Ronde houten palen van diverse houtsoorten

Direct online bestellen

Bent u op zoek naar ronde houten palen? U hoeft niet verder te zoeken. Bij Van Dorp Hout bent u aan het juiste adres. We hebben diverse houten palen in ons assortiment bestaande uit verschillende soorten en maten hout. U heeft de keuze uit onder andere cilindrische palen, geschilde palen en palen van Kastanje hout. Uiteraard kunt u ook palen op maat laten maken van het gewenste houtsoort. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Lees dan gauw verder en ontdek ons assortiment. Of neem direct contact op met een van onze specialisten. We helpen u graag verder bij het vinden van een passende oplossing.

Ronde houten palen van diverse houtsoorten

Weet u nog niet wat voor ronde houten palen u wilt, of naar welke houtsoort uw voorkeur uitgaat? Geen probleem, we helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing. We hebben diverse houtsoorten voor u op een rij gezet, zodat u een kleine indruk krijgt van de mogelijkheden bij Van Dorp Hout. Zit er een houtsoort tussen die u aanspreekt? Zo niet, laat het ons weten. We denken graag met u mee voor een oplossing op maat.

Kastanje boompaal

Prefereert u een duurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse 2) en wilt u graag hout met een natuurlijke uitstraling? Dan is de kastanje boompaal wellicht waar u naar zoekt. Kastanje heeft vaak een rechte draad en een matig fijne tot grove nerf. Het Kastanje hout is erg goed bestand tegen vocht en is fijn vezelig. U zou het hout kunnen vergelijken met eikenhout, maar het is net wat lichter van gewicht. Ook is het makkelijker bewerkbaar.

Robinia paal

Ook de Robinia paal is erg duurzaam. Deze hardhoutsoort behoort tot de meest duurzame van Europa (duurzaamheidsklasse 1-2). Ook deze palen hebben een erg natuurlijke uitstraling door de kromme, ronde vormen. Deze splintervrije, geschuurde palen zorgen voor een zeer kleine tot geen kans op splinters. Daarom zijn deze palen uiterst geschikt voor speeltoestellen of andere attributen waarbij splinters onwenselijk zijn.

Gefreesde paal

Naast de ronde houten palen met een natuurlijke uitstraling, hebben we ook palen die cilindrisch gefreesd en geïmpregneerd zijn. Deze palen zijn dus relatief recht en hebben een glad oppervlak. Deze palen zijn geïmpregneerd voor een levensduur van circa 5 jaar en zijn gekruind en gepunt. Deze palen zijn ook halfrond verkrijgbaar.

Ook zijn er ronde palen van naaldhout, van zowel gefreesd als onbehandeld hout. Deze palen hebben een levensduur van 3 tot 5 jaar en zijn uiterst geschikt als boompaal. Echter, deze palen zijn niet geschikt voor de langetermijn.

Bekijk het online assortiment

De prijzen van de ronde houten palen hangen af van verschillende factoren zoals de bewerking, houtsoort en de hoeveelheid. Wilt u meer weten over de prijzen van een specifieke houten paal? Bekijk hier meer informatie. Of neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Vrijblijvend advies van onze specialisten

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren.Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over ronde houten palen? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

 

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...