Verf en beits om uw producten te beschermen

Direct online bestellen

Met een van onze verschillende soorten verf, beits, lazuur, olie en houtreiniger op voorraad kunt u de levensduur van uw producten verhogen of gewoon een mooie kleur geven. Als dealer van de merken Remmers en Hermadix hebben wij voor iedere houtsoort en toepassing een passend product. Ook voor kwasten en rollers kunt u bij ons terecht. Kom langs om kleuren te bekijken en laat u adviseren door een van onze specialisten.

Verf of beits

Wanneer u uw hout voor een buitentoepassing gaat gebruiken, dan zal vocht in en uit het hout trekken. Om het hout te beschermen kunt u verf en lak gebruiken. Deze twee producten isoleren op het hout en bieden daarom op een andere manier bescherming dan beits bescherming biedt. Een beits trekt namelijk in het hout, waar een lak als het ware op het hout blijft liggen, of zich aan de oppervlakte hecht. Gebeitst hout is daarom ook ‘in’ het hout beschermd. Het grootste voordeel van hout beitsen is dat er geen vocht in het hout kan trekken, maar het er wel uit kan trekken. Hierdoor voorkomt u dat het hout gaat rotten of verweren. Daardoor gaat het hout dus langer mee.

Ondergrond verfraaien en beschermen

Verf wordt aangebracht om te beschermen tegen corrosie, weersinvloeden en andere agressieve vormen van aantasting van de ondergrond. Uiteraard kunt u verf ook gebruiken om enkel de ondergrond te verfraaien met een kleur van uw keuze.

Beitsen die voor buiten geschikt zijn, hebben meestal een vochtregulerende werking en bieden vaak een uv-bescherming. Bij Van Dorp Hout hebben we beitssoorten op water-, olie- en alcoholbasis. Bij transparante beitsen wordt gebruikgemaakt van diverse kleuren om de suggestie van verschillende houtsoorten te geven; er zijn ook kleurloze varianten. De laatste behouden de originele kleur, maar beschermen minder tegen zonlicht en verkleuring. Er zijn ook beitsen die alleen maar kleurverschil en geen bescherming geven.

Dealer van Remmers en Hermadix

Van Dorp Hout is dealer van de merken Remmers en Hermadix. Remmers heeft kwalitatieve producten voor zowel de professional als de particulier. Het bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar en heeft ervaring in de gevelrestauratie en -renovatie. Hermadix heeft diverse producten voor alle typen houtsoorten voor zowel binnen als buiten. Duurzaam denken, ontwikkelen en produceren zit naar eigen zeggen in de genen. Bij vragen over een van de producten van genoemde merken zit u bij Van Dorp Hout goed. We vertellen u graag meer.

Doe dat nou niet

In dit filmpje leggen we uit wat je vooral niet moet doen bij het oliën en verven van je hout. Als u bijvoorbeeld de kleur van uw schutting wilt behouden, dan moet u het eerst behandelen. Breng verf, beits of lak aan met een gewone kwast of roller. Doe dat nou niet bij een temperatuur onder de 5 graden of boven de 30 graden Celsius. Bij een te koude temperatuur zal het product niet drogen en bij een te warme temperatuur trekt het product niet goed in het hout, omdat het dan juist te snel droogt. Als het niet genoeg intrekt of droogt, dan blijft het product niet goed zitten en zal het hout alsnog verkleuren.

Zorg ervoor dat, voordat je gaat verven, het hout stofvrij en droog is. Anders dekt het product bij voorbaat al niet goed. Gebruik voor het verwijderen van stof een zachte borstel. Een extra tip: behandel je hout op tijd. Als je dit te laat doet, vergrijst het hout en slaat de olie of verf zwart uit.

Vraag vrijblijvend advies

Wilt u weten welke type verf of beits het beste bij uw gebruiksdoeleinde past of heeft u bijvoorbeeld een vraag over de kleuren? Bij Van Dorp Hout denken we graag met u mee. Neem contact op met een van onze gespecialiseerde medewerkers en vraag vrijblijvend advies. We helpen u graag bij het vinden van de ideale oplossing.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...