Cobra®: deckfasteners voor echte vakmannen

Bekijk onze Cobra® clips

Cobra clips voor een strakke vlonder zonder schroefgaten

Wilt u veilig, mooi en moeiteloos uw terrasplanken plaatsen? Kies dan voor Cobra clips. Het Cobra clips systeem werd ontworpen door een team van in hout gespecialiseerde ingenieurs. Jarenlang onderzoek en constante verbeteringen wierpen zijn vruchten af. Cobra clips werden in eerste instantie ontworpen als oplossing om terrasplanken van composiet op een betrouwbare manier te bevestigen en tegelijkertijd zo veel mogelijk beweging van planken te voorkomen. Dit eenvoudige, doeltreffende en duurzame systeem biedt eindeloze mogelijkheden, zodat de installatie van uw buitenvloer gegarandeerd een succes wordt.

Onzichtbare bevestiging met cobra clips

Cobra clips plaatst u tussen uw vlonderplanken. De clips zijn bekleed met een gepoedercoate, matzwarte verf om te voorkomen dat het licht weerkaatst, en om ervoor te zorgen dat ze opgaan in de schaduw van de terrasplanken. De onzichtbare bevestiging garandeert een stabiele bevestiging van uw planken dankzij zijn haken. Lijmtangen, bankschroeven of afstandsstukken heeft u dus niet nodig. Bovendien bespaart u 40% tijd in vergelijking met een plaatsing met schroeven.

Benodigdheden voor montage

Per clip heeft u maar één (meegeleverde) zelfborende schroef nodig, zodat u slechts een eenvoudig (meegeleverd) opzetstuk nodig hebt om de Cobra clip op de onderbalk te monteren. De grip van de haken zorgt ervoor dat het systeem op zijn plaats wordt gehouden, zodat u het eenvoudig kunt vastschroeven.

De producten van Cobra betekenen het einde van de zichtbare schroeven die vaak slecht uitgelijnd zijn, maar ook een gevaar vormen voor blote schroeven. Voortaan ontstaan er aan de uiteinden van de vlonderplanken ook geen barsten of splinters meer met de Cobra clips.

Ongeëvenaarde kwaliteit en levensduur

De hoge kwaliteit en lange levensduur van het Cobra bevestigingssysteem zijn ongeëvenaard. We hebben alle kenmerken en voordelen op een rij gezet, namelijk:

 • RVS staal 304;
 • Gegarandeerd corrosiebestendig;
 • Gepoedercoat;
 • Snel en eenvoudig plaatsen;
 • Mooi en onzichtbaar door de zwarte kleur die het licht niet weerkaatst;
 • Overal tussen de terrasplanken dezelfde afstand;
 • Demonteerbaar.
 • Ook de afmetingen van de clip, kenmerken van de schroef en de inhoud van de verpakking hebben we overzichtelijk gemaakt. Bestel dus uw benodigdheden bij Van Dorp Hout.
 • Afmetingen clip: 4,2 x 16 mm;
 • Afmetingen schroef: 4,2 x 16 mm;
 • Schroef T15;
 • Klein schroefkop van 5 mm;
 • Geleverd in zakjes van 90 Cobra clips met bijbehorende schroeven;
 • Hulpstuk meegeleverd;
 • Eén zakje volstaat voor 3,5 tot 5 vierkante meter, afhankelijk van de breedte van de terrasplanken.

Cobra clip model 20 en 24

Er zijn twee Cobra clip modellen: Cobra 20 en Cobra 24. Het verschil zit in de diktes van de planken. De Cobra 20 heeft afmetingen van 2 x 16 mm en heeft een kleine kop, namelijk 5 mm. De Cobra 20 is geschikt voor terrasplanken van 20 tot 22 mm dik. De Cobra 24 heeft dezelfde afmetingen, maar is geschikt voor terrasplanken van 24 tot 26 mm dik.

Naast de Cobra 20 of 24 clips kunt u begin-/eind-clips worden gebruikt om een terras zonder zichtbare schroeven te garanderen. Deze roestvrijstalen clips zijn verkrijgbaar in zakjes van 30 stuks met roestvrijstalen schroeven met gefreesde kop.

Vrijblijvend advies vragen

De Cobra clips zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 90 clips: goed voor terrassen van ongeveer 4,5 vierkante meter groot bij een afstand van 40 cm tussen de onderbalken. Deze kleine verpakkingen bieden u grote flexibiliteit, omdat ze beter afgestemd zijn op uw behoeften.

Meer weten over de Cobra clips of vrijblijvend advies van een specialist? Neem contact met ons op of bestel direct uw benodigde producten in de webshop. We helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...