Beschoeiing maken

Bekijk onze beschoeiing

Wilt u een beschoeiing maken en heeft u hier tips bij nodig. Bijvoorbeeld hoe u de beschoeiing of welk materiaal u hiervoor nodig heeft? Wij helpen graag verder. Lees verder in deze blog en kom erachter hoe u dit zo simpel en snel mogelijk voor elkaar krijgt. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Twijfel niet om ons een bericht te sturen. 

Wat zijn beschoeiingsschotten?

U wilt aan de slag met het maken van een beschoeiing. Maar wat is een beschoeiing precies? Simpel: een beschoeiing is een houten keerwand of damwand die gebruikt wordt als grondkering. Deze kunt u plaatsen bij de slootkant of langs de vijver, of er een verhoogde tuinborder mee creëren. Wanneer u een beschoeiing in de tuin aanlegt, zorgt dit ervoor dat de grond niet kan wegzakken. Erg handig dus, maar in sommige gevallen ook onmisbaar. 

Een beschoeiing zogt ervoor dat de oever beschermd is, waar een damwand een meer grondkerende werking heeft. Hoe groter het niveauverschil, hoe sterker de constructie van de grondkering moet zijn. Ook golfslag vraagt om een stevige constructie. In dit geval is het wellicht beter om gebruik te maken van een damwand. 

Heeft u het benodigde gereedschap in huis?

Uiteraard is het van belang dat u het juiste gereedschap in huis hebt voor u gaat beginnen. Door dit van tevoren goed te controleren, heeft u later niet te maken met frustraties. Niks is natuurlijk frustrerender dan er tijdens de klus of werkzaamheden achter te komen dat u nog een schroef of boor mist. Van Dorp Hout heeft alle benodigdheden voor een goede klus. Bent u naar iets op zoek, maar kunt u het niet vinden? Neem gerust contact op. 

Hoe gaat u aan de slag?

Wilt u uw beschoeiing zelf maken? Wij helpen graag met wat tips. Zo adviseren we u om hardhout te gebruiken voor de beschoeiing. Door de hoge duurzaamheid van dit houtsoort, kan het erg goed tegen vocht. Dit maakt het bovendien zeer geschikt voor uw beschoeiing. Wilt u gelijk beginnen? Door middel van onderstaand stappenplan bent u binnen no-time klaar.

  1. Zet de palen voor de beschoeiing uit en plaats het uitzettouw voor een rechte lijn. Neem een afstand tussen de palen 40 cm.
  2. Boor gaten in de grond en plaats de palen voor minimaal ⅔ in de grond. Let op: niet te diep. Plaats de palen schuin in de grond, waardoor ze een beetje hellen, door de schuine opstelling kunnen de palen goed tegendruk geven aan de grond.
  3. Monteer alle planken door middel van slotbouten tegen de zijkant van de palen.
  4. Werk de bovenkant van de beschoeiing af door de veer van de bovenste plank af te schulpen.

Beschoeiing van Van Dorp Hout

Wilt u liever geen beschoeiing maken, maar kant-en-klaar kopen? Dat kunnen wij ons voorstellen. Gelukkig heeft Van Dorp Hout een breed assortiment met beschoeiingen en damwanden. Onze damwanden en beschoeiingsschotten zijn gemaakt van hardhout met een duurzaamheidsklasse van 1 met een levensduur van ongeveer 30 jaar. Bovendien kunnen wij de schotten op maat voor u produceren. Een alternatief is kunststof, deze gaat ongeveer 50 jaar mee. Bovendien leveren wij alle toebehoren zoals slotbouten, houtdraadbouten en draadstangen mee. 

Meer informatie?

Van Dorp Hout is gespecialiseerd als houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. We zijn sterk in advies en maatwerk en kunnen snel leveren. Heeft u vragen over het maken van een beschoeiing of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. Onze specialisten staan graag voor u klaar.