Vlonderplanken van Bankirai

Direct online bestellen

Wilt u vlonderplanken van Bankirai bestellen? Dan bent u bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. Het hout is zeer veelzijdig en heeft een extra lange levensduur. Bangkirai staat bekend om zijn goede mechanische eigenschappen, hoge duurzaamheid en is van nature goed bestand tegen schimmels. De toepassing van het tropisch hard hout ligt vaak buiten, waaronder in zware constructies. Maar ook als vlonderplanken, schuttingen, pergola’s en andere toepassingen in uw tuin is Bangkirai hout een goede keuze. Meer weten? Lees verder of neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Vlonderplanken van Bankirai en meer toepassingen

Vlonderplanken van Bankirai zijn uitstekend te gebruiken in de Nederlandse tuin, omdat het tropische hardhout goed bestand is tegen onder andere water. Bangkirai is eigenlijk niets meer dan een verzamelnaam voor verschillende houtsoorten. Een andere naam voor het hout is ook wel Balau of Selangan Batu. Het hardhout groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië en wordt vaak gebruikt om er planken van te maken. Maar ook schuttingplanken, tuinschermen of een toepassing in een zware constructie is geen uitzondering door de hoge sterkte van het hout.

Bij Van Dorp Hout leveren we Bangkirai standaard als plank, balk of geschaafde vlonder. Neem voor een toepassing op maat vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Fijne, gelijkmatige structuur en sterke kruisdraad

Bangkirai hout heeft een fijne, gelijkmatige structuur en een een sterke kruisdraad. Hierdoor heeft het hout weinig afwijkingen, zoals kwasten en noesten. En we noemden het al eerder: Bangkirai is goed bestand tegen schimmels, aantastingen door insecten en chemicaliën. Al met al is het de ideale houtsoort om voor buitentoepassingen, zoals vlonderplanken, te gebruiken.

De geel- tot grijsbruine kleur van Bangkirai hout is populair bij veel gebruikers. Het hout zal door weersomstandigheden al snel vergrijzen, maar ook dit doet de uitstraling van het hout niet af. Echter, om het natuurlijke karakter en kleur van het hout te behouden kunt u eventueel Bangkirai olie gebruiken. Dit voorkomt vergrijzing en beschermt bovendien het hout.

Vlonderplanken van Bankirai bewerken

Vlonderplanken van Bankirai zijn zeer geschikt voor een toepassing in de tuin. Het hout heeft sierlijke V-groeven en is onbehandeld. Dankzij het duurzame karakter van Bangkirai is behandeling en afwerking in principe niet nodig. Bankirai wordt dan ook niet gekozen vanwege de afwerkmogelijkheden. De planken hebben een gladde zijde en een zijde met groeven en kunnen tweezijdig gebruikt worden. De vlonderplanken van Bankirai zijn gemaakt van loofbomen en daardoor goed bewerkbaar. We raden aan om bevestigingsmiddelen altijd voor te boren en alleen hardmetalen snijgereedschappen te gebruiken.

Van Dorp Hout is uw houtspecialist

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. We zijn sterk in advies en maatwerk en kunnen snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Wilt u meer weten over vlonderplanken van Bankirai of heeft u een vraag over onze producten of over Van Dorp Hout? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder bij het vinden van een passende oplossing.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...