Schuttingpalen plaatsen? Zo doe je het juist!

Bekijk ons assortiment

Schuttingpalen plaatsen is gelukkig geen rocket science. Maar, besluit je lukraak de palen in de grond te stampen, dan is de kans aanwezig dat de palen al snel scheef staan, omvallen of wegrotten. In dit artikel hebben we wat belangrijke tips voor het duurzaam plaatsen van schuttingpalen op een rijtje gezet.

Bij Van Dorp Hout voeren wij een uitgebreid assortiment hout en toebehoren. Wij zijn gespecialiseerd als houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Zo bieden wij ook houten palen aan van zacht- en hardhout. Benieuwd? Bekijk hier ons hout assortiment

Tips & tricks voor het plaatsen van schuttingpalen

  1. Span een lijntje naast de plek waar de schutting moet komen te staan. Zo komen de palen in een rechte lijn te staan. Bepaal de tussenruimte (lengte van de schuttingdelen +15mm) en graaf vervolgens de gaten waarin de palen komen te staan, gebruik hiervoor een palenboor
  2. Plaats de palen 1/3 in de grond, en 2/3 boven de grond. Neem een waterpas, zorg dat de paal recht staat en vul de ruimte om de paal stevig aan met grond. 

Tips & tricks voor het verduurzamen van schuttingpalen

  1. Zachthouten schuttingpalen plaatsen. In het geval dat u zacht houten palen gaat gebruiken is het verstandig om ⅓ + 10cm van het onderste deel te bewerken met verf. Dit doen we om de levensduur van de paal te verlengen, onbehandeld gaat het hout door het vocht snel rotten. 
  2. Hardhouten schuttingpalen plaatsen. In het geval van hardhouten palen kunt u zelf de afweging maken om het deel dat in aanraking komt met de grond te behandelen met verf. Maar aangezien we in een vochtig land wonen is het wel aan te raden. 
  3. Gebruik een paalbeschermer voor het bescherming van de meest kwetsbare plek, namelijk de overgang van de paal onder de grond naar boven de grond. 
  4. Het gebruik van betonpoeren is de beste manier op de duurzaamheid van de palen te garanderen. Dit doordat het hout niet meer direct in aanraking komt met een vochtig blijvende ondergrond. 

Schuttingpalen bestellen 

Bij Van Dorp Hout vind u een ruim aanbod schuttingpalen. Online voeren wij een divers assortiment houtsoorten en bieden deze aan als palen, planken, schuttingdelen en meer. Ontdek ons hout assortiment, kies uit een reeks houtsoorten en rond uw toekomstige project af met Van Dorp Hout. Heb je nog vragen over hoe je jouw schuttingpalen kunt plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...