Vurenhout beitsen? Zo doe je dat!

Bekijk ons assortiment

Schuttingpalen plaatsen is gelukkig geen rocket science. Maar, besluit je lukraak de palen in de grond te stampen, dan is de kans aanwezig dat de palen al snel scheef staan, omvallen of wegrotten. In dit artikel hebben we wat belangrijke tips voor het duurzaam plaatsen van schuttingpalen op een rijtje gezet.

Bij Van Dorp Hout voeren wij een uitgebreid assortiment hout en toebehoren. Wij zijn gespecialiseerd als houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Zo bieden wij ook houten palen aan van zacht- en hardhout. Benieuwd? Bekijk hier ons hout assortiment

Vurenhout beitsen

Wanneer u vurenhout wilt beschermen tegen verkleuren of beschadigen kunt u er het beste voor kiezen om vurenhout te beitsen. Het beitsen van het hout is noodzakelijk wanneer u het in de buitenlucht wilt zetten. Als u het hout niet behandeld zal het snel verkleuren en kan er houtrot ontstaan.

Kies daarom voor een goede beits om uw vurenhout mee te behandelen. Bij Van Dorp Hout vindt u alles wat u nodig heeft voor het behandelen van uw hout. Bekijk al onze beitsen of lees verder en ontdek hoe u het vurenhout het beste kunt beitsen. Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Hoe vurenhout beitsen?

Als vurenhout buiten wordt gebruikt is het erg belangrijk om het hout eerst te beitsen. Daarmee beschermt u het hout tegen vocht en houtrot. De beste manier om vurenhout te beschermen is door een laag beits aan te brengen. Om het vurenhout optimaal te beschermen kunt u er voor kiezen om het hout eerst te impregneren. Er zijn verschillende impregneermiddelen te koop die u met een kwast op het vurenhout kunt aanbrengen. Het meeste hout wat u bij ons kunt kopen is vooraf al geïmpregneerd.

Zorg er voor dat het hout wat u wilt beitsen goed schoon is. Als het hout droog is kunt u het eerst even schuren en breng daarna gelijk de laag beits op het hout aan. Het aanbrengen van de beits kunt u met verschillende soorten kwasten doen. Breng op onbehandeld hout twee lagen aan en op behandeld hout 2 lagen. Verf met de nerf mee.

Welke soort beits gebruiken? 

Er zijn heel veel verschillende soorten beits die u kunt gebruiken voor het beitsen van vurenhout. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor transparante beits maar ook voor een donkerdere beits, zodat het hout donkerder wordt. Daarnaast heeft u de keuze uit een solventgedragen beits of een watergedragen beits. Beide typen hebben zo hun voor- en nadelen. Watergedragen beits zal sneller drogen, waardoor correcties achteraf niet meer mogelijk zijn. De meest verkochte beitsen voor vurenhout binnen ons aanbod zijn de Houtdecor Transparant en Houtdecor Dekkend.

Meer weten over vurenhout beitsen?

Wilt u meer weten over het beitsen van vurenhout of heeft u een specifieke vraag? We delen graag onze jarenlange expertise met u en geven u advies over de mogelijkheden. Bent u op zoek naar producten voor een speciale houtsoort? Dan leggen we u graag uit welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe deze op een juiste manier toegepast kunnen worden. Zo weet u precies hoe u daar het best mee aan de slag kunt gaan. Neem vrijblijvend contact met ons op of bestel direct online uw producten in de webshop. We helpen je graag.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...