4 tips voor het beitsen van je schuur

Assortiment bekijken

Een mooie schuur is iets waar veel mensen trots op zijn. Zo’n schuur wil je natuurlijk wel netjes onderhouden. Daarom is het belangrijk om regelmatig te beitsen. Als gespecialiseerde houtleverancier hebben wij hoogwaardige beits in ons assortiment. Kies transparante of gekleurde beits voor jouw schuur. Kun je wel wat tips gebruiken over het beitsen van je schuur? Lees onze 4 tips en ga direct aan de slag.

Tip 1: Kies de juiste beits

In ons assortiment vind je veel verschillende soorten beits. Het is belangrijk om voor een beits te kiezen met een hoge vochtregulering zoals tuinbeits. Deze beits trekt na aanbrengen in het hout waardoor het van binnenuit beschermd wordt. Zo kan er geen vocht meer in het hout trekken, maar nog wel eruit. Hierdoor zal je schuur na het beitsen niet gaan verweren of rotten. Het is mogelijk om een transparante of gekleurde beits te kiezen. Misschien vind je een olijfgroene, caribbean blue of bruin natural schuur wel erg mooi? Bekijk het volledige assortiment om alle mogelijkheden te ontdekken.

Tip 2: Goede voorbereiding is het halve werk

Heb je de juiste beits uitgekozen? Dan wordt het tijd om de schuur voor te bereiden op het beitsen. Verwijder hang- en sluitwerk en maak het hout goed schoon. Ontvet het hout en zorg dat het goed droogt. Je kunt er nu voor kiezen om het hout te behandelen met impregneermiddel als je dat wilt. Vervolgens schuur je het hout op en maak je het stofvrij met een borstel. Dan is je schuur helemaal klaar voor het beitsen.

Tip 3: Beitsen maar!

Beitsen doe je met een platte kwast. Schilder niet in de volle zon of op plaatsen waar later op de dag volle zon komt te staan. Dit kan voor blaasjes in de beits zorgen. Schilder daarom altijd waar de volle zon al weg is. Vergeet de binnenkant van je schuur ook niet te beitsen. Wij raden aan om meerdere lagen beits aan te brengen. Hierdoor wordt de bescherming beter. Bovendien zal transparante beits op deze manier donkerder worden. Beits is droog na 4 uur en overschilderbaar na 18 uur. Als de laatste laag droog is kun je na 4 uur het hang- en sluitwerk terugplaatsen. Nu is je schuur voor de komende 2 jaar weer goed beschermd!

Tip 4: Profiteer van onze service

In onze webshop vind je een ruim assortiment beits en verf. Bestel de producten eenvoudig online. Je mag ook altijd contact met ons opnemen voor tips en advies. Onze professionals staan graag voor jou klaar. Zodra je een bestelling hebt geplaatst gaan onze medewerkers voor jou aan de slag. Het is mogelijk om de bestelling af te halen of te laten bezorgen. Dan kun jij snel aan de slag met het beitsen van je schuur.