Uitzonderlijke prestaties met Accoya®

Duurzaam zachthout met een extreme levensduur

Bekijk het assortiment Accoya®

Bent u op zoek naar duurzaam zachthout met een extreem lange levensduur? En wil je een stevig, constructief bouwmateriaal dat qua uitstraling niet onder doet voor het beste tropische hardhout? Dan is Accoya® hout een ware uitkomst. Dit hout is namelijk recyclebaar, niet giftig en heeft bovengronds een levensduur van minimaal 50 jaar. In contact met de grond of (grond)water gaat het wel minimaal 25 jaar mee!

Accoya hout is ontworpen om een leven lang mee te gaan. Niet voor niets is het een hoogwaardig product dat zijn kwaliteit elke dag bewijst in allerlei omstandigheden over de hele wereld. Er zijn dan ook verschillende tests gedurende veel jaren onder realistische omstandigheden uitgevoerd, waardoor u garanties krijgt tot wel 50 jaar. Benieuwd naar dit oersterke hout, en of het wat voor u is? Lees verder en ontdek het zelf. Of neem direct contact op met een van onze specialisten voor vrijblijvend advies.

Accoya® - ook wel opnieuw uitgevonden hout

Accoya® komt uit duurzaam beheerde, hoogrenderende EUTR, FSC, PEFC en Controlled Wood gecertificeerde bossen en wordt pas in Nederland tot Accoya® hout verwerkt. Het hout ondergaat een gedeponeerd, niet-toxisch acetylatieproces dat het hout blijvend wijzigt tot in de kern, waardoor de levensduur en stabiliteit aanzienlijk worden verhoogd. Accoya® hout levert uitzonderlijke prestaties.

Tijdens dit proces komt milieuvriendelijkheid om de hoek kijken. Het massieve hout is namelijk boegbeeld voor een hoge duurzaamheid en dimensionale stabiliteit. Daarnaast doet het qua uiterlijk zeker niet onder voor het beste tropische hardhout. De kwaliteit van Accoya® wordt gecheckt door middel van twee laboratoriumonderzoeken. Gebruikers van Accoya® hout krijgen daardoor absolute zekerheid wat betreft duurzaamheid. Hout, maar dan opnieuw uitgevonden - zou je ook wel kunnen zeggen!

‘5 keer duurzaam’

Accoya® hout heeft een extreem lange levensduur, namelijk meer dan 50 jaar als het bovengronds wordt gebruikt en minimaal 25 jaar als het in contact staat met de grond of (grond)water. Daarnaast groeit de boom sneller dan de levensduur van het hout en komt het uit duurzaam beheerde bossen.

  1. Hoge mate van duurzaamheid & lange levensduur (bovengrond minimaal 50 jaar en minimaal 25 jaar in contact met de grond of (grond)water;
  2. De boom groeit sneller dan de levensduur van het hout;
  3. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen, namelijk EUTR, FSC®, PEFC en Controlled Wood;
  4. Het behandelingsproces is milieuvriendelijk;
  5. Accoya® heeft de Cradle to Cradle Gold certificering, dus is recyclebaar en niet giftig.

Accoya® is het enige constructieve bouwmateriaal ter wereld met een Cradle to Cradle Gold certificering. Accoya® ontving het certificaat door het duurzame en niet giftige productieproces, waarbij ook nog eens 50% van de gebruikte energie van duurzame herkomst is.

Gemaakt in Nederland

Hoewel de dennenbomen groeien in gecertificeerde bossen in landen als Nieuw-Zeeland wordt het hout hier vervaardigt tot wat wij kennen als Accoya® hout. Nadat de snelgroeiende naaldboom (pinus radiata) na ca. 30 jaar geoogst wordt, komt het naar Nederland. Hier doorloopt het vervolgens als plank of balk een modificatie-proces, wat ook wel acetyleren met azijnzuur wordt genoemd. Dit proces zorgt ervoor dat zich een vormstabiel en rotbestendig hout vormt.

Wat er nu zo speciaal is aan Accoya® hout, is dat het niet alleen gemodificeerd wordt op het oppervlak - maar tot in de kern! Door middel van tests bij iedere batch wordt de kwaliteit gegarandeerd. Plus, in de periode dat Accoya wordt gebruikt kunnen er minimaal twee bomen teruggroeien voor één boom die is geoogst. Tel uit je winst!

En hoe zit het met het behandelen van Accoya®?

Accoya® heeft van zichzelf een natuurlijke uitstraling. Het hout zal onbehandeld op termijn vergrijzen naar een egale kleur grijs. Dit proces duurt ongeveer negen maanden en is te voorkomen door het hout te behandelen met beits, coating of olie met kleurpigment. Vanwege de fijne houtstructuur is Accoya® ook geschikt om te schilderen of af te lakken. Bekijk ons assortiment onderhoudsproducten.

