Thermogrenen hout

Bekijk onze houtsoorten

Thermogrenen hout

Wilt u aan de slag met thermogrenen? Wij geven u groot gelijk. Thermogrenen is een populair naaldsoort wat veel wordt gebruikt in Nederland. Wij vertellen u graag meer over dit houtsoort. Lees snel verder.

Wat zijn thermogrenen precies?

Thermogrenen hout komt voornamelijk uit Midden- en Noord-Europa, maar ook uit Noord-Azië.Je herkent dit hout aan de zeer lichte, geelachtige kleur. Door het thermische modificatieproces krijg het een licht- tot donkerbruine kleur. Dit houtsoort is eenvoudig te bewerken en te behandelen. Het kan gebruikt worden voor diverse toepassingen en is 100% verantwoord. 

Waar gebruikt u thermogrenen voor?

Thermogrenen kan zowel voor binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden. De mooie kleuren van het grenen geven dit hout een mooie warme uitstraling. Daarom wordt dit hout vaak gebruikt voor diverse tuinprojecten, zoals: tuindeuren, bijgebouwen of schuttingen. Maar Thermogrenen wordt voornamelijk gebruikt om gevels en wanden te bekleden. De kleur van dit hout is ideaal voor gevelbekleding en ziet er zeer aantrekkelijk uit.

Is dit hout duurzaam?

Vraagt u zich af of dit hout duurzaam is? Wij kunnen met volle overtuiging zeggen dat dit hout duurzaam is. Het is een thermisch gemodificeerd houtsoort. Thermisch gemodificeerd betekent dat het hout een warmtebehandeling ondergaat waarbij het hout tot 200 graden met stoom wordt verwarmd in zuurstofarme ruimtes. Hier komen geen chemische middelen aan te pas waardoor het een milieuvriendelijk proces is. Dit proces met alleen stoom en hitte resulteert in een verhoogde stabiliteit en duurzaamheid, de verlenging van de levensduur van het hout.

Is er verschil tussen vuren en grenen?

Het vuren en grenen zijn optisch bijna hetzelfde en qua duurzaamheid hebben beide houtsoorten dezelfde eigenschappen. Het grootste verschil tussen beide is dat noesten. Het grootste verschil met vurenhout is dat grenen iets donkerder is en vuren wat minder grote noesten bevat. Grenenhout heeft meer vlindervormige noesten, terwijl vuren meer ronde noestjes heeft. De verschillen zijn soms niet te zien. Onderstaand is rechts het grenenhout te zien en links het vurenhout. 

Meer informatie

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over het duurzame thermogrenen? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...