Cobra®: deckfasteners voor echte vakmannen

Alle informatie over de Cobra20 en Cobra24 clips

Direct uw clips bestellen

Wilt u veilig, mooi en moeiteloos uw terrasplanken plaatsen? Kies dan voor Cobra clips. Het Cobra clips systeem werd ontworpen door een team van in hout gespecialiseerde ingenieurs. Jarenlang onderzoek en constante verbeteringen wierpen zijn vruchten af. Cobra clips werden in eerste instantie ontworpen als oplossing om terrasplanken van composiet op een betrouwbare manier te bevestigen en tegelijkertijd zo veel mogelijk beweging van planken te voorkomen. Dit eenvoudige, doeltreffende en duurzame systeem biedt eindeloze mogelijkheden, zodat de installatie van uw buitenvloer gegarandeerd een succes wordt.

Onzichtbare bevestiging met cobra clips

Cobra clips plaatst u tussen uw vlonderplanken. De clips zijn bekleed met een gepoedercoate, matzwarte verf om te voorkomen dat het licht weerkaatst, en om ervoor te zorgen dat ze opgaan in de schaduw van de terrasplanken. De onzichtbare bevestiging garandeert een stabiele bevestiging van uw planken dankzij zijn haken. Lijmtangen, bankschroeven of afstandsstukken heeft u dus niet nodig. Bovendien bespaart u 40% tijd in vergelijking met een plaatsing met schroeven.

Benodigdheden voor montage

Per clip heeft u maar één (meegeleverde) zelfborende schroef nodig, zodat u slechts een eenvoudig (meegeleverd) opzetstuk nodig hebt om de Cobra clip op de onderbalk te monteren. De grip van de haken zorgt ervoor dat het systeem op zijn plaats wordt gehouden, zodat u het eenvoudig kunt vastschroeven.

De producten van Cobra betekenen het einde van de zichtbare schroeven die vaak slecht uitgelijnd zijn, maar ook een gevaar vormen voor blote schroeven. Voortaan ontstaan er aan de uiteinden van de vlonderplanken ook geen barsten of splinters meer met de Cobra clips.

Ongeëvenaarde kwaliteit en levensduur

De hoge kwaliteit en lange levensduur van het Cobra bevestigingssysteem zijn ongeëvenaard. We hebben alle kenmerken en voordelen op een rij gezet, namelijk:

 • RVS staal 304;
 • Gegarandeerd corrosiebestendig;
 • Gepoedercoat;
 • Snel en eenvoudig plaatsen;
 • Mooi en onzichtbaar door de zwarte kleur die het licht niet weerkaatst;
 • Overal tussen de terrasplanken dezelfde afstand;
 • Demonteerbaar.

Ook de afmetingen van de clip, kenmerken van de schroef en de inhoud van de verpakking hebben we overzichtelijk gemaakt. Bestel dus uw benodigdheden bij Van Dorp Hout.

 • Afmetingen clip: 4,2 x 16 mm;
 • Afmetingen schroef: 4,2 x 16 mm;
 • Schroef T15;
 • Klein schroefkop van 5 mm;
 • Geleverd in zakjes van 90 Cobra clips met bijbehorende schroeven;
 • Hulpstuk meegeleverd;
 • Eén zakje volstaat voor 3,5 tot 5 vierkante meter, afhankelijk van de breedte van de terrasplanken.

Cobra clip model 20 en 24

Er zijn twee Cobra clip modellen: Cobra 20 en Cobra 24. Het verschil zit in de diktes van de planken. De Cobra 20 heeft afmetingen van 2 x 16 mm en heeft een kleine kop, namelijk 5 mm. De Cobra 20 is geschikt voor terrasplanken van 20 tot 22 mm dik. De Cobra 24 heeft dezelfde afmetingen, maar is geschikt voor terrasplanken van 24 tot 26 mm dik.

Naast de Cobra 20 of 24 clips kunt u begin-/eind-clips worden gebruikt om een terras zonder zichtbare schroeven te garanderen. Deze roestvrijstalen clips zijn verkrijgbaar in zakjes van 30 stuks met roestvrijstalen schroeven met gefreesde kop.

Vrijblijvend advies vragen

De Cobra clips zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 90 clips: goed voor terrassen van ongeveer 4,5 vierkante meter groot bij een afstand van 40 cm tussen de onderbalken. Deze kleine verpakkingen bieden u grote flexibiliteit, omdat ze beter afgestemd zijn op uw behoeften.

Meer weten over de Cobra clips of vrijblijvend advies van een specialist? Neem contact met ons op of bestel direct uw benodigde producten in de webshop. We helpen u graag.

Inspiratie

"Wat een fantastisch bedrijf. Wij van Houtbouw Maatwerk zaten omhoog. Wij hadden met spoed 5 douglashouten schuttingen nodig. Na een telefoontje waren wij welkom. Ik moet zeggen zeer welkom. Onze aanhanger bleek te klein voor de schermen, dat was geen probleem. Zonder enige moeite stond er voor ons een aanhanger klaar van van Dorp Hout. De schuttingen zijn van een super kwaliteit. Mooie dikke schermen. Allerminst rommel, echte mooie geschaafde planken. Iets wat wij als bedrijf erg belangrijk vinden. De klus liep wat uit en konden hierdoor de aanhanger niet voor sluitingstijd afleveren. Ook dit was geen enkel probleem. Voor ons is dit service van de bovenste plank. Wij zijn daarom ook vanaf nu zonder na te denken klant en hopen in de toekomst heel veel zaken te kunnen doen met het team van Van Dorp Hout."
Patrick en Marco - Houtbouw Maatwerk V.O.F.
"Sinds 2018 klant bij Van Dorp Hout, zeer tevreden over de hoge kwaliteit hout in alle soorten en maten. In verschillende projecten hebben ze heel fijn ondersteund, goed geadviseerd en mooie materialen geleverd. Ik ga in de toekomst graag weer mooie projecten maken in samenwerking met Van Dorp Hout."
Ricardo Gerlofsma - Hoveniersbedrijf Ricardo Gerlofsma
"Sinds kort (2020, red) ben ik met mijn Hoveniersbedrijf klant bij van Dorp hout. Naast een goede service hebben ze voor mij een buitenverblijf met zadeldak ontworpen, geproduceerd en als prefab pakket geleverd (Heb zelfs tijdens het productie proces in de werkplaats kunnen kijken). Ik ben blij verrast met de hoge kwaliteit die zij hebben geleverd."
Ed Kleinvelderman - Hoveniers- en Klussenbedrijf Ed
"Al jaren kom ik bij Van Dorp Hout voor de hoge kwaliteit aan hout in alle soorten en maten. Zeer tevreden over de service en het meedenken bij verschillende projecten! Ik zie graag nog een jarenlange samenwerking tegemoet!"
Gerwin Reijm - Reijm Tuinaanleg

Ontvang ons laatste nieuws en aanbiedingen

U kunt op elk gewenst moment weer uitschrijven. Hiervoor kunt u de contactgegevens gebruiken uit de algemene voorwaarden.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag. Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

    Thuiswinkel 
Vraag naar onze FSC® en PEFC gecertificeerde producten.

© 2022 Van Dorp Hout - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Copyright & Disclaimer - Disclaimer
Webdesign: G2O - Realisatie T100