Door het speciale behandelingsproces is Accoya® de enige houtsoort ter wereld die (bijna) niet werkt. Hierdoor is Accoya® uiterst geschikt voor een toepassing als deuren- en raamkozijnen. Vanwege de minimale werking wordt de levensduur van coatings ook drie tot vier keer langer dan gewoonlijk. Daarnaast hechten coatings, lakken, lazuren en oliën beter (dan op doorsnee hout), waardoor schuren nauwelijks tot niet noodzakelijk is.

Zichtbare kwaliteit

Accoya® hout is een kwalitatief hoogwaardig product dat de uitstraling en bewerkbaarheid heeft van de oorspronkelijke houtsoort. Accoya® is doorgaans verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsspecificaties. Neem voor meer informatie hierover en welke het beste past bij uw gebruiksdoel, contact met een van onze specialisten op.

Het bevestigen en verwerken van Accoya® kan op dezelfde manier als bij doorsnee houtsoorten. Voorboren is niet noodzakelijk, maar om splijten tegen te gaan bevelen we dit wel aan. Let op: gebruik bij Accoya® altijd bevestigingsmaterialen van roestvrij staal. Vanwege het behandelingsproces bevat Accoya® hardnekkige zuren, die zorgen dat ijzer gaat roesten. Naast dat dit vlekken op het hout geeft, wordt ook de duurzaamheid van de bevestigingsmaterialen aangetast. RVS bevestigingsmaterialen zijn hier niet gevoelig voor en kun je dus het beste gebruiken.

Accoya® bij Van Dorp Hout

Voor het aanschaffen van Accoya® ben je bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. We hebben een breed assortiment houtsoorten. Accoya®-planken, balken en meer hebben we in verschillende afmetingen en tegen diverse prijzen. Zo hebben we voor ieder wat wils. En ook het op maat zagen van uw hout in onze houtzagerij is mogelijk. Zo kunt u thuis of op locatie direct beginnen met het hout in de juiste maten. Bekijk het aanbod en bestel direct online.

Ook úw houtspecialist

Van Dorp Hout is gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over het duurzame Accoya® hout? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Inspiratie

"Al jaren kom ik bij Van Dorp Hout voor de hoge kwaliteit aan hout in alle soorten en maten. Zeer tevreden over de service en het meedenken bij verschillende projecten! Ik zie graag nog een jarenlange samenwerking tegemoet!"
Gerwin Reijm - Reijm Tuinaanleg
"Wat een fantastisch bedrijf. Wij van Houtbouw Maatwerk zaten omhoog. Wij hadden met spoed 5 douglashouten schuttingen nodig. Na een telefoontje waren wij welkom. Ik moet zeggen zeer welkom. Onze aanhanger bleek te klein voor de schermen, dat was geen probleem. Zonder enige moeite stond er voor ons een aanhanger klaar van van Dorp Hout. De schuttingen zijn van een super kwaliteit. Mooie dikke schermen. Allerminst rommel, echte mooie geschaafde planken. Iets wat wij als bedrijf erg belangrijk vinden. De klus liep wat uit en konden hierdoor de aanhanger niet voor sluitingstijd afleveren. Ook dit was geen enkel probleem. Voor ons is dit service van de bovenste plank. Wij zijn daarom ook vanaf nu zonder na te denken klant en hopen in de toekomst heel veel zaken te kunnen doen met het team van Van Dorp Hout."
Patrick en Marco - Houtbouw Maatwerk V.O.F.
"Sinds 2018 klant bij Van Dorp Hout, zeer tevreden over de hoge kwaliteit hout in alle soorten en maten. In verschillende projecten hebben ze heel fijn ondersteund, goed geadviseerd en mooie materialen geleverd. Ik ga in de toekomst graag weer mooie projecten maken in samenwerking met Van Dorp Hout."
Ricardo Gerlofsma - Hoveniersbedrijf Ricardo Gerlofsma
"De samenwerking met Van Dorp Hout loopt naar volle tevredenheid. Je kan met alle vragen bij ze terecht, ook bij ingewikkelde projecten denken ze met je mee. De materialen worden altijd op tijd geleverd."
Richard Neeleman - Hoveniersbedrijf Neeleman

Ontvang ons laatste nieuws en aanbiedingen

U kunt op elk gewenst moment weer uitschrijven. Hiervoor kunt u de contactgegevens gebruiken uit de algemene voorwaarden.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag. Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

                  Vraag naar onze FSC® of PEFC gecertificeerde producten.
© 2023 Van Dorp Hout - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Copyright & Disclaimer - Disclaimer
Webdesign: G2O - Realisatie T100