Zelf een prachtig schapenhek met stevige palen om je tuin, erf of weiland plaatsen

Bekijk ons assortiment

Een mooi kastanje schapenhek zal prachtig staan als omheining van je tuin, erf of weiland. Het geeft een natuurlijke uitstraling en landelijke sfeer. Maar hoe moet je zo’n schapenhek precies plaatsen? Wij vertellen jou wat je nodig hebt, welke palen geschikt zijn en hoe je het schapenhek moet plaatsen. Ontdek hoe het werkt en profiteer van onze uitgebreide service. Voor je het weet staat er een prachtig schapenhek om je tuin of dierenweide!

Wat heb je nodig?

Wij vertellen jou precies welke onderdelen je nodig hebt voor het plaatsen van een kastanje schapenhek. Als eerste heb je stevige kastanjehouten palen nodig. Voor het monteren van het hek heb je ook nog draadkrammen, een grondboor, uitzettouw, een draadkniptang, houten hamer en schop nodig. Zorg ervoor dat de grond waar je het hek op gaat plaatsen geen wortels van bomen of struiken meer bevat. Dan kun je de palen stevig in de grond plaatsen.

De palen die je gaat gebruiken om het kastanje schapenhek tegenaan te monteren moeten altijd 1,5 keer de hoogte van het schapenhek zijn. Wanneer je schapenhek 100 cm hoog is moet je palen van 150 cm aanschaffen om er zeker van te zijn dat ze diep genoeg de grond in gaan. Dan kun je een stevig hekwerk te creëren. Zodra je alle benodigdheden bij de hand hebt kan het plaatsen van de palen en het schapenhek beginnen.

De basis: stevige palen zetten

Stevige palen vormen de basis voor je schapenhek. Begin als eerste met het plaatsen van de eindpaal en eventuele hoekpalen. Maak met een grondboor gaten voor de palen. Wanneer je veel palen moet plaatsen kun je eventueel een motorische grondboor huren bij een bouwmarkt. Na het uitzetten van de eindpaal en hoekpalen kun je met het uitzettouw een lijn spannen waarlangs je het schapenhek gaat plaatsen. Markeer de plaatsen waar je de andere palen gaat zetten. Wanneer je dezelfde afstand tussen de palen aanhoudt krijg je het mooiste resultaat. Ga bijvoorbeeld voor 1 meter tussen de palen. Wanneer de palen in de grond staan kun je ze met de houten hamer verder de grond in slaan en aandrukken.

Het schapenhek plaatsen

Nu het plaatsen van de palen achter de rug is wordt het tijd om het schapenhek te monteren. Plaats het schapenhek strak tegen de palen aan en maak het met draadkrammen vast aan de palen. Plaats de krammen over de ijzerdraden van het hek en sla ze in de palen. Een andere mogelijkheid is het vastschroeven van het schapenhek aan de palen. Schroef RVS schroeven onder het ijzerdraad in de paal of schroef het hek vast aan de paal.

Wanneer je een erg lang schapenhek gaat plaatsen kan het nodig zijn om 2 of meerdere rollen aan elkaar te bevestigen. Dit kun je doen door het ijzerdraad aan het einde van de rol los te knippen met een tang. Haal het laatste latje eruit en bevestig de ijzerdraden aan het eerste latje van de volgende rol. Je ziet op deze manier bijna geen overgang en creëert een stevige verbinding. Voeg ten slotte eventueel nog een kastanjehouten poort toe. Het resultaat is een prachtige landelijke omheining!

Profiteer van onze service

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog wat extra tips nodig over het plaatsen van de palen en het schapenhek? Neem dan gerust contact op met onze professionals voor persoonlijk advies. Wij geven jou alle informatie die je nodig hebt om verder te kunnen met je klus. Laat je het toch liever aan iemand anders over? Bekijk dan onze lijst met geschikte hoveniers.

Zodra jij de palen, het schapenhek en andere onderdelen in onze webshop besteld kun je kiezen voor afhalen of bezorgen. Afhalen is mogelijk op onze locatie in Zoetermeer. Wanneer je voor bezorgen kiest komen wij de producten graag op locatie afleveren met ons eigen vervoer. In dat geval nemen wij na je bestelling contact op om een aflevermoment af te spreken. Wij zorgen ervoor dat jij snel aan de slag kunt met het plaatsen van je schapenhek.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...