Een vlonder aanleggen met Bankirai: de voor- en nadelen

Bekijk ons assortiment

Toe aan een nieuwe vlonder? Maar ben je er nog niet helemaal uit of bankirai de beste keuze is voor jouw vlonder? Deze duurzame houtsoort biedt, naast dat hij goedkoper is dan bijvoorbeeld Teak hout ook andere voordelen. Toch is het goed om altijd de voor-en nadelen naast elkaar te leggen. Zo zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt en nog jaren met plezier van jouw nieuw, aangelegde vlonder kunt genieten.

Een houtsoort op wereldreis

Het meeste bankirai dat wij in Nederland en België kennen wordt geïmporteerd vanuit Maleisië. Het heeft er dus al een flinke reis op zitten eer dat het in Nederland aankomt voor de verkoop. Dit is niet helemaal zonder reden. Doordat bankirai erg duurzaam is en op veel verschillende manieren toe te passen is, is het de moeite waard om het naar Nederland te halen. Vaak wordt bankirai bijgemengd waardoor het niet meer dezelfde kwaliteit heeft maar, in de praktijk, nog wel bankirai genoemd wordt.

De voor- en nadelen

- Het hout is schaars. Hierdoor worden andere houtsoorten geïmporteerd onder de naam bankirai.
- Doordat andere houtsoorten worden geïmporteerd onder de naam Bankirai is de kwaliteit van het hout is wisselend
- Bankirai hout trekt gemakkelijk krom
- Het hout werkt veel wat het lastig maakt om het toe te passen buitenshuis

+ Je kunt het hout goed bewerken
+ Door de fijne houtnerfstructuur en de kleur geeft het hout een stijlvolle uitstraling
+ Duurzaam

Alternatieven

Zeker weten dat je altijd dezelfde kwaliteit hout hebt? Garapa hout is een goed alternatief voor bankirai bij het aanleggen van je vlonder. Dit houttype is afkomstig uit Zuid-Amerika en heeft veel dezelfde eigenschappen als Bankirai. Een mooie egale houtsoort, nauwelijks noesten en kleurverschil. Door de weersinvloeden verkleurt het hout uiteindelijk naar een grijze kleur. Wil je dit nou voorkomen? Behandel het hout dan met een passende verf of beits.

Vlonder aanleggen

Zodra je het juiste hout uitgekozen hebt voor je vlonder wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met de aanleg. Doordat Van Dorp Hout zijn eigen zagerij heeft en er veel houtsoorten op voorraad zijn, kun je snel aan de slag met de aanleg van je vlonder. Zorg ervoor dat je een stevige basis hebt voor jouw vlonder. Dit doe je door bijvoorbeeld gebruik te maken van hardhouten balken waar je de vlonderplanken vervolgens op kunt schroeven. Hou er wel rekening mee dat je bij hardhout altijd de gaten eventjes voorboort met de juiste boor voor hardhout.

Bestel vlonder Bankirai online

Klaar om aan de slag te gaan met de aanleg van je vlonder? Of je nu kiest voor Bankirai hout of een alternatief, bij Van Dorp Hout bestel je het gemakkelijk online. Ben je nog niet helemaal overtuigd of weet je het nog niet helemaal zeker? Geen probleem! Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts voor een advies op maat. Doordat veel van onze houtsoorten vanuit voorraad geleverd kunnen worden, kun jij snel aan de slag met je nieuwe project. Wil je gelijk aan de slag? Vaak kun je jouw bestelling nog dezelfde dag ophalen op onze locatie in Zoetermeer. Laat je het liever bezorgen? Dit doet Van Dorp Hout zowel bij je thuis als op je werklocatie. Net wat jou het beste uitkomt. Liever telefonisch contact? ook dat kan! Bel naar 079 351 25 78.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...