Bamboe schutting (laten) plaatsen

Bestel uw bamboe producten

Bamboe schutting plaatsen

Overweegt u om een bamboe schutting te (laten) plaatsen in uw tuin? Dan bent u bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. We hebben diverse producten voor en van bamboe. We leggen dan ook graag uit wat de mogelijkheden, eigenschappen en actuele prijzen van bamboe zijn. Wilt u direct uw benodigdheden bestellen? Bekijk dan ons online assortiment en bestel vandaag nog. Twijfelt u of wilt u graag vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. We helpen u graag verder bij het vinden van een 100% passende oplossing.

Bamboe schutting, tuinscherm en afscheiding

Een bamboe schutting, tuinscherm, afscheiding of plank wordt gemaakt van losse bamboevezels die onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst tot een zeer hoogwaardig product voor buitengebruik. Bamboe is erg duurzaam en milieuvriendelijk. De plant groeit wel tot 30 tot 40 cm per dag. Tijdens de groei neemt de plant vier keer meer CO2 op en geeft 35% meer zuurstof af dan bomen.

Na 5 jaar is de grasplant houtachtig en kan geoogst worden. Het voordeel van bamboeplanten is dat ze op zeer grote schaal beschikbaar zijn. De plant vernieuwd bovendien zichzelf: nieuwe scheuten van de plant ontwikkelen zich tot bamboestammen. Bamboe is dan ook een perfect alternatief voor het gebruik van tropisch hardhout. De levensduur van bamboe materiaal is gelijk of zelfs langer dan van diverse hardhoutsoorten.

Ideeën, duurzaamheid en regen

Veelgestelde vragen zijn onder andere ‘Hoelang blijft een bamboe schutting goed?’, ‘Hoe plaats je een bamboe schutting?’, ‘Kan bamboe tegen regen?’ en ‘Wat zijn ideeën voor het inrichten van mijn tuin met bamboe?’. We helpen u graag verder, dus we hebben een aantal antwoorden geformuleerd waarmee u direct verder kunt.

Hoelang blijft een bamboe schutting goed?
Een bamboe schutting kan gemiddeld 15 tot 20 jaar meegaan, mits de schutting goed geplaatst is en u deze op de juiste manier onderhoud. We hebben watergedragen olie in ons assortiment, zodat een lange levensduur is gegarandeerd. Deze olie biedt ook een extra bescherming tegen blauwschimmel.

Hoe plaatst u een bamboe schutting?
Een bamboe schutting is mooi om te zien en zeer robuust. Door het gewicht vraagt het daarom wel om een juiste montage. We adviseren u hierin graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kan bamboe tegen regen?
Bamboe is een natuurlijk product en een perfect alternatief voor diverse hardhoutsoorten. Door de verschillende weersinvloeden (onder andere regen en wind) kan het hout wel vergrijzen. Als u dit niet mooi vindt, kunt u het hout behandelen met bijvoorbeeld olie. Dit voorkomt tevens schimmels.

Wat zijn ideeën voor het inrichten van mijn tuin met bamboe?
Een bamboe schutting is een breed begrip, waardoor u er helemaal uw eigen draai aan kunt geven voor het ontwerp voor uw tuin. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schutting met bamboe dat horizontaal geplaatst is, maar ook voor een tuinscherm met verticaal geplaatst bamboe. U kunt de schutting bijvoorbeeld ook aankleden met randen, lampen, planten, ophangbakken, fotolijsten of beelden.

Voor de productie van Bamboe heeft Solid Bamboo® gekozen voor de meest milieu bewuste manier. Dit uit zich in concrete zaken, zoals:

De warmte die nodig is bij de verschillende processen tijdens de productie komt uit eigen ovens. Deze worden gestookt met afval resten en zaagsel van het bamboe.
Naast het milieu stelt Solid Bamboo® ook hoge eisen aan de arbeidsomstandigheden voor de medewerkers. Het team van Solid Bamboo® controleert dit zelf ter plekke. Het streven is om dit diversen malen per jaar te doen.

Kies voor dé houtspecialist

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Wilt u advies over een duurzame bamboe schutting? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...