Geschaafd douglas hout kopen

Bekijk al ons douglas hout

Wil je geschaafd douglas hout kopen? Dan is het verstandig om van tevoren eerst te onderzoeken of deze houtsoort geschikt is voor jouw klus. Je wilt immers niet dat je de verkeerde houtsoort gebruikt of dat jouw hout snel vergrijst. Daarom vertellen wij van Van Dorp Hout alles over hout. Op deze pagina zoomen we iets meer in op douglas hout, en dan met name geschaafd douglas hout. Zo zullen we alle eigenschappen van geschaafd douglas hout prijsgeven en beantwoorden we ook veelgestelde vragen zoals de befaamde vraag “Is lariks hout hetzelfde als douglas hout”. Ook zullen we het ook even kort hebben over de behandeling van douglas hout. Wil je goed voorbereid aan de slag? Lees dan deze pagina goed door vóór je geschaafd douglas hout gaat kopen.

Wat is geschaafd hout?

Geschaafd hout is hout dat machinaal glad gemaakt is door een schaaf. Door deze behandeling is het hout goed bewerkbaar en splintert het niet. Tevens is het door het schaven ook voor oliën en/of beitsen geschikt. Het is hierom ook niet gek dat geschaafd hout veelal gebruikt wordt voor allerlei constructies in de bouwsector, het levert immers een hoop gebruiksgemak op. Let wel op: omdat het hout bewerkt is, ligt de prijs vaak een stuk hoger dan dat van ongeschaafd hout!

Eigenschappen van geschaafd douglas hout

De voornaamste en misschien wel meest aantrekkelijke eigenschap van geschaafd douglas hout is het feit dat het relatief goedkoop is in vergelijking met bijvoorbeeld eikenhout. Hierom is het ook geen wonder dat veel mensen geschaafd douglas hout kopen. Daarnaast is douglas hout redelijk eenvoudig bewerkbaar (door de machinale schaving) en heeft het een mooie warme kleur en egale vergrijzing. Dit zorgt ervoor dat douglas hout een vrij robuuste maar tevens natuurlijke uitstraling heeft. De levensduur van onbehandeld douglas hout ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Uiteraard valt deze levensduur te verlengen door het hout (continu) te behandelen. Ondanks dat douglas hout een van de hardste Europese naaldhoutsoorten is, is het vrij kwetsbaar voor vocht. Daarom raden wij van Van Dorp Hout aan om deze houtsoort altijd zwevend te monteren!

Douglas hout wordt veelal gebruikt voor hout constructies buitenshuis. Denk hierbij aan pergola’s, veranda’s, tuindeuren, schuttingen en vlonders. Echter is douglas hout ook te gebruiken binnenshuis. Enkele voorbeelden hiervan zijn vloeren, wandbekledingen, lambrisering en zelfs plafonds.

Is lariks hout hetzelfde als douglas hout?

Een vraag die wij vaak te horen krijgen voordat mensen geschaafd douglas hout kopen is het feit of lariks hout hetzelfde is als douglas hout. Beide houtsoorten lijken immers heel veel op elkaar. Toch zijn er enkele kleine verschillen te bespeuren, ondanks het feit dat beide houtsoorten harshoudend zijn en (vaak) uit Noord-West Europa komen. Het grootste verschil tussen lariks hout en douglas hout is de kleur. Waarbij douglas hout vaak iets meer roze van kleur is, heeft lariks hout een gelere kleur. Ook is douglas hout iets sterker dan lariks hout. Zo scheurt het onder andere minder snel dan lariks hout. Ook heeft douglas hout vaak een mooi rechte draadverloop, in tegenstelling tot lariks hout wat een warrige draadverloop heeft.

Hoe behandel ik douglas hout?

Wanneer je geschaafd douglas hout gaat kopen, wil je dat de levensduur van het hout gemaximaliseerd wordt. Dit kun je doen door het hout (blijvend) te behandelen met een olie, verf of beits Wil je goed nieuws horen? Wij hebben namelijk een olie in het assortiment die speciaal ontwikkeld is voor de bescherming (en decoratie) van douglas hout. Deze olie is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder wit, naturel en grijs.

Wil je jouw douglas hout gaan behandelen? Bekijk dan eerst eens onderstaande video. Hierin geven we je verschillende tips voor het behandelen van hout met olie of verf.

Geschaafd douglas hout kopen doe je bij Van Dorp Hout

Weet je na het lezen van deze pagina of geschaafd douglas hout geschikt is voor jouw klus? Dan is het tijd om direct aan de slag te gaan! Je kunt geschaafd douglas hout online bij Van Dorp Hout kopen in allerlei soorten en maten. En dit tegen de scherpste prijzen. Wist je daarnaast dat we gratis verzenden vanaf € 1.000,-? Heb je nog een vraag over geschaafd douglas hout of over een ander product? Dan beantwoorden we deze vraag graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bestel direct online je producten in onze webshop. We doen het graag samen!

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...