Natuurlijke afscheiding in uw tuin creëren

Bekijk ons assortiment

Wilt u graag meer privacy creëren of uw erf opdelen? Maak dan gebruik van natuurlijke afscheiding in uw tuin met behulp van bijvoorbeeld hout, bamboe, planten of steen. Van Dorp Hout zet 6 mogelijkheden voor u op een rij. Van een bloeiende begroeiing en dikke wilgentakken tot boomstammen en matten van bamboe: combineer of kies een van de vele mogelijkheden om uw tuin helemaal naar uw zin te maken. Komt u er niet uit? Onze specialisten geven u graag vrijblijvend advies.

#1 Natuurlijke haag met planten

Een natuurlijke afscheiding in uw tuin creëert u eenvoudig door te werken met bloeiende begroeiing. Een groene haag van groeiende planten geeft een sfeervol effect. Als u een haag wilt creëren die ook voor extra privacy dient te zorgen, kies dan bij voorkeur wintervaste bomen, planten of struiken. Anders kijken omliggende buren nog steeds bij u in de tuin. Kies bijvoorbeeld voor buxus, coniferen of naaldbomen. Al heeft de laatste als nadeel dat ze niet een egale haag vormen.

#2 Bamboeschermen

Voor een levende natuurlijke afscheiding in uw tuin moet u natuurlijk zorg dragen door onder andere te bewateren en snoeien. Als u hier geen zin of tijd voor heeft, dan kunt u kiezen voor bamboeschermen. Deze plaatst u eenvoudig in uw tuin en u heeft er geen omkijken meer naar. Bovendien ziet het er ook nog eens mooi uit. Bij Van Dorp Hout hebben we diverse bamboeschermen in ons assortiment. Kunt u online niet vinden wat u zoekt? Vraag naar de mogelijkheden.

#3 Stenen muur

Steen is - net zoals hout - een natuurlijk product. Het mooie van steen is dat u uit losse stenen creatieve vormen kunt maken om een kunstzinnige afscheiding werkelijkheid te laten worden.

#4 Hekwerk met natuurlijk vulling

Plaats een gaaswerk en vul deze met een natuurlijk product, zoals hout, houtsnippers, steen of een ander natuurlijk materiaal. De tuin krijgt er een bijzondere uitstraling van.

#5 Hout

Hout als natuurlijke afscheiding in uw tuin is natuurlijk onze absolute favoriet. Hout is een zeer bewerkbaar en natuurlijk product wat het zeer geschikt maakt om te gebruiken om een natuurlijke afscheiding mee te maken. U kunt bijvoorbeeld houtblokken opstapelen. Een mooie methode dat een dikke, sterke wand oplevert, die beschutting biedt voor vogels en egels. Let er bij deze methode wel op dat u de blokken aan elkaar verbindt als u voor een hogere schutting kiest. Maar u kunt natuurlijk ook boomstammen opstapelen en inklemmen tussen rechtopstaande boomstammen. Dit is de natuurlijke, robuuste versie van de doorsnee planken van een reguliere schutting. Meer weten? Vraag vrijblijvend om advies.

#6 Dikke wilgentakken

Een populaire keus voor een natuurlijke afscheiding in uw tuin: een hek van smalle (of dikke) wilgentakken. De wilgentenen laten zich eenvoudig vlechten tot een fijne afscheiding. U kunt ook kiezen voor levende wilgentakken. Hier kunt u een schutting van maken die zich goed laat snoeien. Hierdoor blijven de takken lang geschikt als heg. En hoewel het blad afvalt in winter, blijft de afscheiding toch mooi vol voor extra privacy.

Ontdek de mogelijkheden

Ontdek de mogelijkheden van een natuurlijke afscheiding voor uw tuin. U creëert eenvoudig meer privacy en u schermt (een deel van) uw tuin af. Neem een kijkje in ons online assortiment of neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. We helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...