Bankirai planken: zeer sterk en bestand tegen water

Assortiment Bankirai bekijken

Bent u op zoek naar houten planken? Bekijk dan eens Bankirai planken. Dit veelzijdige, duurzame houtsoort is erg fijn om mee te werken. Wilt u nieuwe vlonders van deze houtsoort? Dan zagen we ze graag op maat, zodat u direct aan de slag kunt in uw tuin. Bankirai is een geliefde houtsoort onder hoveniers, maar ook de doe-het-zelf-klusmannen en -vrouwen. Het wordt vaak ingezet in zware constructies. Wilt u meer informatie? Lees verder en ontdek de mogelijkheden. 

Wat zijn bankirai planken?

Bankirai is de benaming voor een van de vele hardhoutsoorten. Het hout wordt voornamelijk aangevoerd vanuit Maleisië en Indonesië en is afkomstig van de grote ‘Shoreaboom’. Dit hout wordt ook wel Balau of Selangan Batu genoemd. Verder staat deze houtsoort bekend om een diepe en warme kleur.  Het is een populaire houtsoort die vaak wordt toegepast in de tuin, bijvoorbeeld in de vorm van vlonders of schuttingen. Daarnaast is deze houtsoort erg sterk, duurzaam en het heeft een lange levensduur. Wist je dat Bankirai hout zelfs gebruikt wordt als constructiehout voor damwanden en sluisdeuren? Doordat het hout goed bestand is tegen water, duurzaam is én erg sterk, functioneert het prima in deze zware constructies.

Eigenschappen van Bankirai hout

Bankirai hout wordt vaak buiten toegepast. Het hout is namelijk goed bestand tegen aantasting door insecten, weersomstandigheden en schimmels. Dit maakt de Bankirai planken erg geschikt voor in de tuin of voor terrassen. De kleur kan het beste omschreven worden als geel tot grijsbruin gekleurd, soms ook met een roodachtige tint. Onder invloed van veel zonlicht verkleurt het hout naar bruin en vervolgens naar donkerbruin. Hierna zal het hout vergrijzen, maar wees gerust. Dit heeft geen enkele invloed op de duurzaamheid en de kwaliteit van het hout. Bankirai heeft een fijne, gelijkmatige structuur en meestal een sterke kruisdraad. Afgezien van kleine harszakken en enkele oppervlakte scheurtjes is het hout nagenoeg foutvrij.

Bankirai planken op maat laten maken

Wilt u uw Bankirai planken op maat laten maken? Dan bent u bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. U hebt de keuze uit verschillende planken, schuttingen en hekken. Zo hebben we tuinschermen van geschaafde latten of betonstaalmat omlijst met Bankirai. Alles is mogelijk. Ook onze vlonders zijn van Bankirai en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, diktes, breedtes en lengtes. Wij zagen uw hout graag voor u op maat, zodat uw terras gaat stralen. 

Over Van Dorp Hout

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren.Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over de duurzame Bankirai planken? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.