Buitenmuur bekleden met hout

Bekijk onze muurbekleding

Wellicht wilt u uw tuin of huis wat opknappen of zorgen voor een nieuwe moderne look. Heeft u er al aan gedacht om uw buitenmuur te bekleden met hout? Dit zorgt automatisch voor een nieuwe frisse look. Wij geven u graag wat tips omtrent het hout wat u kunt gebruiken voor de muur. Tips nodig? Lees snel verder.

Waarom zou u uw buitenmuur bekleden met hout?

Het decoreren van uw gevel of buitenmuur met hout wordt steeds populairder. Zo ziet u dit steeds vaker terugkomen. En dit vinden wij niet gek! Het geeft uw tuin een frisse en landelijke uitstraling. Ook is het een leuke toevoeging van uw tuin of gevel aangezien vaak alleen dezelfde bakstenen te zien zijn. Daarnaast hoeft het bekleden helemaal niet moeilijk te zijn. Wilt u een nieuwe look of frist u uw tuin graag op, creëer dan eenvoudig sfeer met behulp van een houten muur.

Waar moet u op letten?

In principe zijn er genoeg opties waar u uit kunt kiezen wat betreft het hout om te bekleden voor uw buitenmuur. Uiteraard zijn er wel een aantal puntjes waar u op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid  van het hout. Omdat het hout buiten geplaatst wordt, moet deze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. En het blijft een feit dat enkele houtsoorten minder goed overleven op hout. 

Ten eerste is het het beste om een hardhoutsoort te gebruiken voor buiten. Deze hebben een aanzienlijk langere levensduur, daarnaast zijn ze goed bestand tegen vocht. Daarnaast is geïmpregneerd zachthout ook een optie. Omdat het hout geïmpregneerd is, gaat het langer mee en is het ook beter bestand tegen vocht.

Welk hout kunt u gebruiken:

We hebben hierboven al aangegeven wat belangrijke zaken zijn waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste houtsoort voor uw tuin. Maar wees gerust er zijn genoeg soorten die u kunt gebruiken om uw buitenmuur te bekleden Een goede keuze om uw buitenmuur te bekleden is Douglas hout. Deze houtsoort gaat  onbehandeld ongeveer 10-15 jaar mee, indien u het wel heeft behandeld 5 jaar langer. Douglas hout is zeer eenvoudig te bewerken en is het relatief goed bestand tegen vocht. In onderstaand tabel ziet u meer welke soorten het beste meegaan. 

Krijg advies van specialisten  

Van Dorp Hout is gespecialiseerd als houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. We zijn sterk in advies en maatwerk en kunnen snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout.

Meer weten over het juiste hout voor uw buitenmuur?

Overweegt u om uw buitenmuur te bekleden met hout? Neem hier een kijkje naar al onze houtsoorten. Wilt u informatie of heeft u vragen? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag verder.