Geïmpregneerd vurenhout kopen? Kies voor veelzijdig en goed bewerkbaar hout

Meer weten?

Wilt u geïmpregneerd vurenhout - zoals rabatdelen, planken en tuinpalen - kopen? Dan bent u bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. Bekijk direct ons assortiment. Wilt u eerst meer weten over hoe impregneren helpt bij het behouden van uw hout. Onze specialisten geven graag uitleg. Lees verder en ontdek de mogelijkheden.

Wat is geïmpregneerd vurenhout?

Geïmpregneerd vurenhout verschilt van vurenhout door het proces van impregneren. Het impregneren van vurenhout gaat houtrot tegen en maakt het hout beter bestand tegen bijvoorbeeld schimmels. Het is daardoor bij uitstek geschikt voor gebruik als tuinhout. Geïmpregneerd vurenhout biedt overigens ook een goed alternatief voor bijvoorbeeld Douglas hout.

Wat is vurenhout precies?

Voordat u kunt bepalen of geïmpregneerd vurenhout of onbehandeld vurenhout het meest geschikt is voor uw klus, leggen we graag uit wat vurenhout precies is en wat de eigenschappen zijn. Vurenhout komt van de fijnspar - een boom uit de dennenfamilie. Deze bomen groeien voornamelijk in Noord- en Centraal-Europa en staan bij de meeste mensen bekend als ‘de Kerstboom’.

Het hout is zeer veelzijdig doordat het zich eenvoudig laat bewerken. Bovendien zijn de vuren planken en palen vaak relatief goedkoop ten opzichte van andere houtsoorten, zoals Douglas. Vuren heeft van zichzelf een lichtgele kleur en wordt (zonder impregneren) vanzelf geelbruin. Om verkleuring tegen te gaan dient het hout bijvoorbeeld geïmpregneerd te worden.

Welke levensduur heeft geïmpregneerd vurenhout?

Vurenhout kan dus zeker buiten gebruikt worden. Maar welke levensduur heeft het hout dan? Hoe lang gaat vurenhout mee? Vuren heeft onbehandeld een duurzaamheidsklasse van 4 en heeft dus een verwachte levensduur van ongeveer 5 tot 10 jaar. Geïmpregneerd vuren - wat we ook bij Van Dorp Hout in het assortiment hebben - heeft een verwachte levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar.

Toepassing van vurenhout

Geïmpregneerd vurenhout kan prima buiten toegepast worden, mits het goed wordt gemonteerd en behandeld. Toepassingen als blokhutten, bloembakken en tuinmeubels zijn geen onbekend terrein voor deze houtsoort. Naast de toepassing in bijvoorbeeld de tuin is vuren ook uitermate geschikt voor gebruik in de bouw. Ook bij de doe-het-zelf-winkels bulkt het van de vuren planken. Deze zeer veelzijdige houtsoort is dus waarschijnlijk precies wat u zoekt!

Bestel direct online

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over het veelzijdige geïmpregneerd vurenhout? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...