Rabatdelen bevestigen

Bekijk onze rabatdelen

Rabatdelen bevestigen? Ga direct aan de slag met ons handige stappenplan

Wil je rabatdelen bevestigen - maar dan wel aan de hand van een goed stappenplan? Zoek niet verder! Bij Van Dorp Hout ben je aan het juiste adres. Zowel voor het krijgen van vrijblijvend advies en hulp bij het formuleren van een gedegen stappenplan als het aanschaffen van hoge kwaliteit materialen zit je bij ons goed.

We leggen je graag uit hoe je het beste kunt monteren, zelf een schutting van rabatdelen kunt maken en meer! Nieuwsgierig geworden? Lees verder en ontdek het zelf. Of neem direct vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder!

Ondergrond, materiaal en meer

Bij rabatdelen bevestigen is het juiste materiaal erg belangrijk. De planken zijn dan natuurlijk het eerste onderdeel waar je aan denkt! We hebben verschillende soorten Zweeds Rabat (van Douglas hout) op voorraad die voor de stoere uitstraling in jouw tuin zullen zorgen. We raden aan om voor het materiaal van de bevestigingsmiddelen (zoals schroeven, e.d.) voor RVS te kiezen. Dit roest niet, waarmee je vlekken op het hout voorkomt.

Zodra je de juiste materialen geselecteerd hebt - eventueel met behulp van een specialist - is de ondergrond de volgende stap. Een stevige ondergrond is namelijk erg belangrijk! Douglas houten regels op een bestaande muur (of nieuwe schuttingpalen) zijn voldoende. De dikte van de regels is afhankelijk van de planken die je gebruikt.

Rabatdelen bevestigen: stap voor stap

Ga je aan de slag met rabatdelen bevestigen? Dan begin je altijd met de onderste plank. Schroef eerst de betonband aan de houten palen. Hierop rusten als het ware de rabatdelen. Wil je de zogenaamde ‘blinde bevestiging’? Schroef dan de planken vast op het bovenste, smallere gedeelte van de plank. Bij het bevestigen van de volgende rabatdelen zal dan de rand van de planken steeds over de schroef heen vallen en is deze niet meer te zien.

Wie liever kiest voor een iéts stevigere aanpak, kan het beste de schroeven in het dikkere gedeelte van de plank schroeven. Met onze speciale gevelschroeven hoeft dit voor het uiterlijk van de schutting geen enkel probleem te zijn. De schroefkop verzinkt namelijk in het hout zonder dat dit gaat scheuren of barsten. In ons assortiment kun je de schroeven in verschillende kleuren en materialen (zoals RVS of metaal) vinden, zodat je zeker weet dat ze na de rabatdelen bevestigen, niet meer zichtbaar zijn.

Zelf een schutting van rabatdelen maken

Rabatdelen bevestigen kun je beter niet alleen maar met z’n tweeën doen. Een extra paar handen is altijd handig! Tenzij je betonpoeren gebruikt, komt een schutting altijd op de grond te staan. Het is in verband met vocht (en daarmee kans op rotten) belangrijk dat je dus als onderconstructie dan betonband gebruikt. Zo voorkom je dat het grond direct in contact staat met de grond. Op deze manier kan er ook geen vocht in trekken!

Zweeds Rabat bevestigen doe je op palen, maar de manier waarop loopt uiteen. Zo kan je rabatdelen bevestigen over de lengte waarbij de palen onzichtbaar zijn. Of over breedte met de palen zichtbaar tussen de planken. Smaak is daarin de enige bron die je kunt raadplegen.

Zweeds Rabat bevestig je op houten palen, maar als tussenpalen kun je ook kiezen voor betonpalen. Voor de palen waar je de planken aan vastschroeft, raden wij een tussenruimte van max. 200 cm aan. Een dergelijke lange tussenruimte moet je dan wel voorzien van extra regelwerk om de planken goed op hun plaats te houden.

Vrijblijvend advies nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Of wil je je ideeën eens graag bespreken met een vakman? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten denken graag met je mee voor het vinden van een passende oplossing. Bel direct naar 079 351 2578 of vul het contactformulier in. Ben je er al helemaal uit hoe je het aan gaat pakken? Mooi! Dan heb je waarschijnlijk alleen nog materialen nodig. In dat geval verwijzen we je graag door naar onze webshop. Bestel direct online al jouw benodigdheden!

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...