Duurzaam genieten met Fiberon®

Bekijk het assortiment Fiberon®

Fiberon kunststof vlonderplanken

Bent u opzoek naar duurzame kunststof vlonderplanken, WPC vlonderplanken of houtcomposiet vlonderplanken? En moeten de vlonderplanken daarnaast een lange levensduur hebben? Het merk Fiberon® sluit dan perfect bij uw wensen aan. Mits de planken juist geplaatst zijn, gaan de duurzame vlonderplanken van Fiberon® van 20 jaar tot wel levenslang mee.

Fiberon®

Fiberon® komt uit North Carolina in de Verenigde Staten. Daar, en tegenwoordig ook in Idaho, worden de producten geproduceerd. Vanuit deze locaties worden producten verspreid, naar bijna alle plaatsen in Noord-Amerika en wereldwijd naar Azië, Australië, Midden- en Zuid-Amerika en Europa dus.

Fiberon® staat niet alleen bekend om zijn duurzame vlonderplanken, maar ook als de beste houtcomposiet planken op de wereldmarkt. Dit sluit andere merken zoals Silvadec composiet, Millboard composiet, Greenwood composiet, Fun-Deck composiet, Easydeck composiet, Megawood composiet en Trex composiet uit. Daarnaast zijn Fiberon® planken zeer onderhoudsvriendelijk.

Fiberon® vlonderplanken van houtcomposiet bestaan uit 50% esdoornvezels en 50% polyethyleen met een hoge dichtheid. Dit is een combinatie die zich na een miljoen vierkante meter in de Verenigde Staten al ruimschoots heeft bewezen. Daarnaast zijn alle Fiberon® houtcomposiet vlonderplanken voorzien van de gepatenteerde Permatech coating. Deze coating sluit de planken volledig af en beschermt hiermee tegen zonlicht, verwering en slijtage. De kleur die u heeft uitgekozen voor uw vlonderplanken blijven door de coating even mooi als de eerste dag na montage.

Groei en levensduur

Het merk Fiberon® bestaat uit meer dan zes varianten composietplanken. De levensduur van de kunststof, WPC of houtcomposiet vlonderplanken variëren van 20 jaar tot wel levenslang. Belangrijk is wel om de planken op de juiste manier te plaatsen om een lange levensduur te garanderen. Daarnaast vangen de afgesloten composietmaterialen van Fiberon® de warmte en uitstraling van ‘gewoon’ hout, en zelfs de subtiele kleurtinten en nerfstructuren zijn hierin zichtbaar.

Daarnaast kunnen de duurzame vlonderplanken iets krimpen en uitzetten. In tegenstelling tot ander hout groeit Fiberon® in de lengte in plaats van in de breedte. Houd bij het ‘verlengen’ van Fiberon® vlonderplanken daarom voldoende ruimte tussen de planken, ongeveer 5 tot 10 mm.

Fiberon® Symmetry en Fiberon® Good Life

Fiberon® Good Life kunststof vlonderplanken, houtcomposiet vlonderplanken en WPC vlonderplanken zijn zeer onderhoudsvriendelijk en zacht geprijsd. Deze vlonderplanken besparen daarnaast op plankdikte en zijn bruikbaar aan één kant.

Fiberon® Symmetry vlonderplanken zijn daarentegen aan twee kanten te gebruiken, hebben een fijne houtstructuur en u heeft de keuze uit vier kleuren planken. Deze sterke planken zijn ook goed te gebruiken als schutting.

Fiberon® Symmetry ★

Fiberon® Good Life ★☆

Bruikbaar aan 2 kanten (ook geschikt als schutting)

Bruikbaar aan 1 kant

Brede plank (136 mm)

Smalle plank (133 mm)

Keuze uit 4 kleuren

Keuze uit 2 kleuren

Fijne houtstructuur

Grove houtstructuur

Sterke planken

Besparing op plankdikte

Splintervrij & UV-bestendig

Driezijdige Permatech-beschermlaag

Eenvoudig schoon te maken

Authentieke houtuitstraling die exotisch hout evenaren

Eenvoudige montage

Alle duurzame vlonderplanken van Fiberon® kunnen worden gelegd of vastgeschroefd met behulp van clips. De clips zijn verkrijgbaar met bruine en grijze schroefkoppen, zodat de schroeven als het ware ‘verdwijnen’ in de kleur van de planken. Deze clips zijn van gemaakt van RVS en zijn zwart van kleur, zodat ze nauwelijks zichtbaar zijn tussen de planken.

Om de montage nog eenvoudiger te maken, zijn alle Fiberon® vlonderplanken gegroefd. Voor de montage heeft u dus slechts een (elektrische) schroevendraaier nodig. Bij Van Dorp Hout kunt u de Fiberon® vlonderplanken in onze eigen zagerij op maat laten zagen.

Uw houtspecialist

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. De WPC vlonderplanken, houtcomposiet vlonderplanken en kunststof vlonderplanken van Fiberon® bieden een duurzame oplossing met een lange levensduur voor uw tuin of andere buitentoepassing. Onze missie is dan ook de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over de duurzame vlonderplanken van Fiberon®? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

"Goede producten, maar vooral een goed advies en erg behulpzaam! Hout voor een schutting gekocht en mocht gratis benodigd gereedschap lenen voor een week. Van dit soort service wordt ik blij!"
Geert Menting - Particuliere klant
'Sinds 2020 doen wij zaken met Van Dorp Hout, dit is een fijne en mooie aanvulling op ons leveranciers. Door Van Dorp Hout kunnen wij nu zo veel meer mogelijkheden aanbieden aan de klant. Bedankt voor de super fijne samenwerking. Vooral met Jouk en Bart. We begrijpen elkaar. Hopen op nog vele jaren fijne samenwerking.'
Henk-Jan Visser - Visser Tuinservice
"Sinds 2018 klant bij Van Dorp Hout, zeer tevreden over de hoge kwaliteit hout in alle soorten en maten. In verschillende projecten hebben ze heel fijn ondersteund, goed geadviseerd en mooie materialen geleverd. Ik ga in de toekomst graag weer mooie projecten maken in samenwerking met Van Dorp Hout."
Ricardo Gerlofsma - Hoveniersbedrijf Ricardo Gerlofsma
"Al jaren kom ik bij Van Dorp Hout voor de hoge kwaliteit aan hout in alle soorten en maten. Zeer tevreden over de service en het meedenken bij verschillende projecten! Ik zie graag nog een jarenlange samenwerking tegemoet!"
Gerwin Reijm - Reijm Tuinaanleg

Ontvang ons laatste nieuws en aanbiedingen

U kunt op elk gewenst moment weer uitschrijven. Hiervoor kunt u de contactgegevens gebruiken uit de algemene voorwaarden.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag. Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

                  Vraag naar onze FSC® of PEFC gecertificeerde producten.
© 2023 Van Dorp Hout - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Copyright & Disclaimer - Disclaimer
Webdesign: G2O - Realisatie T100