Uitzonderlijke prestaties met Accoya®

Bekijk het assortiment Accoya®

Accoya®: het hout van, en voor de toekomst

Accoya® is zachthout, maar anders als u het kent. Met behulp van het acetylatieproces, een zeer geavanceerde gepatenteerde technologie, gaat Accoya® duurzaam hout gegarandeerd mee voor 50 jaar boven de grond en 25 jaar in grond of zoetwater. De verbeterde dimensiestabiliteit verdubbelt de levensduur van coatings. De prestaties van geacetyleerd hout zijn uitzonderlijk betrouwbaar. Accoya® kan onder andere worden toegepast voor gevelbekleding, houten dekdelen, oeverbeschoeiing, schuttingen en houtbouw.

Accoya® hout zal op termijn vergrijzen naar een rustige, egale kleur grijs. Wanneer u dit tegen wil gaan, kunt u gebruik maken van een beits, coating of olie met kleurpigment. Vanwege de fijne structuur van het hout, is Accoya® ook geschikt om te schilderen of af te lakken.

Het bevestigen en verwerken van Accoya® kan op dezelfde manier als bij andere zachthoutsoorten. Voorboren is niet noodzakelijk, maar om splijten tegen te gaan is dit wel aan te bevelen. Gebruik bij Accoya® altijd bevestigingsmaterialen van roestvrij staal. Vanwege het behandelingsproces bevat Accoya® hardnekkige zuren, die zorgen dat ijzer gaat roesten. Naast dat dit vlekken op het hout geeft, wordt ook de duurzaamheid van de bevestigingsmaterialen aangetast. RVS bevestigingsmaterialen zijn hier niet gevoelig voor.

Waarom kiezen voor Accoya®?

De ‘5 keer duurzaam’ van Accoya®

  1. De duurzaamheid van de producten zelf is minimaal 50 jaar bovengronds en 25 jaar in grond- en/of watercontact.
  2. De boom groeit sneller dan de levensduur van het hout.
  3. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen. Accoya is te leveren in FSC®, PEFC en Controlled Wood.
  4. Het behandelingsproces is milieuvriendelijk.
  5. Cradle to Cradle. Het hout is niet giftig en recyclebaar.

Duurzaamheid: Cradle to Cradle Gold

Accoya® hout is het enige constructieve bouwmateriaal ter wereld met een Cradle to Cradle Gold certificering. Accoya® ontving het certificaat door het duurzame en niet giftige productieproces, waarbij ook nog eens 50% van de gebruikte energie van duurzame herkomst is.

Bevestiging met eisen

Om vlekken te voorkomen is het belangrijk dat Accoya® wordt bevestigd met RVS bevestigingsmaterialen. Staal of ijzer in contact met Accoya® geeft zwarte vlekken op het hout. Door de zuren van Accoya® zullen ijzeren bevestigingsmaterialen roesten. Bevestig Accoya® altijd met RVS!

Hout dat niet werkt

Door het speciale behandelingsproces is Accoya® de enige houtsoort ter wereld die nagenoeg niet werkt. Hierdoor is Accoya® bijvoorbeeld uiterst geschikt voor deuren- en raamkozijnen.

Van wit naar grijs

Al het Accoya® wat buiten wordt toegepast, zal na verloop van tijd grijs verkleuren. Dit proces duurt ongeveer negen maanden en is te voorkomen door het hout te behandelen. Bekijk ons assortiment onderhoudsproducten.

Geef Accoya® uw eigen kleur

Vanwege de minimale werking wordt de levensduur van coatings drie tot vier keer langer dan gewoonlijk. Daarnaast hechten coatings, lakken, lazuren en oliën beter, waardoor schuren nauwelijks tot niet noodzakelijk is.

Inspiratie

"Prettig om zaken mee te doen. Snelle afhandeling van bestellingen, deskundig personeel en goede kwaliteit van producten. Tevens is er voldoende kennis aanwezig om specifieke oplossingen aan te dragen voor uitdagingen in de tuin."
Richard Knoop - Fika Hoveniers
"Sinds 2 jaar klant bij Van Dorp Hout, zeer tevreden over de hoge kwaliteit hout in alle soorten en maten. In verschillende projecten hebben ze heel fijn ondersteund, goed geadviseerd en mooie materialen geleverd. Ik ga in de toekomst graag weer mooie projecten maken in samenwerking met Van Dorp Hout."
Ricardo Gerlofsma - Hoveniersbedrijf Ricardo Gerlofsma
"Wij werken graag met de houtproducten van Van Dorp Hout! Kwalitatief mooi hout, gemakkelijk te bestellen, keurig afgeleverd en altijd behulpzaam met werkvoorbereiding bij de meer uitdagende bouwwerken."
- Schollevaart Hoveniers
"De samenwerking met Van Dorp Hout loopt naar volle tevredenheid. Je kan met alle vragen bij ze terecht, ook bij ingewikkelde projecten denken ze met je mee. De materialen worden altijd op tijd geleverd."
Richard Neeleman - Hoveniersbedrijf Neeleman

Ontvang ons laatste nieuws en aanbiedingen

U kunt op elk gewenst moment weer uitschrijven. Hiervoor kunt u de contactgegevens gebruiken uit de algemene voorwaarden.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag. Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

  Vraag naar onze FSC® of PEFC gecertificeerde producten.

© 2020 Van Dorp Hout - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Disclaimer - Design G2O - Realisatie T100