 • Stap 1: Meet het dak op
  Voordat je EPDM dakbedekking gaat kopen moet je precies weten hoeveel je nodig hebt. Verdeel je dak in rechthoeken en meet vervolgens de maten daarvan op. Zo kun je de totale oppervlakte berekenen. Tel er bij zowel de lengte als de breedte 20 cm bij op. Dan kun je precies de goede hoeveelheid EPDM kopen.
 • Stap 2: Bereid de onderlaag voor
  Voordat jij het nieuwe EPDM zelf gaat leggen moet je bedenken wat je met de oude dakbedekking gaat doen. Je kunt ervoor kiezen om deze goed schoon te maken en vervolgens dakprimer te gebruiken. Het is ook mogelijk om de oude dakbedekking te verwijderen. Bekleed daarna het dak met een plak-spijkerrol. Laat de stroken 10 cm overlappen. Spijker het materiaal vervolgens bij de naden op de houten dakplaten vast met daknagels. Nu heb je een goede basis waar je mee verder kunt.
 • Stap 3: Leg de EPDM dakbedekking klaar
  Nu wordt het tijd voor het echte werk! Rol de EPDM dakbedekking uit en leg het op de juiste plaats. Het is belangrijk om de folie nu een uur uit te laten zakken voor je verder gaat. Vouw daarna de EPDM folie voor de helft dubbel zodat het halve dak zichtbaar wordt. Teken vervolgens om de 50 cm een rechte lijn op het dak, tot ongeveer 10 cm voor de dakrand.
 • Stap 4: Lijm de EPDM folie vast
  Op de lijnen die je getrokken hebt breng je nu EPDM lijm aan. Begin bij de lijnen die het dichtst bij de omgevouwen folie staan. Begin en eindig 10 cm van de dakrand af met lijmen. Als de lijm aangebracht is vouw je de EPDM dakbedekking weer uit. Druk de folie stevig aan met een roller en herhaal het proces op de andere helft van het dak. Als laatste lijm je de stukken EPDM aan elkaar. Zorg dat de lijm de naden volledig afsluit. Zo ontstaat er een prachtig strak eindresultaat.
 • Stap 5: De finishing touch
  Tijd om het dak netjes af te werken. De folie die over de dakranden ligt sla je terug. Breng 3 lijnen met lijm aan en druk de EPDM daarna goed aan over de randen. Vooral in de hoeken is het belangrijk om de folie netjes te vouwen. Laat uitstekende flappen over de dakrand hangen. Nu kun je het dak helemaal afwerken met hemelwaterafvoer, hoekstukken en daktrimmen. Zo heb jij in 5 stappen zelf je EPDM dakbedekking kunnen leggen!

Bestel alle benodigdheden online

Nu jij precies weet hoe je zelf EPDM dakbedekking kunt leggen wordt het tijd om alle benodigdheden te bestellen. EPDM folie van 1,14 mm dik bestel je eenvoudig in onze webshop. Er zijn verschillende breedtematen beschikbaar en de lengte is tot op 10 cm nauwkeurig te bestellen. Direct uit voorraad leverbaar voor scherpe prijzen. Bestel ook meteen andere benodigdheden mee zoals daktrimmen, ontluchting, een EPDM spuittank, primer en meer. Je kunt de producten afhalen op onze locatie in Zoetermeer of laten bezorgen. Bij grote bestellingen komen wij jouw producten graag op locatie afleveren met ons eigen vervoer. Heb je vragen? Onze specialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...