Azobé damwand plaatsen

Assortiment Azobé bekijken

Heb jij een prachtige tuin die grenst aan het water? Dat is genieten! Toch komen er ook wat uitdagingen kijken bij zo’n tuin. Wanneer het hoogteverschil tussen je tuin en het water te groot is zul je een damwand moeten plaatsen. Daarbij is het belangrijk om voor de juiste houtsoort te kiezen, zoals het sterke hardhout Azobé. Lees alles over het plaatsen van een damwand en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Wil je liever direct aan de slag? Bestel jouw hardhouten damwandplanken dan direct online.

Wanneer een damwand plaatsen?

Wanneer je tuin aan het water grenst is dat vaak prachtig. Door te zorgen voor een goede beschoeiing of damwand voorkom je problemen zoals afkalven. Daarbij valt er steeds meer grond van de oever van je tuin in het water. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer er sprake is van laag water kun je kiezen voor beschoeiing. Het gaat dan bijvoorbeeld om een sloot of vijver. De beschoeiing wordt als een schutting tegen de oever geplaatst, met horizontale planken die aan palen worden bevestigd. Bij grotere wateren zoals een rivier of kanaal is het van belang om een stevige damwand te plaatsen. De damwandplanken worden verticaal tegen de oever bevestigd. Dankzij de mes- en groefverbinding vallen de planken naadloos in elkaar. Dit zorgt voor een stevige verbinding en oersterke damwand.

Damwand van Azobé hout

Wanneer je kiest voor het plaatsen van een damwand is de juiste houtsoort van groot belang. Onze adviseurs raden aan om voor tropisch hardhout te gaan. Azobé hout is een uitstekende keuze. Deze houtsoort valt in duurzaamheidsklasse 1 en gaat ongeveer 25 jaar mee. Wanneer je een damwand van Azobé hout gaat plaatsen kun je er zeker van zijn dat het hout goed tegen direct contact met water kan. Dankzij de fijne gelijkmatige structuur en weinig noesten en kwasten heeft dit hout een prachtige luxe uitstraling. Door een damwand van Azobé hout te plaatsen kun je rekenen op een oersterke en prachtige oplossing.

Van Dorp Hout staat voor jou klaar

Wanneer je een damwand gaat plaatsen kun je bij ons de perfecte Azobé planken voor deze klus bestellen. Zodra jij de bestelling geplaatst hebt in onze webshop gaan onze medewerkers aan de slag. Je kunt kiezen voor afhalen of bezorgen. Wanneer je een grote bestelling doet leveren wij de producten graag af op locatie met ons eigen vervoer. Maatwerk en uitstekende service zijn onze sterke punten. Dat zorgt ervoor dat jij snel kunt beginnen met jouw project. Wil je liever eerst persoonlijk advies ontvangen voor je een bestelling plaatst? Geen probleem, onze adviseurs staan graag voor jou klaar. Neem contact op door te bellen, mailen of het onderstaande formulier in te vullen. Wij helpen jou snel verder.