Bent u op zoek naar het meest geschikte hout voor buiten? Van Dorp Hout adviseert u graag over het beste hout. Daarnaast hebben wij een grote voorraad aan hout voor buiten. Wilt u graag meer weten? Lees dan verder.

Hout voor buiten, welke soort?

Het voorjaar is begonnen. Dit betekent dat iedereen weer aan de slag gaat in de tuin. U wilt er natuurlijk voor zorgen dat u het beste hout voor buiten gebruikt zodat u tuin zolang mogelijk blijft stralen. Voor het maken schuttingen, vlonders en tuinmeubelen, maar ook voor het professionele woningbouw worden verschillende houtsoorten gebruikt. De meest gebruikte houtsoorten voor buiten zijn: hardhout, geimpregneerd hout en douglas hout.

Wanneer u voor hout kiest dat het best bij uw tuin past, voorziet u uw tuin automatisch van een mooie en natuurlijke uitstraling. Elk houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen en specifieke kenmerken die ervoor zorgen dat het hout het beste voor een bepaald doeleinde gebruikt kan worden.

Door de bomen het bos niet meer zien

Het is bij de zoektocht naar het beste hout voor buiten belangrijk om te denken aan de duurzaamheidsklasse en eigenschappen van het hout. Om het u wat makkelijker te maken hebben wij een schema gemaakt met de belangrijkste punten op een rijtje.

Houtsoort Duurzaamheidsklasse Sterkte Levensduur Onderhoud
Hardhout 1 Zeer sterk 25+ jaar Nodig
Geïmpregneerd hout 2 Sterk 10 - 15 jaar Nodig
Lariks/Douglas hout 3 Sterk 10 - 15 jaar Onderhoudsarm

Aandachtspunten op een rijtje

Bij hout voor buiten zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Er zijn buiten namelijk een hoop oorzaken en omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat het hout belast wordt, denk aan vocht en houtrot.

  • Er is buiten altijd sprake van blootstelling aan vocht. Dit hoeft niet alleen regen te zijn, maar ook luchtvochtigheid. Daarna kunnen ook schommelingen van temperatuur zorgen voor een verhoogd vochtgehalte in het hout.
  • Ook als het hout direct contact met de grond heeft, kan dit zorgen voor belasting van het hout d.m.v. vocht en schimmels.
  • Liggend hout, zoals vlonders en vloerplanken worden zwaarder belast dan staand hout. Dit komt door een langere inwerking van vocht in de natte perioden.

Neem vrijblijvend contact op

Kortom, er is genoeg hout voor buiten te vinden. De vraag is alleen waar u precies naar op zoek bent. Wilt u vrijblijvend advies? Neem dan contact op met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen, zodat u verder kunt met een 100% passende oplossing.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...