Schutting bekleden

Meer weten?

Wat te doen met een ‘lelijke’, oude of verwaarloosde schutting? Daar weet Van Dorp Hout wel raad mee! Een schutting bekleden is een mooie manier om uw tuin op te vrolijken of een andere sfeer te creëren. Bekleed uw schutting met matten van natuurlijk materiaal, zoals bamboe of wilgen. Of kies voor een ‘robuuste’ look met bijvoorbeeld steen. We zetten verschillende mogelijkheden voor u op een rij, zodat u in één oogopslag kunt zien wat het beste bij uw wensen past. Doe inspiratie op en ga zelf aan de slag. Bestel uw benodigdheden direct online in onze webshop en laat ze thuis bezorgen. Wist u dat als u voor meer dan € 1.000 besteld we het gratis bij u op locatie bezorgen? Handig als u een compleet nieuwe schutting, planken en bekleding nodig hebt!

Schutting bekleden

Van Dorp Hout staat bekend om kwaliteitstuinschermen van eigen productlijn. Doordat wij onze schermen in eigen beheer produceren, kunnen we kwaliteit garanderen. Tuinschermen op maat nodig? Ook geen enkel probleem. Wanneer u de juiste maten aan ons doorgeeft, gaan wij het scherm voor u maken. Zo kunt u de gewenste look of sfeer creëren die u voor uw tuin in gedachten hebt. Om uw tuin verder op te vrolijken, kunt u ook de schutting bekleden. Dit kan bijvoorbeeld met verschillende natuurlijke materialen. We zetten ze graag voor u op een rij.

Haag met planten, bamboe of wilgentakken

Een natuurlijke afscheiding creëert u eenvoudig door te werken met bloeiende begroeiing. Uw schutting bekleden met planten is dus een goed idee. Een groene haag geeft ook een sfeervol effect. Bovendien zorgt het voor veel privacy - met name als u kiest voor wintervaste bomen, planten of struiken, denk aan buxussen, coniferen of naaldbomen. Al heeft de laatste als nadeel dat het geen egale haag zal vormen. Wie liever minder werk heeft aan een schutting kan voor bamboeschermen kiezen. Deze plaatst u eenvoudig in uw tuin tegen de bestaande schutting aan en u heeft er geen omkijken meer naar. Bovendien ziet het er ook nog eens mooi uit. We hebben verschillende bamboeschermen in ons assortiment. Bestel online of kom langs in Zoetermeer.

Een populaire keuze voor een schutting bekleden is een tuinscherm van smalle (of dikke) wilgentakken. De wilgentenen laten zich prima lenen voor een eenvoudige vlecht om een fijne afscheiding te maken. Uiteraard kunt u ook kiezen voor levende wilgentakken. Deze moet u wel goed bijhouden wat betreft snoeiwerkzaamheden. De takken blijven hierdoor wel lang geschikt als heg. Hoewel het blad afvalt in de winter, doet een haag van wilgentakken prima dienst voor het creëren van extra privacy.

Schutting met stenen of houten bekleding

Een schutting bekleden kan natuurlijk ook met andere natuurlijke materialen, zoals hout of steen. Een schutting bestaat dikwijls al uit hout of steen, dus het is wellicht een minder voor de hand liggende optie om ook nog mee te bekleden. Echter, hout is een zeer bewerkbaar product en zeer geschikt om een wand mee op te vrolijken. Heeft u katten? Dan kunt u een mooie ‘klimwand’ maken. Of bent u een echte natuurliefhebber? Stapel dan houtblokken op om beschutting te bieden aan vogels en egels. Let er bij deze methode wel op dat u de houtblokken aan elkaar verbindt of deze inklemt, zodat er een dikke, sterke wand ontstaat. Genoeg opties! Ook met steen zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kunt u uit losse stenen creatieve vormen maken om een bijna kunstzinnige afscheiding en bijzondere sfeer te realiseren.

Bestel online uw benodigdheden

Schutting bekleden? Dan bent u bij Van Dorp Hout dus aan het juiste adres. Bekijk het brede assortiment of vraag vrijblijvend advies aan een van onze specialisten. We denken graag met u mee, zodat u met de juiste producten aan de slag kunt.

Wij zijn gespecialiseerd houtleverancier aan particulieren, hoveniers en aan de grond-, weg- en waterbouwsector. Bij Van Dorp Hout zijn we sterk in advies en maatwerk en kunnen we snel leveren. Onze missie is de verkoop van hout voor buitentoepassingen en aanverwante artikelen met respect voor mens en natuur. Om dit te kunnen verwezenlijken willen wij onze klanten helpen bij het realiseren van duurzame oplossingen in hout met een buitentoepassing. Heeft u een vraag over een schutting bekleden? Neem contact op met een van onze specialisten voor een passend advies.