Geïmpregneerd hout verven

Bekijk ons assortiment

Wanneer je geïmpregneerd hout gaat verven is het belangrijk om met verschillende dingen rekening te houden. Kies je bijvoorbeeld voor verf of beits? Wat is het verschil precies? Waar moet de verf of beits aan voldoen bij het verven van geïmpregneerd hout? Wij geven jou graag alle tips die je nodig hebt. Kom je er niet uit? Dan staan wij graag voor jou klaar met persoonlijk advies. Zodra je een keuze hebt gemaakt kun je onze producten eenvoudig online bestellen. Haal ze vervolgens af in Zoetermeer of laat ze thuis bezorgen zodat jij snel aan de slag kunt met het verven van geïmpregneerd hout.

Verf of beits

Wanneer je hout buiten toepast zal vocht in en uit het hout gaan trekken. Daarom is het belangrijk om het hout hiertegen te beschermen. Met verf of lak kun je het hout beschermen tegen slijtage, weersinvloeden en andere vormen van aantasting. Bovendien kun je het hout een kleur naar keuze geven. Wanneer je hout gaat verven vormt er een beschermende laag op het hout. Een andere mogelijkheid is beits. Beits trekt in het hout en biedt bescherming van binnenuit. Er kan hierdoor geen vocht meer in het hout trekken, maar wel eruit. Hierdoor voorkom je dat het hout gaat rotten of verweren. Door hout te verven of beitsen verleng je de levensduur van het hout. Genoeg redenen om je hout met een van deze producten te behandelen!

Geïmpregneerd hout verven

Wanneer je geïmpregneerd hout gaat verven is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Het is belangrijk dat de verf of beits dampdoorlatend is, dit voorkomt houtrot. Daarnaast moet de verf of beits een goede hechtkracht hebben en blijvend flexibel zijn. Dit voorkomt loslaten of bladderen van de verf en scheurvorming. Ten slotte moet de verf of beits goed bestand zijn tegen UV-straling. Dit zorgt ervoor dat de verf of beits niet gaat verkleuren door zonlicht. Wanneer je hier rekening mee houdt zul je een prachtig resultaat zien na het verven van geïmpregneerd hout.

Persoonlijk advies

Heb je na het lezen van dit artikel nog wat extra informatie nodig over het verven van geïmpregneerd hout? Neem dan gerust contact op met onze experts voor persoonlijk advies. Wij geven jou alle informatie die je nodig hebt om verder te kunnen met je klus. Zodra jij voldoende weet kun je een keuze maken uit ons assortiment verf en beits. Bestel de producten eenvoudig online en kies voor afhalen of bezorgen. Afhalen is mogelijk op onze locatie in Zoetermeer. Bezorgen doen wij bij kleine bestellingen via PostNL. Grote bestellingen leveren wij graag met ons eigen vervoer af op locatie. Dat is pas service!