Deur afhangen, hoe doe ik dat?

Bekijk onze tuindeuren

Deur afhangen, hoe doe ik dat?

Gaat u een deur afhangen, verstellen of wilt u een bovenligger plaatsen? Van Dorp Hout legt uit waar u op moet letten wat u vooral wel én niet moet doen. We geven u verschillende handige tips en tricks. Zo kunt u onbezorgd aan uw klus beginnen en weet u zeker dat het eindresultaat er mag zijn. We vertellen welke producten u het beste kunt gebruiken (bijv. klosjes of speedboor heavy duty) en welke soorten hout we bij Van Dorp Hout aanbieden.

Deur afhangen: tips en tricks

Gebruik klosjes. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik klosjes. Bij het ophangen van een deur is hoogte erg belangrijk. Zet de deur niet op de grond om hem vervolgens vast te maken, want dan kan de deur logischerwijs niet meer open. Zet de deur op de klosjes, bepaal de juiste hoogte en zet hem dan pas vast. Vervolgens kunt u de klosjes eronder vandaan halen en de deur eenvoudig open en dicht doen. Dus, gaat u een deur afhangen? Denk aan de klosjes!

To do and to not to do: verstellen en bovenliggers

Wilt u naast uw deur afhangen ook een bovenligger plaatsen? Plaats deze dan niet op 1.80 meter, maar op minimaal 2 meter. Zo kunnen ook lange mensen door de deur heen zonder hun hoofd te stoten. Voordat de deur geplaatst wordt, worden eerst de palen in de grond geslagen. Gebruik hiervoor palen van minimaal 3 meter in plaats van de veelgebruikte 2.75 meter. Plaats de palen voor een derde in de grond, zorg dat ze goed waterpas staan en hoog genoeg zijn om de bovenligger te plaatsen zonder dat lange mensen hun hoofd kunnen stoten. We adviseren, indien mogelijk, om de paal waar de deur aan hangt vast te maken aan de muur. Zo verkleint u de kans op het verzakken van de deur.

Gaat u uw deur verstellen? Doe dat dan met het ophangbeslag van Van Dorp Hout. Daarmee verkleint u de kans op foutjes. Vraag ons gerust om advies bij twijfel.

Buitendeuren van Van Dorp Hout

Al onze buitendeuren worden in onze eigen werkplaats geproduceerd. Wij voorzien alle deuren van een verstelbaar, stalen frame. Door dit frame kunnen de deuren niet in de breedte krimpen of uitzetten. Zowel in de zomer als in de winter gaat de deur dus even makkelijk open als dicht. De deuren zijn standaard compleet met duimen, slot en aanslaglat.

We hebben zachthouten en hardhouten buitendeuren van onder andere Bangkirai, Grenen, Kastanje, Keruing, Lariks/Douglas en Vurenhout. Deur op maat bestellen? Geen probleem. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel in Zoetermeer.

Eigenschappen van hardhout en zachthout

Er zijn diverse soorten hardhout en zachthout in omloop. Van Dorp Hout biedt onder andere Bangkirai, Angelim Vermelho, Azobé, Garapa en Keruing qua hardhout aan. Hoewel Accoya® een zachte houtsoort is, kent deze houtsoort dezelfde eigenschappen als hardhout. De levensduur varieert per houtsoort en toepassing, maar voor hardhout valt die globaal tussen de 20 en 50 jaar. Qua zachte houtsoorten hebben we Accoya®, Vuren, Western Red Cedar, Lariks/Douglas en Grenen. Deze houtsoorten hebben verschillende eigenschappen die de levensduur bepalen. Weten welk type hout het beste bij uw klus past? Vraag vrijblijvend advies!

Producten voor een deur afhangen

Bij Van Dorp Hout adviseren we het gebruik van klosjes om de hoogte van uw deur goed af te kunnen stellen. Daarnaast hebben we handig ophangbeslag en diverse deurkruksets. Bekijk ons assortiment voor de juiste producten. Ook het gebruik van de speedboor heavy duty met OPTI bitset 31-delig bevelen we aan voor het gemakkelijk maken van uw klus. Wilt u meer informatie over een deur afhangen, hulp bij het uitzoeken van de juiste producten of heeft u een andere vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...