Gevelbekleding van hout: ontdek de opties

Welke houtsoort past bij jou?

Bekijk ons assortiment

Gevelbekleding van hout: bestel direct online

Wilt u gevelbekleding van hout bestellen? Dan bent u bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. Omdat we over onze eigen houtzagerij beschikken, kunnen we elke profilering maken. Ieder denkbaar houtsoort aanbieden in gevelbekleding is voor ons dus geen enkel probleem. Uiteraard is niet iedere houtsoort even geschikt, maar daarin adviseren we u graag. Benieuwd welke houtsoort bij u past? We zullen u een passend advies geven. Wilt u graag een advies van een van onze specialisten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Gevelbekleding van hout: welke houtsoort past bij jou?

Dat u gevelbekleding van hout wilt is natuurlijk stap 1. Maar welke houtsoort past bij jou? Daar helpen we u graag bij door een goed advies te geven. Niet ieder hout is even geschikt als gevelbekleding. En elke houtsoort heeft ook weer zijn eigen duurzaamheid en uitstraling. Check ons online aanbod in gevelbekleding. Daar kunt u een breed assortiment vinden in diverse houtsoorten en profileringen.

Tijd voor vernieuwing

Dus, vraagt het bakstenen muurtje van een berging om een bekleding met rabatdelen? Kan de gevel van een bijgebouw een houten jas gebruiken? Ook voor gevelbekleding van hout leveren we wat u wilt en wanneer u wilt. Bekijk de mogelijkheden voor bezorging.

Gevelbekleding wordt ook wel ‘wandaankleding’ of ‘wandbekleding’ genoemd. Een voorloper van moderne, onderhoudsvrije gevelbekleding is de wandbekleding van asfalt. Met asfalt geïmpregneerde panelen gaf men vroeger de wandbekleding het uiterlijk van bijvoorbeeld een baksteen. Door geen echte steen te gebruiken, hadden ze weinig onderhoud aan het materiaal. Dit soort bekleding is voornamelijk terug te vinden op oude schuren en garages. Vroeger deed men dit dus ook al.

Waarom gevelbekleding?

Gevelbekleding is als het ware een jas voor de gevel van een huis of ander gebouw. U beschermt de gevel met gevelbekleding tegen de wisselende weersomstandigheden. Bovendien zorgt gevelbekleding van hout voor een eigen uitstraling van een woning of gebouw. Daarnaast kunt u met gevelbekleding de oude gevel op een snelle, budgetvriendelijke manier verbergen. En last but not least, gevelbekleding zorgt voor een betere isolatie van de woning. Alleen maar voordelen dus!

Waar moet je op letten bij het plaatsen?

Bij toepassing van gevelbekleding van hout is het belangrijk dat u de planken of rabatdelen ruimte geeft voor enige werking. Ze moeten dus enkele centimeters van uw dakrand af blijven. Daarnaast raden we aan om rachels als achterwand te gebruiken en deze om de 30 á 35 centimeter te monteren. Plaats de rachels verticaal, zodat het geheel goed kan ademen.

Bij de meeste gebouwen wordt gevelbekleding van hout horizontaal geplaatst - dit wordt ook wel ‘bevelsiding’ genoemd. Dit betekent automatisch dat de achterlatten, ook wel rachels genoemd, verticaal geplaatst worden om de 40 á 60 centimeter. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg voor ruimte. Dan kan het hout ademen.

Verticale planken worden minder vaak toegepast als gevelbekleding van hout. Dit wordt ook wel ‘channelsiding’ genoemd - dit zijn speciale planken voor verticale gevelbekleding. Gebruik bij verticale montage dubbele rachels of ventilatielatten. Ventilatielatten hebben ‘luchtgaten’: een must bij channelsiding als u beperkte ruimte hebt om uw gevel te laten uitsteken. Monteer de ventilatielatten horizontaal ook weer om de 40 á 60 centimeter.

Kies voor uw houtspecialist

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over gevelbekleding van hout? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...