Vlonders bouwen, hoe werkt dat precies?

Bekijk ons assortiment

Wil jij jouw tuin nog mooier maken? Dan is een houten terras de perfecte oplossing. Een vlonder is een mooie plek om te ontspannen en te genieten. Daarnaast kan het ook nog eens de waarde van je huis verhogen. Klinkt goed, toch? Ontdek alles over het bouwen van vlonders, welke materialen wij aanraden en hoe je de vlonder goed kunt onderhouden. Na het lezen van ons artikel kun jij direct aan de slag! Kun je écht niet wachten? Bekijk dan meteen ons ruime assortiment.

Kies het juiste materiaal

Bij het bouwen van vlonders heb je natuurlijk de juiste materialen en gereedschappen nodig. Denk bijvoorbeeld aan vlonderplanken, balken, betonmix, schroeven, boor, zaag, waterpas, hamer, meetlint en schep. Bij Van Dorp Hout kun je terecht voor de allerbeste materialen als het gaat om vlonders. Bestel de producten die je nodig hebt online en ga snel aan de slag met het bouwen van jouw vlonder!

Maak een goed plan

Een prachtige vlonder ontstaat niet vanzelf, daar is een goed plan voor nodig. Denk van tevoren na over het bouwproces. Bepaal de positie van de vlonder, maak een schets van het ontwerp en schrijf de afmetingen op. Houd rekening met de zonnestand, de privacy en het uitzicht vanaf je vlonder. Voordat het bouwen van vlonders kan beginnen, moet de ondergrond voorbereid worden. Verwijder gras, planten en wortels op de plek waar het terras moet komen. Graaf vervolgens een gat van 15 cm diep en bedek dit met een laag zand. Op deze manier ben je goed voorbereid en kan de bouw beginnen.

Alles over het bouwen van vlonders

Het bouwen van vlonders begint altijd met het frame. Maak eerst een frame dat de omtrek van het terras volgt. Vervolgens plaats je balken in het frame, op gelijke afstand van elkaar. Met een waterpas kun je de balken kaarsrecht leggen. Nu het frame in orde is, wordt het tijd om de vlonderplanken te gaan plaatsen. Begin bij de buitenrand en werk naar binnen toe. Bevestig de vlonderplanken aan het frame, bijvoorbeeld met schroeven. Kijk goed of de vlonderplanken op gelijke afstand van elkaar liggen. Dan ben je zeker van een mooi eindresultaat.

Je vlonder afwerken en onderhouden

Het terras is bijna af! Bij het bouwen van vlonders is de afwerking erg belangrijk. Gebruik hiervoor olie, verf of beits. Dit beschermt het hout tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur van je vlonder. Om ervoor te zorgen dat de vlonder in goede staat blijft is het belangrijk om het terras goed te onderhouden. Verwijder vuil en bladeren regelmatig van de vlonder. Gebruik een milde zeep en water om het terras schoon te maken. Vermijd de hogedrukreiniger, deze kan het hout beschadigen. Zie je beschadigingen of losse planken? Repareer dit zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Zo kun je lang blijven genieten van je prachtige vlonder!

Bestel eenvoudig online bij Van Dorp Hout

Na het lezen van dit artikel is het bouwen van vlonders een eitje. Kun jij niet wachten om aan de slag te gaan? Bekijk dan eens de webshop van Van Dorp Hout. In ons ruime assortiment vind je alles wat je nodig hebt om vlonders te bouwen. Zowel benodigdheden als balken en planken. Bestel bijvoorbeeld mooie vlonderplanken van accoya, bangkirai, vuren, lariks/douglas of ipe hout. Kies voor gladde of geprofileerde planken om de vlonder helemaal naar jouw smaak te maken. Wanneer je een bestelling geplaatst hebt, kun je de producten afhalen in Zoetermeer. Je kunt ook kiezen voor bezorging, dan leveren wij je bestelling op locatie af met ons eigen vervoer. Heb je nog vragen of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen jou graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...