Zweeds rabat plaatsen

Bekijk ons assortiment

Wil jij Zweeds rabat gaan plaatsen als schutting of gevelbekleding? Dan ben je zeker van een prachtig eindresultaat. Er is veel te vertellen over Zweeds rabat. Ontdek wat het precies is, hoe je het kunt plaatsen en welke soorten Zweeds rabat wij in ons ruime assortiment hebben. Als gespecialiseerde houtleverancier staan wij graag klaar voor onze klanten. Bij ons kun je rekenen op duurzame oplossingen in hout. Ook voor maatwerk en persoonlijk advies ben je hier aan het juiste adres. Lees snel verder of plaats direct een bestelling in onze webshop.

Wat is Zweeds rabat?

Zweeds rabat is de naam die gebruikt wordt voor houten planken die aan de onderkant een groef en aan de bovenkant een geschulpte rand hebben. De geschulpte rand valt tijdens het plaatsen gemakkelijk in de groef waardoor er een naadloos resultaat ontstaat. Ook wanneer het hout gaat werken zul je geen spleten gaan zien. Zweeds rabat wordt vaak gebruikt voor schuttingen en gevelbekleding.

Zweeds rabat wordt ook wel een potdekselprofiel genoemd. Bij potdekselen zien de onderdelen er echter uit als normale houten planken. Bij Zweeds rabat heb je te maken met de groef en geschulpte rand, waardoor de planken als het ware over elkaar heen schuiven. Je krijgt hierdoor een overlappende opbouw aan de gevel of op de schutting. Dit geeft de authentieke Zweedse uitstraling die erg populair is.

Het plaatsen van Zweeds rabat

Zweeds rabat is prachtig als gevelbekleding. Ook kun je het op verschillende manieren plaatsen als schutting. Op die manier is het mogelijk om veel verschillende uitstralingen te verkrijgen. Ga bijvoorbeeld voor betonpalen tussen de houten schermen. Het is ook mogelijk om het Zweeds rabat zo te plaatsen dat de palen onzichtbaar worden. Dit creëert lengte in kleine tuinen. Ten slotte kun je ook kiezen voor houten palen tussen de schuttingdelen.

Wanneer je Zweeds rabat gaat plaatsen als schutting is het belangrijk om eerst de palen aan te brengen op een egale ondergrond. Vervolgens spijker je een latje tegen de palen aan beide zijden, over de gehele hoogte boven de grond. Het Zweeds rabat schroef je daarna vast aan dit latje. Het is belangrijk om van onder naar boven te werken. Zorg dat de onderste plank de grond niet raakt. Je zult zien dat het plaatsen van Zweeds rabat in een handomdraai gebeurd is.

Ook bij het plaatsen van Zweeds rabat aan een gevel gebruik je houten latjes om de planken aan te monteren. Kom je er zelf niet helemaal uit? Wij verwijzen jou graag naar één van de hoveniers op onze lijst. Zij helpen jou graag om een prachtige gevel of schutting te realiseren. Jij bent dan zeker van vakwerk en kunt snel gaan genieten van het resultaat!

Van Dorp Hout staat voor jou klaar

Heb jij al zin gekregen om Zweeds rabat te gaan plaatsen? Het zal prachtig staan! Bestel de gewenste onderdelen eenvoudig online. Je hebt de mogelijkheid om je bestelling op te halen op onze locatie in Zoetermeer. Kijk wel even naar de openingstijden voordat je langskomt. Wanneer je liever voor bezorging kiest is dat ook mogelijk. Wij bezorgen jouw producten met eigen vervoer. Na de bestelling nemen wij contact met jou op om een aflevermoment af te spreken.

Wil jij graag persoonlijk advies ontvangen? Heb je specifieke vragen voor onze experts? Neem gerust /contact met ons op. Wij helpen jou graag snel verder.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...