Viking® ply boeidelen (Okoume)

Referentie: 882020-VIKINGPLYBOEIDEEL200

Viking® ply boeidelen zijn okoumé platen, aan beide zijden voorzien van een grijze, schilderbare melaminefilm. Daardoor hebben de boeidelen een extra lange levensduur. Gronden is niet meer nodig, de achterzijde hoeft niet afgewerkt te worden. Handzaam door het lichte gewicht, en gemakkelijk met alle gereedschappen te bewerken.

Selecteer producttype

Voor- en nadelen

 • Is al gegrond; alleen aflakken is voldoende
 • Geschikt als boeideel voor huizen, schuren, tuinkamers en overkappingen

Productdetails

Behandeling Gegrond
Kleur Wit
Toepassing plaatmateriaal Platen met buitentoepassing

Selecteer afmetingen

Selecteer de gewenste afmeting
Prijs p/s incl. btw.
Voorraad
Aantal
Viking ply boeideel 18 mm 2500x400 mm
Prijs: € 84,91
Voorraad: 0
Viking ply boeideel 18 mm 3100x200 mm
Prijs: € 52,64
Voorraad: 0

Gratis verzenden vanaf 1.000,- euro

Productomschrijving

Viking® ply boeidelen zijn okoumé platen, aan beide zijden voorzien van een grijze, schilderbare melaminefilm. Daardoor hebben de boeidelen een extra lange levensduur. Gronden is niet meer nodig, de achterzijde hoeft niet afgewerkt te worden. Handzaam door het lichte gewicht, en gemakkelijk met alle gereedschappen te bewerken.

VENTILATIE EN DILATATIE

 • Zorg voor ventilatie! Ook een boeideel moet kunnen werken. Maak een regelwerk achter het boeideel zodat minimaal 10 mm ruimte ontstaat voor ventilatie.
 • Breng regelwerk verticaal aan. Gebruik wanneer dit niet kan een dubbel regelwerk van verticaal achterhout met daarop horizontaal regelwerk. Gebruik bij houten regelwerk hout met duurzaamheidsklasse 1 of 2, of anders verduurzaamd hout.
 • Zorg voor voldoende ventilatie aan boven én onderzijde van het geveldeel.
 • Zorg altijd voor een tussenruimte tussen de boeidelen van 10 mm. Dit geldt ook voor de aansluiting met andere bouwdelen. Door deze dilatatie kunnen de randen eenvoudig worden onderhouden en hebben de platen ruimte om iets te werken.
 • Boeidelen niet in verstek verbinden. Correcte hoekoplossingen zijn die, waarbij de boeidelen over elkaar worden heen gezet, met een tussenruimte van 10 mm.

RANDAFWERKING VÓÓR MONTAGE

 • Viking® ply boeideel heeft al afgeronde kanten en afgeschuinde onderzijde. Indien hierin gezaagd is de (gezaagde) randen afronden (r=3) voor een betere verfhechting. De onderzijde afschuinen, hierdoor wordt vocht weggevoerd naar de buitenkant en krijgt het geen kans in de verbinding te kruipen.
 • De randen moeten gesloten zijn (geen gaps) voordat de panelen worden gemonteerd.
 • Vul eventuele gaatjes (‘gaps’) in de randen met een niet-krimpend, overschilderbaar en voor de toepassing geschikt vulmiddel.
 • Verwijder schuurstof en werk de randen af met een speciaal hiervoor ontwikkeld product. Breng dit op volgens voorschrift van de fabrikant. Om voldoende laagdikte (minimaal 100μ) te verkrijgen heeft het gebruik van een kwast hierbij de voorkeur.

AFWERKING BUITEN

 • Viking® ply boeideel heeft een 200 grams dikke paintfilm, gronden is niet persé nodig. U kunt daarom volstaan met minder verf.
 • Werk schroefgaten altijd onmiddellijk af met een niet-krimpend, overschilderbaar en voor de toepassing geschikt vulmiddel.
 • Rondom de randen goed afwerken: schuren, ontvetten, daarna schilderen.
 • Voor de afwerking van KOMO-gecertificeerde toepassingen gelden de richtlijnen in de SKH publicaties 07-01 en 04-01.
 • Laat uw verfleverancier u adviseren over de keuze van het juiste verfsysteem en de verwerking hiervan.

GARANTIE

Bij juiste toepassing, verwerking en onderhoud geldt een uitgebreide garantie van 10 jaar tegen delamina- tie van Viking® ply boeideel. De garantie en garantie- bepalingen zijn uitgeschreven in het garantiecertificaat dat te downloaden is van www.vikinggevel.nl.

"Wij hebben schuttingdelen besteld bij Van Dorp Hout. Deze zijn prima van kwaliteit en keurig op tijd geleverd. Ik heb een aantal malen telefonisch contact gehad, en er werd altijd snel opgenomen en klantgericht te woord gestaan. De medewerkers hebben kennis van zaken en denken mee in oplossingen. Absoluut een topper, dit bedrijf!"
Hans Sommer - Particuliere klant
"Prettig om zaken mee te doen. Snelle afhandeling van bestellingen, deskundig personeel en goede kwaliteit van producten. Tevens is er voldoende kennis aanwezig om specifieke oplossingen aan te dragen voor uitdagingen in de tuin."
Richard Knoop - Fika Hoveniers
"De samenwerking met Van Dorp Hout loopt naar volle tevredenheid. Je kan met alle vragen bij ze terecht, ook bij ingewikkelde projecten denken ze met je mee. De materialen worden altijd op tijd geleverd."
Richard Neeleman - Hoveniersbedrijf Neeleman
'Van Dorp Hout denkt in oplossingen. Als het niet linksom kan, gaan ze kijken of het rechtsom kan. Die nuchterheid komt terug in serieus advies. Nee is ook een antwoord. Ze onderbouwen dat dan en komen altijd met een werkend alternatief.'
Henk Zandee - Allure Tuinen

Ontvang ons laatste nieuws en aanbiedingen

U kunt op elk gewenst moment weer uitschrijven. Hiervoor kunt u de contactgegevens gebruiken uit de algemene voorwaarden.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag. Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

                  Vraag naar onze FSC® of PEFC gecertificeerde producten.
© 2023 Van Dorp Hout - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Copyright & Disclaimer - Disclaimer
Webdesign: G2O - Realisatie T100