EPDM bestellen op maat: naadloos & onderhoudsvrij!

Meer weten?

Wilt u EPDM bestellen op maat? Dan bent u bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. Als u nieuwe dakbedekking - voor zowel een plat als licht hellend dak - nodig hebt, hebt u aan onze EPDM dakbedekking namelijk een goede. We vertellen u dan ook graag meer over de eigenschappen van EPDM, de verwerking van het product, de voor- én nadelen in vergelijking met bijvoorbeeld bitumen en de prijzen. Zo weet u van te voren precies wat u kunt verwachten. Meer weten? Lees verder en ontdek zelf de mogelijkheden. Direct hulp of advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder bij het vinden van een passende oplossing.

Wat kost EPDM?

Voor EPDM bestellen op maat selecteert u simpelweg het gewenste producttype in onze webshop, kiest u de benodigde maat en rekent u het af in uw winkelwagen. Als u kiest voor EPDM van 1,1 mm dik en 305 cm breed, kunt u voor slechts € 70,60 per stuk (incl. btw) al uit de voeten. Wie een groter dak te leggen heeft, kan ons EPDM van 1,1 mm dik en 610 cm breed bestellen voor slechts € 141,20 per stuk (incl. btw). We leveren vanuit voorraad, zodat u uw bestelde producten altijd snel in huis hebt. In ons brede assortiment vindt u alles om van uw buitenproject een gelikt eindresultaat te maken. Bovendien hanteren we scherpe prijzen, waardoor u ook voor het bestellen van EPDM dakbedekking geen hoge kosten hoeft te maken.

Voor- en nadelen van EPDM

EPDM is erg populair voor het gebruik als dakbedekking, of als ondergrond in bijvoorbeeld een vijver. Het is brandwerend, vlamvrij en zeer eenvoudig toepasbaar. Het rubber heeft een zeer lange levensduur (wel 50+ jaar) wat het ook zeer geschikt maakt voor onder andere dakkapellen. Door de hoge kwaliteit is EPDM wel erg zwaar, dus moeilijk (in je eentje) te tillen. Daarbij geldt: vast = vast. En in combinatie met andere merken lijm en bevestigingsmaterialen is EPDM niet toepasbaar.

EPDM bestellen op maat bij Van Dorp Hout kent ook een aantal voordelen. Zo is het in meerdere breedtematen verkrijgbaar en is de lengte tot op 10 cm nauwkeurig te bestellen.

Is EPDM, PVC of bitumen beter?

Om EPDM en bitumen te kunnen onderscheiden qua prijs dienen we een verschil te maken tussen de aanschafprijs en de relatieve prijs. Gemiddeld genomen kost bitumen in aanschafprijs € 45 per m2 en gaat het 25 jaar mee. PVC kost gemiddeld € 55 per m2 en gaat ook ongeveer 25 jaar mee. EPDM kost gemiddeld genomen € 50 per m2 bij aanschaf en gaat ongeveer 50 jaar mee. In de aanschafkosten is bitumen dus de voordeligste optie. Echter, als u dit in perspectief plaatst en de levensduur meerekent, bent u met EPDM een stuk goedkoper uit op de lange termijn. EPDM gaat namelijk maar liefst twee keer zo lang mee. Van EPDM is de relatieve prijs dus lager dan die van bitumen of PVC.

Natuurlijk is niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit van groot belang. We hebben ze overzichtelijk voor u op een rij gezet, zodat u in één oogopslag een afweging kunt maken. EPDM bestellen op maat is wellicht nieuw voor u, maar het is inmiddels de populairste dakbedekking voor een plat dak. Voornamelijk bij renovaties en nieuwbouw wordt het veel toegepast.

Bitumen

Levensduur van 25 jaar

Lagere aanschafkosten

Jaarlijks onderhoud

Bevat veel naden, dus een grotere kans op lekkage

Kan scheuren door temperatuursinvloeden

Geproduceerd met aardolie

Niet geschikt voor groen dak

Bevestigen d.m.v. branden

EPDM

Levensduur van 50 jaar

Lagere relatieve kosten

Geen onderhoud

Op maat leverbaar zonder naden

Weersbestendig

Milieuvriendelijk en recyclebaar

Wortelwerend, dus ook geschikt voor groen dak

Bevestigen d.m.v. lijmen

Kan EPDM op bitumen verlijmd worden?

Weeg alle eigenschappen tegen elkaar af en bepaal welk type dakbedekking het beste bij uw klus of project past. Ook als u vrijblijvend advies nodig hebt van een specialist, helpen we u graag. Overigens kan EPDM ook op bitumen verlijmd worden. Als u al bitumen op uw dak hebt, hoeft u deze dus niet eerst te verwijderen. Als de ondergrond van bitumen schoon en vetvrij is, kan het EPDM er gewoon op verlijmd worden. Pas wel op met relatief nieuwe bitumen dakbedekking. Door de aardolie dat in het dakleer zit, kan de EPDM lijm minder goed hechten.

EPDM bestellen op maat

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Wilt u graag EPDM bestellen op maat? Bestel dan direct online in onze webshop en kies de gewenste dikte, breedte en lengte. Heeft u vrijblijvend advies nodig? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder bij het vinden van een passende oplossing.