Zweeds rabat montage

Zweeds rabat montage

Bekijk ons assortiment

Zweeds rabat is prachtig om als houten gevelbekleding of schutting te gebruiken. Het is in feite een vorm van potdekselen. Wij vertellen jou alles over Zweeds rabat en hoe je het kunt gebruiken. Ook lees je precies hoe de montage van Zweeds rabat werkt. Voor je het weet heeft jouw huis of tuin de authentieke Zweedse uitstraling waar je naar op zoek bent. Lees snel verder.

Zweeds rabat

Met Zweeds rabat bedoelen we de speciale houten planken die aan de onderkant een groef en aan de bovenkant een geschulpte rand hebben. Bij het monteren valt de geschulpte rand in de groef. Hierdoor krijg je een perfect aansluitend potdekselprofiel. Bij potdekselen werk je normaal gezien met gewone houten planken. Zweeds rabat geeft net een andere uitstraling. Bovendien is de montage van Zweeds rabat makkelijker dankzij de in elkaar schuivende planken. Zweeds rabat wordt veel gebruikt voor gevelbekleding en schuttingen. Benieuwd hoe de montage werkt? Wij leggen jou alles uit.

De montage van Zweeds rabat op je gevel

Voordat je begint met de montage is het belangrijk dat de rabatdelen in een droge, stofvrije en goed geventileerde ruimte worden opgeslagen. Direct zonlicht en vocht kunnen beter vermeden worden. Wanneer de montage van het Zweeds rabat begint blijft ventilatie belangrijk. Achter het hout hoor je 28mm ruimte te houden. Aan de boven en onderkant hoort ook 25mm open te blijven. Dat zorgt voor voldoende luchtcirculatie.

Voor het regelwerk geldt er een minimale afmeting van 28 x 45mm. De afstand tussen de regels is 40 tot 60 cm. Op de zonnige kant van de gevels is de regelafstand maximaal 40 cm. Voor het bevestigen van de rabatdelen zijn bol/lenskop schroeven of ringnagels ideaal. De lengte van de schroeven hoort 2,5 keer de dikte van het rabatdeel te zijn.

De montage van het Zweeds rabat hout begint 20 cm boven de grond. Tussen de planken houd je 3mm ruimte vanwege de werking van het hout. Per steunpunt bevestig je de planken met een schroef of ringnagel 30mm uit de onderzijde. Op de kopse kant houd je 50mm afstand van de kant om de kans op scheuren te verkleinen. Maak op deze manier de gevelbekleding af om zeker te zijn van een prachtig resultaat.

De montage van Zweeds rabat als schutting

Wanneer je Zweeds rabat wil gebruiken voor je schutting heb je veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld hardhouten of betonnen palen gebruiken tussen de schuttingdelen. Daarnaast is het ook mogelijk om de palen zo te verwerken dat ze onzichtbaar zijn. Ook verticale rabatdelen zijn een optie. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wil! In alle gevallen is er regelwerk nodig om de planken op de bevestigen. Zolang het regelwerk goed is zal de montage van Zweeds rabat gemakkelijk zijn. Het is aan te raden om een betonband van 20 cm te gebruiken onderaan je schutting. Bovenop de schutting kun je een deklat plaatsen. Dit zorgt voor een mooie afwerking en beschermt je hout tegen vocht. Voor je het weet kun jij genieten van een tuin met een prachtige Zweedse uitstraling.

Van Dorp Hout

Wij zijn de gespecialiseerde houtleverancier waar jij naar op zoek bent. Zowel particulieren, hoveniers als grond- weg- en waterbouwbedrijven kunnen bij ons terecht. Ons assortiment is ruim en bestaat uit hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen. Het is onze missie om duurzame oplossingen in hout aan te bieden met respect voor mens en natuur. Maatwerk en persoonlijk advies zijn onze sterke punten.

Al onze producten kunnen eenvoudig online besteld worden in de webshop. Vervolgens kun je de bestelling ophalen op onze locatie in Zoetermeer. Bezorging via PostNL is ook mogelijk. Wanneer het om een grote bestelling gaat leveren wij de producten met ons eigen vervoer af op locatie. In dat geval nemen wij na jouw bestelling contact op om een bezorgmoment af te spreken.

Heb jij nog vragen of wil je graag persoonlijk advies over de montage van Zweeds rabat? Neem gerust contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...