Bamboe vlonder van TopLine Bamboo

Bekijk onze bamboe producten

Bamboe vlonder kopen? Bekijk het assortiment en bestel direct online

Wilt u een bamboe vlonder kopen? Bekijk direct het assortiment en check de prijzen. U kunt vandaag nog online uw bestelling plaatsen. Dan wordt deze zo snel mogelijk afgeleverd bij u op locatie. Uiteraard kunt u ook uw bestelling zelf komen afhalen bij onze locatie in Zoetermeer. Bamboe vlonders zijn een milieuvriendelijk en zeer duurzaam product. Bovendien zijn ze bij uitstek geschikt voor buitentoepassingen en geven een prachtige uitstraling aan uw balkon, terras of tuin. Meer weten? Lees verder en ontdek het zelf. Heeft u vragen? Neem dan gelijk contact met ons op.

Voordelen van een bamboe vlonder

De bamboe van Van Dorp Hout staat bekend om de uitstekende kwaliteit. Een bamboe vlonder is ook een zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 1 via EN 350-1) alternatief voor een vlonder van tropisch hardhout. De hoge duurzaamheid komt niet alleen door de lange levensduur van ons bamboe, maar ook door de wijze waarop bamboe groeit, wordt geoogst en geproduceerd. Deze factoren zorgen ervoor dat bamboe ook voor mensen die niet langer tropisch hardhout willen gebruiken bij uitstek geschikt is.

Wist je dat er meer dan 1.400 soorten bamboe zijn?

Ja, echt. Er zijn meer dan 1.400 soorten bamboe. Deze grassoort met hoge, houtige halmen en gelede bladeren komt voor over de hele wereld. De bamboe van Van Dorp Hout wordt gemaakt van de Phyllostachys pubescens. Deze soort is bij uitstek geschikt voor de houtachtige toepassingen die Van Dorp Hout levert, zoals een bamboe vlonder.

Voordelen van bamboe

 • Bamboe gras groeit veel sneller dan bamboe bomen. Bamboe gras is dan ook sneller klaar om geoogst te worden. Wist je dat de snelst groeiende soort zelfs een meter per dag kan groeien? Mede hierdoor is bamboe een van de oplossingen om ontbossing van het tropisch regenwoud tegen te gaan.
 • Waar tropische houtbossen 60 tot 120 jaar (!) nodig hebben om te herstellen van de kap, kan bamboe na gemiddeld 5 jaar weer worden geoogst en verwerkt.
 • Bamboe gras en bomen nemen bijna 5 (!) keer meer CO2 op dan een ‘normaal’ bos en geven 36% meer zuurstof af. De oogst van bamboe brengt dat proces niet in gevaar. Een goed beheerd bamboebos kan namelijk evenveel zuurstof afgeven.
 • Bamboe is een effectieve plant om het wegspoelen van vruchtbare aarde tegen te gaan: de dichte wortels houden de grond in zijn greep en gaan zo erosie tegen

TopLine Bamboo

De bamboe vlonders van Van Dorp Hout worden geproduceerd door Solid Bamboo. En daar zijn we trots op. Voor de productie kiezen zij voor de meest milieubewuste manier, dat zich uit in concrete zaken als:

 • De warmte die nodig is bij de verschillende processen tijdens de productie komt uit eigen ovens. Deze worden gestookt met afvalresten en zaagsel van het bamboe.
 • Naast het milieu stelt Solid Bamboo ook hoge eisen aan de arbeidsomstandigheden voor de medewerkers. Het team van Solid Bamboo controleert dit zelf ter plekke. Het streven is om dit diverse malen per jaar te doen.

  In ons assortiment hebben we TopLine Bamboo. Deze bamboe is superieur in sterke in hardheid. Wat opvallend is, is dat deze soort minder snel herkend wordt als bamboe, maar juist vaak voor hardhout aangezien wordt. Verrassend is het overigens niet: vrijwel geen enkel hout is harder of sterker dan onder hitte geperst bamboe.

Voordelen van TopLine Bamboo

 • TopLine Bamboo - en dus wellicht uw toekomstige bamboe vlonder - is van extreme hardheid en sterkte.
 • Het hout heeft een extra natuurlijke kleur.
 • Door de combinatie van hardheid en levensduur is TopLine Bamboo superieur voor terras onderdelen of bijvoorbeeld bamboe vlonders.
 • Er is geen extra behandeling nodig voor de hoogste brandklasse, dus het hout is ook nog eens kostenbesparend.

Thermische behandeling van bamboe

Na het kappen van de bamboe worden de stammen in drieën of vieren gespleten. Hierdoor blijft de lengtevezel intact en behoudt de bamboe zijn natuurlijke kracht en binding (in tegenstelling tot bijvoorbeeld MDF of spaanplaat). Vervolgens worden de delen platgewalst tot strips of strengen. Het karameliseringsproces volgt waarmee de bacteriën en schimmels worden weggespoeld om rotting te voorkomen. Zodra de strengen op het juiste vochtpercentage zijn, worden ze in een mal verhit en onder extreem hoge druk samengeperst. Door de thermische behandeling veranderen de natuurlijke moleculen. Dit zorgt voor de sterke binding en het feit dat bamboe niet kan gaan rotten. Bovendien houdt de bamboe hier zijn mooie, diep donkerbruine kleur aan over.

Uw houtspecialist

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over een duurzame bamboe vlonder? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...