Uitzonderlijke prestaties met Accoya®

Bekijk het assortiment Accoya®

Duurzaam accoya FSC hout

Bent u opzoek naar duurzaam zachthout met een extreem lange levensduur? En wil je een stevig, constructief bouwmateriaal dat qua uitstraling niet onder doet voor het beste tropische hardhout? Dan biedt Accoya® hout de perfecte oplossing. Dit hout is namelijk recyclebaar, niet giftig en heeft bovengronds een levensduur van minimaal 50 jaar. In contact met de grond of (grond)water gaat het minimaal wel 25 jaar mee.

Accoya®

Accoya® komt uit duurzaam beheerde EUTR, FSC, PEFC en Controlled Wood gecertificeerde bossen en wordt in Nederland tot Accoya® hout verwerkt. Accoya® hout levert uitzonderlijke prestaties. Het hout ondergaat een gedeponeerd, niet-toxisch acetylatieproces dat het hout blijvend wijzigt tot in de kern.

Daar komt milieuvriendelijk, massief hout uit voort met een hoge duurzaamheid en dimensionale stabiliteit. Daarnaast doet het qua uiterlijk zeker niet onder voor het beste tropische hardhout. De kwaliteit van Accoya® wordt gecheckt door middel van twee laboratoriumonderzoeken. Gebruikers van Accoya® hout krijgen daardoor absolute zekerheid wat betreft duurzaamheid.

‘5 keer duurzaam’

Accoya® hout heeft een extreem lange levensduur, namelijk meer dan 50 jaar als het bovengronds wordt gebruikt en minimaal 25 jaar als het in contact staat met de grond of (grond)water. Daarnaast groeit de boom sneller dan de levensduur van het hout en komt het uit duurzaam beheerde bossen. Het behandelingsproces is milieuvriendelijk en het hout heeft (als enige ter wereld) de Cradle to Cradle Gold certificering. Dat betekent dat het hout recyclebaar en niet giftig is.

  1. Hoge mate van duurzaamheid & lange levensduur (bovengrond minimaal 50 jaar en minimaal 25 jaar in contact met de grond of (grond)water;
  2. De boom groeit sneller dan de levensduur van het hout;
  3. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen, namelijk EUTR, FSC®, PEFC en Controlled Wood;
  4. Het behandelingsproces is milieuvriendelijk;
  5. Accoya® heeft de Cradle to Cradle Gold certificering, dus is recyclebaar en niet giftig.

Accoya® is het enige constructieve bouwmateriaal ter wereld met een Cradle to Cradle Gold certificering. Accoya® ontving het certificaat door het duurzame en niet giftige productieproces, waarbij ook nog eens 50% van de gebruikte energie van duurzame herkomst is.

Accoya® behandelen

Accoya® hout zal op termijn vergrijzen naar een rustige, egale kleur grijs. Dit proces duurt ongeveer negen maanden en is te voorkomen door het hout te behandelen met beits, coating of olie met kleurpigment. Vanwege de fijne houtstructuur is Accoya® ook geschikt om te schilderen of af te lakken. Bekijk ons assortiment onderhoudsproducten.

Door het speciale behandelingsproces is Accoya® de enige houtsoort ter wereld die nagenoeg niet werkt. Hierdoor is Accoya® uiterst geschikt voor bijvoorbeeld deuren- en raamkozijnen. Vanwege de minimale werking wordt de levensduur van coatings drie tot vier keer langer dan gewoonlijk. Daarnaast hechten coatings, lakken, lazuren en oliën beter, waardoor schuren nauwelijks tot niet noodzakelijk is.

Zichtbare kwaliteit

Accoya® hout is een kwalitatief hoogwaardig product dat de uitstraling en bewerkbaarheid van heeft van de oorspronkelijke houtsoort. Accoya® is verkrijgbaar in diverse kwaliteitsspecificaties. Neem voor meer informatie hierover, en welke het beste past bij uw gebruiksdoel, contact met ons op.

Het bevestigen en verwerken van Accoya® kan op dezelfde manier als bij andere zachte houtsoorten. Voorboren is niet noodzakelijk, maar om splijten tegen te gaan is dit wel aan te bevelen. Gebruik bij Accoya® altijd bevestigingsmaterialen van roestvrij staal. Vanwege het behandelingsproces bevat Accoya® hardnekkige zuren, die zorgen dat ijzer gaat roesten. Naast dat dit vlekken op het hout geeft, wordt ook de duurzaamheid van de bevestigingsmaterialen aangetast. RVS bevestigingsmaterialen zijn hier niet gevoelig voor.

Uw houtspecialist

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren.Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over het duurzame Accoya® hout? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Inspiratie

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...