Overkapping in de tuin van hout

Bekijk ons assortiment hout

Overkapping in de tuin van hout: bestel hout en ga aan de slag

Overkapping in de tuin van hout Wilt u een overkapping in de tuin van hout maken? Dan bent u bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. We hebben verschillende soorten hard- en zachthout in diverse maten standaard op voorraad. Zo kunt de benodigde producten snel ophalen en vandaag nog beginnen aan uw klus. We helpen u dan ook graag op weg met de juiste tips en tricks. Of bekijk ons assortiment en bestel direct online. Meer weten? Ontdek de mogelijkheden.

Overkapping in de tuin van hout maken

Een overkapping in de tuin van hout is een natuurlijke, handige aanvulling. U kunt er in de herfst en winter lekker droog zitten en toch buiten zitten. En in het voorjaar en de zomer kunt u de schaduw opzoeken. U kunt bij verschillende partijen kant-en-klare overkappingen aanschaffen. Maar wat is er nu leuker dan zelf from scratch een overkapping bouwen om er later extra veel plezier van te hebben? U bent dan bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. We presenteren u graag de mogelijke houtopties en onze tips en tricks (voortkomende uit jarenlange ervaring).

Wat kost een overkapping?

Een kant-en-klare, mooie houten overkapping kost ongeveer € 1.000. Afhankelijk van hoe luxe u deze wilt hebben, kan dit oplopen tot wel € 8.000. De afmeting, eventueel maatwerk en materiaalkeuze hebben allemaal invloed op de totaalprijs. Echter, als u zelf aan de slag gaat met het bouwen van een overkapping voor in de tuin van hout, dan kunt u flink besparen. Zo kost een Bamboe dekdeel van 186 centimeter bij Van Dorp Hout € 25,95 (incl. BTW) per stuk. Uiteraard is de prijs deels afhankelijk van de grootte van de overkapping, want: hoe groter de overkapping, hoe meer hout u nodig hebt. Bereken dus van tevoren goed hoeveel hout u nodig hebt om vervelende situaties te voorkomen.

Voor een overkapping zelf maken kunt u ongeveer een gemiddelde van € 600 tot € 2.000 aanhouden, afhankelijk van de grootte en de materialen die u gebruikt.

Eenvoudig besparen

Het klinkt ideaal: een overkapping in de tuin van hout maken. Maar ook wanneer u hiervoor kiest, kunt u duizenden euro’s betalen. Gelukkig hebt u dit zelf in de hand en kunt u eenvoudig besparen.

Materiaalkeuze

Onbehandeld hout - zoals een Bamboe rabat dekdeel - is het goedkoopste materiaal dat u kunt gebruiken. Hiervoor geldt wel dat u het goed moet beschermen tegen wind, regen en UV-straling. Ook regelmatig onderhoud komt bij deze optie om de hoek kijken. Staal en aluminium kunt u ook gebruiken voor een overkapping, maar hierbij mist u de natuurlijke uitstraling van het hout. Dit is ook het duurste materiaal. Wat betreft het dak kunt u kiezen voor doek (goedkoopst), polycarbonaat, dakpanplaten, EPDM en glas.

Zelf doen of laten doen?

Bij een overkapping in de tuin van hout bouwen is het logischerwijs het goedkoopst om het gehele proces zelf op te pakken. Echter, u kunt ook enkele onderdelen uit handen geven, zoals het op maat laten zagen van draagbalken of het laten plaatsen van de fundering.

Extra’s en complexiteit

Des te ingewikkelder uw ontwerp, des te meer bedenktijd, materialen nodig zijn en kosten het met zich meebrengt. Een pergola kan in de basis ook al dienen als overkapping als u er een dak op plaatst. Maar gaat u in de weer met verwarming, zonwering, een bijzondere vorm, hellend dak of het toevoegen van licht-/elektriciteitspunten? Dan zal de totaalprijs snel stijgen.

Kies voor de houtspecialist

Waar u ook voor kiest: zelf een overkapping in de tuin van hout maken of een kant-en-klaar model kopen, we helpen en adviseren u graag. Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...