Geïmpregneerd hout kopen? Bekijk de voordelen en kies de juiste producten

Meer weten?

Wilt u geïmpregneerd hout - zoals rabatdelen, planken en tuinpalen - kopen? Dan bent u bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. Bekijk direct ons assortiment. Wilt u eerst meer weten over hoe impregneren helpt bij het behouden van uw hout. Onze specialisten geven graag uitleg. Lees verder en ontdek de mogelijkheden.

Wat is geïmpregneerd hout?

Geïmpregneerd hout is hout dat langdurig wordt beschermd tegen aantasting door externe factoren, waaronder: insecten, schimmel en bacteriën. Dit wordt gedaan door middel van een verduurzamingsmiddel. Dit is vaak het geval bij soorten hout die niet erg duurzaam zijn waardoor ze sneller aangetast kunnen worden. In dit geval wordt het hout kunstmatig verduurzaamd. Het is daardoor bij uitstek geschikt voor gebruik als tuinhout.

Voordelen geïmpregneerd hout

Nu vraagt u zich misschien af waarom u gebruik moet maken van geïmpregneerd hout. Wij leggen het u uit. Er zijn namelijk een aantal redenen waarom het goed is om hout te impregneren. We zetten ze voor u op een rijtje:

  1. Het beschermt het hout tegen aantasting
  2. Ook in kleuren beschikbaar
  3. Beitsen is niet nodig
  4. Overschilderbaar in de gewenste kleur

Kiezen voor geïmpregneerd vurenhout

Wilt u gebruik maken van geïmpregneerd vurenhout voor uw tuin? Goede keuze. Vurenhout komt van de fijnspar - een boom uit de dennenfamilie. Het hout is zeer veelzijdig doordat het zich eenvoudig laat bewerken. Bovendien zijn de vuren planken en palen vaak relatief goedkoop ten opzichte van andere houtsoorten, zoals Douglas. Vuren heeft van zichzelf een lichtgele kleur en wordt (zonder impregneren) vanzelf geelbruin.

Vuren heeft onbehandeld een duurzaamheidsklasse van 4 en heeft dus een verwachte levensduur van ongeveer 5 tot 10 jaar. Geïmpregneerd vurenhout kan prima buiten toegepast worden, mits het goed wordt gemonteerd en behandeld. Toepassingen als blokhutten, bloembakken en tuinmeubels zijn geen onbekend terrein voor deze houtsoort. Naast de toepassing in bijvoorbeeld de tuin is vuren ook uitermate geschikt voor gebruik in de bouw. 

Bestel uw hout online

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. 

Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over het veelzijdige geïmpregneerd hout? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...